Sandali puščajo barvo
No, ja, ko sem se jaz nekajkrat pritožila, da mi črno usnj pušča barvo, sem vedno dobila odgovor, da je najtežje utrditi črno barvo in da se proti temu, da gre črna barva dol praktičnoi ne da nič narediti.
V trgovini so dolžni o tem obvestiti stranko, če kupuje oblačila (hlače, jakno), pri čevljih pa to ni nujno.
Je pa baje res samo črno usnje problematično.
Solidno narejeni črni (ali druge temne barve) sandali ne puščajo barve na nogah. Vsak čevljar ve, da je to treba tko nardit, da so pač podloženi s svetlim usnjem. Če ne vedo, kako mora to zgledat, si lahko pogledajo kake bolj ‘navadne’ in najbrž tudi cenejše, ki jih prodajajo v alpini ali kaki taki bolj običajni trgovini. Pa tudi tisti ‘ta pocen’ iz Trbiža znajo bit tko narjeni.
mimogrede,
verjetno si malo spregledala, da je indijanka zapisala, da gre za japonke Esprit – te pa niso narejene pri čevljarju, so serijsko “štancane”, pa tudi japonke redko zdržijo dve sezoni…..Pa čeprav so Esprit, in so bile verjetno kar drage :-))))
Je pa res, da črno barvano usnje pušča madeže – pa naj bodo to čevlji visokega cenovnega razreda, srednjega ali pa nižjega….. Tudi če imajo originalni svetel usnjen vložek na katerem v čevlju stojimo – bodo pa na opetniku in pri prstih puščali barvo. Govorim iz lastnih izkušenj. Do sedaj sem sama res uspešno rešila tovrstni problem le s posprejanjem čevlja z dobrim lakom za lase.
Lp,
Pik’ca
Forum je zaprt za komentiranje.