Sardinija – kampiranje
Zdravo!
Letos bi odšli na dopust na Sardinijo s šotorom. Radi bi bili blizu kakšnega mesta, kjer se kaj dogaja in na lepi plaži. Zanimam se za kamp La mariposa zraven Alghera in kamp Spinnaker zraven Oristana. Za Spinnaker sem slišala same pohvale, o Mariposi pa ni veliko napisanega. Le na tujih forumih sem brala ne preveč pohvalne stvari (umazani tuši in wc-ji, prenatrpana plaža, premalo sence). Prosim za informacije iz prve roke, če je kdo bil tam.
Hvala in lp
Bila pred leti v enem kampu zraven Alghera, imena se ne spomnim, je pa bil bolj ena žalost, ja.
Sicer je pa na Sardiniji res fajn, da si v kampu ob morju, ker sicer je do plaže bolj komplicirano priti, moraš se vozit, problemi s parkiranjem (plačilo). Lani je bila že junija ponekod kar gneča.
Pa na Sardiniji je precej kampov, kjer avta ne moreš imet poleg šotora ampak ga moraš pustit pred kampom na parkingu.
Ko smo bili pred parimi leti na Sardiniji, smo imeli tudi ogledan kamp Mariposa, ki je zgledal na internetu zelo v redu. Nazadnje ga nismo izbrali, smo si ga pa šli ogledat in ti ga ne priporočam. Lociran je zraven glavne ceste, ko vstopiš v camp je dejansko en sam prah povsod in povsod. Za šotore izredno slaba lokacija v kampu, bilo je na vsaki strani poti par šotorčkov, resnično nič simpatičnega in nič urejenega.
Kar se tiče tistih hišk, so tudi v zelo slabem stanju, pa še sence nimajo. V glavnem priporočam samo za kakšno noč prespat, nikakor pa ne, da za dalj časa, ker boste razočarani, še posebno če imate otroke. V camp smo vstopili brez problema – niso niti opazili, pa smo šli mimo rampe.
Nam so bili za kopanje zelo všeč kraji od Bastie do Alghera – poglej si camp Acapulco, izredno lepa plaža, nobenih trgovcev, skalce, mivka, mir in tudi blizu mesta. Seveda pa si cele Sardinije nismo ogledali, povem lahko samo za ta konec, kjer smo potovali.
Lani dal skozi večji del Sardinije. Spinnaker je čisto ok organiziran, s senco in peščeno plažo.
Gostje so bili videti kar navdušeni nad ponudbo – bazen in animacija ob jutrih in večerih. Meni se je zdelo vse tako bolj “wanna-be fancy” – za vsako stvar imaš neko kartico (štacuna, tuši, restavracija), vendar na koncu ugotoviš, da je to kr neki. Štacuna je npr. imela precej prazne police in navite cene (mogoče je bilo to povezano tudi s tem, da je blo že bolj proti koncu sezone).
Avto imaš lahko res blizu parcele le na enem delu tega kampa, ki pa se hitro zapolni (to je bil na Sardiniji pogost problem).
Je pa okolica kar zanimiva – je dobro izhodišče za ogled okoliških krajev in plaž.
Jaz bi Sardinijo vsekakor priporočil, vendar se tudi meni (zaradi cene trajekta) to zdi smiselno le če greste za 2 tedna ali več.
Informacije o (po mojem mnenju) najboljših kampih sem objavil tudi na blogu. Če te zanima še kaj več, poglej na moj Travel Photo Blog in morda dobiš še kako idejo.
Forum je zaprt za komentiranje.