Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice SAO TOME & PRINCIPE

SAO TOME & PRINCIPE

A kdo ve kako se pride na Sao Tome in Principe? Vsaka info dobrodosla.

1. A si ti Peter ali Vesna?
2. O takih kot si ti sem danes nekaj malega navrgel pod temo “O vprasanjih na forumu”. Pa a vam je res treba vse k riti prinest? Evo, glej, 15 sekund rabis, da skocis na LP online / worldguide / Sao Tome / Getting there & away in najdes tole:

“The only flight from Europe is from Lisbon via TAP (Air Portugal). There are regular flights between São Tomé and Libreville in Gabon, Douala (Cameroon) and Malabo (Equatorial Guinea). You can also sail to São Tomé from Libreville and Douala.”

Pretezko?

Za Jožeta:
V bistvu se vse da zvedet nekje na netu ali pa v knjigah. A to pomeni, da je forum nepotreben? Po mojem mnenju ne, informacija s prve roke je velik več vredna in tudi zanimiva.
Glede LP so pa mnenja deljena. Če ti je vse kar tam piše sveto, kmalu postaneš ujetnik LP-ja in se gibaš samo po krajih, kjer množica ostalih popotnikov z isto knjigo v roki išče najcenejši hotel, ki je ravno pred kratkim zvišal cene, ali pa vodiča, ki je bil tako prijazen in preprost, sedaj ima pa že svojo potovalno agencijo in še bi lahko našteval. Da ne bo pomote, LP ali podobna knjiga je koristna, vendar je v glavnem treba potovat z lastno glavo.

Za Petra ali Vesno (saj je vseeno):
Na S T & P na žalost še nisem bil, voznih redov z interneta pa tudi ne bom kopiral, zato odgovora na prvotno vprašanje nimam. Verjamem pa, da je dežela zanimiva, zato uživaj na poti!

Pozdrav! Kemo

Očitno sem napačno razumljen! Nikakor ne trdim, da je forum nepotreben. Ampak postavljanje osnovnih, splošnih, temeljnih vprašanj tudi ni smisel foruma. S takimi vprašanji samo kažeš svojo lenobo, nezainteresiranost ali ignoranco. Gre za osnove! Skrajnost so (kot je nekdo zapisal) vprašanja tipa “imam X keša, kam naj grem?”

LP sem navedel samo kot primer kje iskati osnovne informacije (klima, povezave ipd.). Nisem nikakršen LP-jev ultra fen. LP je le eden izmed mnogih virov informacij, njihova spletna stran je ažurirana, pregledna, bogata, poleg tega nudijo zelo dobro obiskane popotniške forume.

O uporabi LP vodičev sploh nisem govoril. Gotovo, da je treba vodiče uporabljati po pameti, ampak določene osnove pa vendarle najdeš, še posebej če je izdaja sveža.

Upam, da sem pojasnil svoje stališče.

Prijetna potovanja!

Vprašanje, kako prideš iz Slovenije čim ceneje v S T & P se meni ne zdi prav enostavno. To, kar si skopiral iz LP je le začetek iskanja.
Vprašanja tipa imam X keša, kam naj grem imajo ponavadi veliko odgovorov, kar pomeni da ljudem malce razburkajo domišljijo in s tem tudi popestrijo forum.
Na tvoje pisanje sem reagiral prav zaradi besed lenoba, nezainteresiranost, ignoranca, a vam je res treba vse k riti prinest? , ki po mojem mnenju ne spadajo na forum, saj so blago rečeno žaljive.
Če te vprašanja motijo, jih ignoriraj, če pa imaš kakšne uporabne informacije ali pa samo kakšne zanimive ideje, na dan z njimi.
Prijetna potovanja tudi tebi! Kemo

Seveda je to začetek iskanja! Dovolj, da ti je jasno, da tja ne boš priletel direkt iz Londona, še manj z Brnika, ne? Se pravi, da boš začel iskati poceni karto do Lizbone oz. tistih afriških mest, iz katerih lahko letiš na ST. To pomeni, da si začel iskati! To je to. Vprašanje pa je bilo: A kdo ve kako se pride na ST? S tako formuliranim vprašanjem sporočaš bralcem foruma nekaj takšnega: “Na zemljevidu sem opazil državico ST. Postrezite mi z vsemi potrebnimi informacijami!”

“Blago rečeno žaljive” se ti zdijo moje besede. Prosim, ne moraliziraj, mislim, da se nihče ni zjokal zaradi tega. Se pa opravičujem vsem, ki sem jih utegnil prizadeti s svojim mnenjem. Toda ljudi, ki postavljajo taka vprašanja, nisem obsodil, da so taki in taki, izrazil sem samo svoje mnenje.

O vprašanjih tipa “imam X keša…” se očitno globoko ne strinjava, zato o tem ne bom več zgubljal besed.

Brez zamere in lep pozdrav!

Jože!
Ti si debil. Zagovedno, samozagledano tele!!!. Zakaj odgovarjaš na vprašanja, če ti je to težko. In tvoj način potovanja in priprave nanj edini pravi(len). Sorry ker sem si drznil poprositi ljudi za pomoč. Ne boš verjel, sem preden sem zastavil vprašanje pogledal na LP in našel isto info kot ti. Potem sem poskusil najti letalsko karto z online iskalnikom Portugalske letalske družbe – vsi leti v času ko imam čas so zasedeni. Potrebna je viza in tudi do te ni enostavno priti. Tudi vseh okoliških letališč letala ne obletavajo ravno najbolj. Forumi so zato, da si ljudje na njih izmenjavajo mnenja. Tudi ne vem zakaj ne bi uporabljal vzdevka, če me po vzdevku srašujejo in ne svojega imena ali imena svoje mame. Vidim da si kljub popotniškim izkušnjam s katerimi se trkaš po prsih še vedno ostal klen slovencelj.

Vsem, ki mi boste pomagali s svojimi informacijami odkriti nov košček zemlje pa vala!
Peter

Peter, tvoja reakcija je pretirana. Sam praviš: “Forumi so za to, da si ljudje na njih izmenjavajo mnenja.” In to je bilo moje mnenje.

Ampak OK, po izrazoslovju in treh klicajih sodeč je jasno, da je vrag odnesel šalo. Vse vzamem nazaj in se ti opravičujem. Želim ti veliko sreče pri zbiranju informacij.

P.S. Ampak kje, za vraga, si prebral, da se “trkam po prsih s popotniškimi izkušnjami”?

Fantje, fantje, fantje!
Pa se ja ne boste zdaj s tako nizkotnimi udarci obmetavali? Saj je po prebiranju historiata vaših mailov evidentno, da je prišlo do banalnega nesporazuma. Meni se zdi prav, da človek vpraša, karkoli že. Čeprav je spet res kar pravi Jože, da se nekaterim ne da “ama baš ništa” in da za vsak “pasji drek” odprejo novo temo na forumu. Glede na navedeno, pa Peter ne spada med omenjene. Treba je reči, da Sao Tome in Principe nista ravno za sosednjim vogalom in kakšno hudo turistično obljudeno otočje, zato je njegovo vprašanje vsekakor na mestu.

Zatorej meritorno razrešujem zgoraj nastali spor in obsojam Jožeta na v bodoče pazljivejšo kategorizacijo ljudi, Petra pa, oziraje na sporočilo z dne 6.3.2003, na malo bolj sofisticirano uporabo zmerljivk in žaljivk.

Predlagam, da skleneta aneks k resoluciji 1414 in v naslednjih 24 urah podpišeta premirje. :):)

Trenta, Trenta ti pa res nisi od muh. Upam, da se nisi vrnila iz Bagdada (AD). Glede na tvoj mail te vabim na pivo (zaslužila si ga)

lp

bv

Bojan, kaj moram pa še napisat, da me povabiš vsaj na večerjo in ne samo na pivo? :):)

Trenta , sorry, pri meni je plačilno sredstvo in sredstvo menjave pa tudi merilo za vse pivo. V konkretnem primeru pa gre za miselni pristop do hude dileme, ki se je skristalizirala iz debate,….

no ja če boš sestradana lahko ob pivu pod nekimi pogoji dobiš tudi hamburger, ampak izkazati se bo treba še s kakim miselnim preskokom…

lp

bv

Bojan, nehaj zganjat “komercialo” po forumu! Zoperni!
Nomad

Trenta, glede na tvoje ime boš mogoče znala odgovoriti na resno vprašanje. Enkrat sem bil pri prijateljih v Trenti in so mi dali jesti nekakšne štruklje iz suhega sadja (hruške???) ali mogoče veš kako se temu pravi?

hvala in lp

bv

A je tu obicajno, da se pod doloceno temo razpravlja o vsem mogocem, samo o temi ne?

A zdaj ste pa vsi utihnili? Pa saj vas nisem hotela spoditi stran. Samo vprasala sem. Prosim, pisite naprej. Dajte fantu kaksno informacijo, no.

Fantje ( za dekleta ne velja!), ste že slišali za pojme – vrednote: etika, humanizem, toleranca, svoboda mišljenja…? Vsak popotnik bi moral s to najnujnejšo opremo v svet. Če je nima je najbolje, da ostane domačem kokošnjaku.
No mad

Ob vsem tem pisanju tu pa Peter se zdaj ni dobil odgovora na svoje vprasanje. Na zalost ti tudi jaz ne morem postreci z nobeno informacijo, je pa res, kar se LP-ja tice. Sam sem iskal povezavo na Kapverdske otoke in tam nisem izvedel skoraj nic. Potem pa, saj ves, Google, isci “Cape Verde” pa se ze kaj najde. Zdaj na podoben nacin iscem povezave do Namibije.

No, verjetno nisi imel v mislih forumov na LP Thorn Tree, ko si napisal, da na LP nisi nasel skoraj nic.

Aha, to pa drzi. Zdaj pa hitro tja, da najdem kaj o Namibiji. Hvala za informacijo!

Skoraj sigurno si ze videl to stran, a vendarle za vsak slucaj:

http://www.stome.com/vol.html

Imam se eno idejo. Problem je sicer v tem, da drzava (se) ni turisticno zanimiva. Vseeno poskusi najti kaksno krizarjenje po teh otokih. Po mojem je najboljsa izhodiscna tocka Lagos v najrazvitejsi drzavi Gvinejskega zaliva. Vse pa je seveda odvisno od tvojega casa, namenjenega potovanju.
LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close