Sarajevo
meni so letos razbili zadnje trikot steklo in vzeli ven avtoradio in denarnico iz potovlake iz prtljažnika, ko so zvrnili še zadnji naslon. parkiral sem na parkirišču tako da je avto še malo štrlel na ulico, ob nedeljah pa tam ne kasirajo. ko sem spraševal ljudi za številko policije, mi je nihče ni hotel dati. na policiji so mi rekli, da ob nedeljah na teh parkiriščih kradejo predvsem turiste in da kljub patruljam v nedeljo ne morejo storiti nič, ker jih kriminalci poznajo. zato ti predlagam, da obvezno najdi parkirišče s čuvajem. ceste so kar počasne, kljub temu pa smo padli enkrat v radar, kazen pa je bila le 10 km.
Najbrž sem že pozna za te informacije, ampak mogoče gre pa kdo to leto.
Saj ni tko grozn kot vsi opisujejo. Midva sva prepotovala precejšen del- res so še veliko zadaj, pa ceste- razen glavnih so uboge, ali pa jih kar zmanjka (kje po hribih).
Parkira se na varovanih parkiriščih- so po vseh večjih krajih in ob vseh znamenitostih. Plačas par KM, pa je. Sicer pa pustiš avto za ograjo tam kjer spiš, npr. avtokamp na Ilidži, ali dvorišče apartmaja v Mostarju, ali parking pred pijaco v Banja Luki, ali privat moteli ob cesti in greš v raziskovanje peš ali s tramvajem. Na podeželju sva avto pustila tudi kar tako za kratek čas in si šla ogledat znamenitosti – npr. Počitelj, Sutjeska, Jablanica.
Ljudje so prijazni, zgovorni, usrežljivi, veseli Slovencev- predvsem južni del. Hrana super in poceni – predvsem burek ali pa krompiruša, pa baklavo je treba probat- Nama je bilo tako všeč, da sva se potem iz Črne gore in Dubrovnika vračala domov spet čez Sarajevo.
Mogoče sva imela srečo, pa avto tudi ni bogerkakšen, da bi bil interesanten.
Forum je zaprt za komentiranje.