SANGRIA-RECEPT
1 l črnega vina (lahko je merlot, teran..)
1 l soka (najbolje multivitaminskega
1 kozarec ananasovega kompota
3 pomaranče
3 banane
2 kivija
2 jabolki
kakšna hruška
25 dag grozdja
20 dag sladkorja
cimet(dve žlički)
1 dl ruma
ledene kocke
Olupimo in nasekljamo vse sadje na čim manjše koščke. Zalijemo z vinom, sokom in dodamo sladkor. Nazadnje vmešamo tudi cimet in rum ter ledene kocke. Postavimo na hladno in serviramo hladno.
Hej! Mislim,da tudi sangrio dela vsak malo po svoje.
Za salo prepisem ta recept(in to je edini napisan recept,ki ga imam) iz majhne knjizice Spanska kuhinja. Ce jo res Spanci tako delajo,ne vem.
Jaz je se nisem.
1 steklenica rdecega vina
1/2 limone
6 svezih breskev – olupljenih in narezanih na krhlje
lupina ene kumarice
kocke leda
1 kozarcek konjaka
Limono,breskve in lupino kumarice zrezemo na cim manjse koscke,dodamo vino in vinjak in zmiksamo . Nato naj se to hladi 2 uri.Pred serviranjem dodas kocke leda.
Sangria prihaja iz Galicije in je glavna pijaca v soparnih dneh po celi Spaniji.
Ker je to prevod iz spanscine,sem res gruntala,ce so pravilno prevedli in ni ta lupina kumarice kaj drugega. Vcasih so prevodi zelo povrsni.
Tudi sam alkohol se mi zdi malce vprasljiv za vroce dni.Je pa res,da smo vsi
ob pijaci v Spaniji bili kar …dobre volje.
Sem ze povedala,da sem napisala bolj za salo,oziroma…,kako so lahko recepti tudi povrsni…:)) Babi
hej, babi…dobro jutro…
Recepr sem na hitro skopirala…drugače pa imam prijateljico, ki je “mojstrica ” v pripravljanju sangrije….povem po pravici, da je še nisem delala, ker jo ona ponavadi naredi, kadar imamo kakšna skupna praznovanja ali piknike. In zelo je dobra….Mislim,pa, da ne komplicirira preveč, in da tudi kombinira…enkrat da malo več enega sadja, drugič drugega…bistvo je , da je vse narezano na zelo male koščke ( rezanje prevzame vedno njen mož in je precej smeha na to temo ). In predvsem je važno….da jo spijemo z dobro voljo…je še mnogo boljša ..:)))
lep pozdrav iz Dolenjske
Lep pozdravcek!
Jaz naredim sangrio po okusu in željah drugih, več različnih sestavin primešeš boljša je. Veliko mora biti različnega sadja narezanega na koščke, rdeče vino, ni važno katero, sok svežih pomaranč, ali pa kupljen sok! Potem pogledam še kaj imam doma, mogoče kakšen Malibu ali Beli rum, pa še to dodam, pa seveda velikooo sladkorja, če pa je premočno pa zrečiš vse skupaj z vodo.
Hja, po moje je receptov toliko kot ljudi ki jo delajo ;-)). Ko smo se pred mnogimi leti za eno fešto odločili namesto darila za RD nesti kar hladilno torbo sangrije, je to izgledalo tako (razmerja ne vem, ker se tudi nismo držali recepta, ampak smo “po okusu” dodajali malo tega in malo onega), da smo dali rdeče vino, veeeeliko sadja (v glavnem breskve), veeeeliko leda (ne spomnim se pa da bi dajali kakšen sok notri), od “alkoholnih” pijač pa igurno tudi vodko. Spomnim se da je bil tudi rum, pa bogsigavedi kaj še vse (mladost je norost). Skratka sangrija je bila hudo dobra. In darilo je bilo lepo sprejeto od vseh udeležencev, ne samo od slavljenca ;-)). Po moje se lahko lotiš eksperimentiranja čisto po svojem okusu, saj v bistvu nimaš kaj “falit”. Pa na zdravje ;-)).
Forum je zaprt za komentiranje.