Najdi forum

santorini

Pozdravljeni!

Letos poleti se odpravljamo na dopust na Santorini.Zanimajo me vaše izkušnje z agencijami,katere so vas peljale na otok.Kaj pa hoteli?
Hvala in lep pozdravček!!!

glede agencij: ni jih dosti, lani je bil atlas, včasih je imel tudi kompas. mi smo letovali z njimi in imeli krasno vodičko drito mahne, zato je bilo vse super-super. bili smo v kemerju. malo hotelov ima polpension. mi smo bili v enem večjih hotelov (ker tam so vsi tako miniaturni, seveda vsi družinski) afroditi, ki je v kompleksu z venusom. nekateri hoteli so na manjši vspetini, kar je dobro, da veš v naprej, ker je hudo lazit v tisti hrib! hoteli so tudi v Firi in Oi, dosti dražji seveda in jih naše agencije nikoli niso ponujale. perisa je malo bolj miren kraj.
znamenitosti na otoku ni, ker je sam po sebi dovolj lep in fascinanten. malo še poišči z iskalnikom, sem tudi jaz dosti pisala (nick lara) in vprašaj, če te še kaj zanima.

S fantom sva bila lani poleti na Santoriniju. Šla sva preko agencije Ilirika. Ta ima ponudbe odkupljene od Kompasa in tako je bila tudi vodička doli na Santoriniju od Kompasa. Plačala sva za namestitev hotel 3*, nočitev in zajtrk. Šele po prihodu na Santorini sva izvedela, kje bova nameščena, in sicer sva bila v Kamariju (osebno mislim, da je tu najbolje, zvečer je živahno, barčki in restavracije so zelo uredu). Dali so naju v apartma, ki mu ne bi mogla dati niti pol zvezdice. Nikjer nobene recepcije (ključe sva dobila v hotelu, kamor sva hodila potem na zajtrk (200m stran od apartmaja)), čistilka še ni pospravila in je prišla šele čez par ur (opozorilo: grških 5 minut je lahko res 5 minut, lahko je 15 minut ali pa pol ure!!!). Vhodna vrata apartmaja so se odpirala, če jih nisi 2x zaklenil, ko se je nekdo zgoraj tuširal, so cevi nadležno ropotale (tudi ob 3h, 4h zjutraj), tuš kabina, ki to ni bila-brez zavese ali česarkoli, tako da je bilo vedno vse mokro in temu se nisi mogel izognit, sobarica oz. čistilka nama je sveže brisače prinesla šele po štirih dneh, takrat je tudi prvič počistila!!! Moram te opozoriti že zdaj, da ne boš potem doli debelo gledal kot midva. Baje da zvezdice hotelov v Grčiji niso enakovredne tem zvezdicam, ki jih poznamo, tako da raje rezerviraj hotel s kako zvezdico več, da ne pristaneš v kaki luknji, kjer midva.
Drugače pa je Santorini na splošno kar lušen otoček. Midva sva imela 3 dni rent-a-car in tudi tebi priporočam to varjanto. Otok je mali in si lahko ogledaš vse znamenitosti in za sončenje in kopanje ti še vedno ostane dovolj časa. Pa obvezno z ladijco na izlet!
To je to. Če te še kaj zanima, vprašaj.

Meya,kaj mi lahko zaupaš ime hotela,kjer ste bili.Koliko ste leteli 2 uri?
Hvala!

afroditi je imel v katalogu 4* in si jih toliko zasluži.
imajo pa oni večinoma kategorije A, B, C.

elen:

MORDA ŽELIŠ LP GREEK ISLANDS.

POSODIM ZA ENO LETO. POKLIČI.

LP!

ULRIK

Grčija je najbrž zelo očarljiva ( bila samo na Krfu, ki je pač kar je )

Sem pa bila zato prijetno presenečena nad Bolgarijo in Turčijo. Imajo hotelske nastanitve na nivoju, urejene plaže in prijazno osebje. Pod prijazno pa ne mislim samo, da ti nudijo tisto zakar plačaš, ampak ” še nekaj “.

Ja in za videt imaš ogromno.

Na moji TOP listi je Grčija na zadnjem mestu, takoj zraven je pa Španija. Tako je pač moje mnenje.

Mislim, da če si bila na Krfu, ne moreš govoriti o Grčiji in jo ne moreš primerjati z Bolgarijo… Jaz sicer nimam spiska top držav, bila sem v Grčiji velikokrat, tako na otokih kot celini in če Grčijo primerjam z drugimi državami me vedno pozitivno preseneti tako iz kulturnega, zgodovinskega, naravnega vidika in še marsikaj. Vsak otok je drugačen in ima nekaj svojega, seveda moreš uspeti to zaznati….ali pa se zadovoljiš s komarji na umetni Sonči obali Črnega morja

ULRIK

Zaenkrat,ga ne rabim,ko ga bom te pa pokličem.
hvala!!!!

KO SI ME OB 12.00 KLICALA, SI REKLA, DA GA RABIŠ,

ZDAJ TRDIŠ, DA GA NE. ODLOČI IN SPOROČI.

LP!

ULRIK

PROSIM!!!
Lahko te je kdo drug klical,ampak jst že ne.
Ne vem kakšna fora je to!?

izgleda ,da je samotu zmanjkalo tablet.spet dobiva halucinacije.

elen:

OČITNO JE KLICALA NEZNANA OSEBA.

LE KDO JE VRINIL MED NAJU?

(MORDA TO VE MATES?)

LP!

ULRIK

Oprosti popotnica – je lepo napisano, da sem bila samo na Krfu – in res srčno upam da vsi ostali otoki niso niti pod razno enaki.

Glede Bolgarije pa – ni samo ” plastična ” Sončna obala ( glede česar se popolnoma strinjam ) ampak še kaj drugega.

In mi resnično ne gre v glavo, da se dopust vedno enači z obalo.

Elen, ne spomnim se točno, koliko časa smo leteli. Okoli 2 uri je sigurno. Ime hotela, ki to ni bil, je AFRODITA (da ne bo pomote, midva nisva bila v Hotelu AFRODITI s 4*!). V bistvu je na naši stavbi pisalo Apartments Afrodita, kar vsekakor ni hotel s 3*, za kar sva plačala in tudi pričakovala.

Tule je moja (že enkrat opisana) izkušnja s Santorinija s hotelom Avra

(sori, ne uspe mi naredit linka)

Prvič, ko sem bila na Santoriniju, sem bila v hotelu Aleksander/Aleksandra ali nekaj takega, 2 zvezdici, seveda mnogo cenejši od Avre, pa je bila zadeva čisto spodobna. Vsaj nisem ničesar posebnega pričakovala. 3 zvezdice naj bi bile (po mojih izkušnjah) v Grčiji kar zadovoljiva varianta, za malce udobja bi pa že morale biti 4.

Hay vsem,

letos tudi jaz potujem na santorini:) kar dosti informacij sem si nabrala, slikic…
Ker sem pa zelo zbirčna pri hrani (v hotelu ne bom jedla, ker se mi zdi, da si omejen), me pa zanimajo predvsem dobre zanimive restavracije???

lp

Pred tremi leti sva bila z možem na Santoriniju in sva bila navdušena. Imela sva samo nočitev v apartmaju v Kamariju. Apartma je bil preko agencije atlas in je bil super – vzporedna ulica z glavno – si v centru, a te glasnost ne moti. Zajtrk sva jedla na čudoviti terasi, kar sva kupila v trgovinah, ki so dobro založene, kosilo in večerjo pa sva jedla po njihovih tavernah in sva neznansko uživala. Hrana odlična, cene ugodne ( ne greš pač jesti na Oio ali Thiro v najdražje lokale), ljudje ZELOOOO prijazni.
Za videti imaš izkopanine v Akrotiriju, muzej v Thiri, sončni zahod v Thiri in Oi, ozke uličice na Oi, otoček Thirassia, ki mi je ostal v prelepem spominu, pa Perissa, ki je resnično bolj mirna, pa Kamari, v katerem se ravno dovolj dogaja.
Bolj kot izposoja avtomobila, se tukaj izplača sposoja skuterja( morda štirikolesni, saj je otoček zelo majhen – v dveh urah si s štirikolesnikom čez) – mislim, da je v Perissi bila izposoja kar nekaj cenejša, kot v Kamariju ( do tja pa prideš z ladjico – takrat za 3 Eure).
Na Santorini se bomo še gotovo vrnili, a nam trenutno ni zanimiv, saj zaradi majhne hčere iščeva hotele, kjer imajo večja otroška igrišča, otroške bazenčke,… tega pa na Santoriniju žal nisva našla.
Uživajte na prelepem otočku!!!

Ne vem, če ima kak smisel naštevati restavracije, ker so večinoma vse super – odločiš se pač glede na trenutno razpoloženje – midva sva pač poskušala različne – zlasti tiste z modrimi stoli in mizami, kjer so imeli veliko domače hrane. Težko zgrešiš. Dober tek!

Hvala še ena 🙂

bom iskala modre mize:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close