Samski moški višje lige
IolantaMaria
ta tvoj “prijatelj” višje lige bo vedno zgolj in samo tvoja igračka. Če si mu že kot fantu gledala v hlače, se temu užitku tudi v bodoče ne boš kar tako odpovedala. Prijateljstvo pozna spoštljiv odnos in razmejitve, tu pa ga ni. Bogi mamini sinčki, ki se ne zavedajo svoje ubožnosti. Če bi se je, bi že zdavnaj ušli takim prijateljstvom, ki to niso. To je ta tragika, ker je do zdravega partnerstva s takšno podlago dolga dolga pot in abstinenca od mamic in prijateljic, ki to niso. Edina škoda je, da se ponavadi zderejo na nepravo osebo; svojo moč dajejo in puščajo pri raznih mamicah in tam bi tudi morali rezat popkovino, da bi bili na voljo za resničen odnos s partnerko. Vsa ta prijateljstva pa so samo videz.
Kar je zame pozitivnega pri moškem z visoko izobrazbo, je, da lahko z njim zadovoljivo intelektualno razpravljam-to pa je zelo velikega pomena. Plačo rabi zase in svojo jaz rabim zase. Najmanj je, kar rabim nekoga, ki bi mi kimal in skrbel za moje finance-znam sama mnogo bolje. Rabim pa, ko se pojavijo težave v partnerstvu, da o tem razmišlja-se spravi v svoj moški brlog-in ne da teče naravnost k mamici ali prijateljici in pride nazaj z izdelanim odgovorom/predlogom, ki se že na daleč vidi, da ni njegov. Partnerstvo razumem kot rast v odnosu, tega pa ni brez bolečih premikov znotraj posameznika, še manj pa v instant rešitvah skrbnih mamic in prijateljic.
Moški, ki razmišlja s svojo glavo, ne bo rabil prijateljic tvojega kova. Niti ne bo iskal svoje potrditve pri prijateljici, ki bi mu vedno znova zagotavljala, da ni nobene primerne zanj ravno zato, ker je on višje lige. Če mu te prazne potrditve ne bi dajala, bi se lahko zgodilo, da bi si res našel partnerko in zaživel zdravo razmerje, ona pa bi se morala soočiti s svojim briljantnim partnerstvom ;).
[/quote]Absolutno resnično, sploh, ker je mene naslovila z “dragi”…… 🙂 😉
pa sem se v resnici komaj zastonj eni podtaknil, ne pa da bi bil “drag” …he,he,he…
Meni se zdi kar “zelo ženska v resnici” le, da si ji včasih ne da okolišit in pljune kako mastno zraven….
Sigurno rada pije pivo in ima velike….. 😉
[youtube]cG6ZJ_iXGjc[/youtube]
Logično, saj to pomeni, da ti nekako ne zaupa, a ne. Oziroma zaupa bolj drugim ženskam kot tebi.[/quote]
Pred tem pa v prvi vrsti ne zaupa sebi, da se bo dobro odločal in potem koleba med svojimi in prijateljičinimi odločitvami in priporočili, ki so lahko povsem nasprotni. Bolje bi bilo, da se zaštrika sam, kot da se skupaj z mnenji ene koke, ki mu reče: to in to naredi.
To o moji igrački ste si izmislile tiste, ki besede obračate in izmišljate zato, da imate delo, ker drugega nimate.
Greva na kavo. Včasih. Če imava čas. In podebatirava. O politiki, poslu, pa tudi o puncah, zabavi. Vsesorte čvekava, ne spomnim se vsega iz glave. Čvek s prijateljem pač.
Prosim, ne nalezi se antilopinega sindroma, ko se obesi na eno besedo in potem rovari, rovari in ne odneha. Oprosti, več se mi ne da pisat, sploh ne na to temo. Stojim pred pečico in čakam, da se mi spečejo štirje brancinčki in se mi res ne ljubi. Pa-pa.
V čem pa je razlika ali nasvet prinese od moškega ali pa od ženske prijateljice? Saj je on tisti, ki je nasvet sprejel zato, ker se mu je očitno zdel dober.
Da sploh ne govorim o tem, da bi se težave odnosu morale reševati izključno med tistima dvema, ki sta jih povzročila.
[/quote]Absolutno resnično, sploh, ker je mene naslovila z “dragi”…… 🙂 😉
pa sem se v resnici komaj zastonj eni podtaknil, ne pa da bi bil “drag” …he,he,he…
Meni se zdi kar “zelo ženska v resnici” le, da si ji včasih ne da okolišit in pljune kako mastno zraven….
Sigurno rada pije pivo in ima velike….. 😉
[youtube]cG6ZJ_iXGjc[/youtube][/quote]
Sem zelo direktna.
Nikoli ne pljuvam. To se mi zdi grdo.
Nikoli v življenju nisem pila piva. Stvar je grenka in smrdi, jaz sem pa sladkosneda.
Andrej Šifrer mi je od nekdaj antipatičen.
Imam ravno prav velike …..
V čem pa je razlika ali nasvet prinese od moškega ali pa od ženske prijateljice? Saj je on tisti, ki je nasvet sprejel zato, ker se mu je očitno zdel dober.
Da sploh ne govorim o tem, da bi se težave odnosu morale reševati izključno med tistima dvema, ki sta jih povzročila.[/quote]
Ni razlike. Le da se prav to nanaša na konkreten forum ob konkretnem času in akterjih 🙂 in da ponavadi ženske več razpravljamo o odnosih. Nasvet je lahko odličen, a če ni v skladu s tem, kar človek je, bo rabil kar naprej iskat nasvete izven sebe-zato je fino, da razmišlja s svojo glavo in šele ko mu zmanjka, išče drugje. No, če je njegov domet tako kratek, je pa problem itak drugje.
1. smo opazili
2. grdo ali lepo včasih se ti zgodi, ko imaš odprta usta, mogoče nehote
3. kako hudiča veš da je grenki, če nisi pila? A to se že rodiš tak da veš?
4. ok, poudarek je bil na besedilu ne na pevcu
5. v to ne dvomim
Ja, točno to, kar opisuješ. Le, da se človek ne bi smejal, ker to niti ni smešno. :-([/quote]
Jao, jao, zdaj mi je šele jasno zakaj so nekatere ženske kronično samske. Pa ve sploh ne rabite moškega, vi rabite en prazen trdi disk, na katerega boste zapisovale svoje želje in ukaze, kako naj funkcionira. Ker, boh ne daj, da bi imel vaš izbranec kakšno preteklost. Kje pa! To je smrtno prepovedano. Z združitvijo z vami mora podleči totalni amneziji, brisanju spominskih celic v celoti.
Ko stopite ve v njegovo življenje mora prekiniti odnose z vsemi prijatelji, ŽENSKE prijateljice so pa še posebej nezaželene. Prekiniti mora tudi z vsemi svojimi dotedanjimi hobiji, kot so npr. motorji. Ti gredo takoj na bolho, na siolu pa nemudoma blokirate vse športne programe, da jih ja ne bi gledal, ker vam to ne paše. Poslušati mora edino VAS, VAS in še enkrat VAS, ker postanete center njegovega sveta.
Če povzamem vse skupaj, ve pričakujete, da bo moški, visoko izobražen, z odlično plačo, z obetavno prihodnostjo, prihranki, nepremičninami in premičninami (takšnega namreč iščete!), podpisal sužnjelastniško razmerje z žensko, ki se boji njegovih prijateljic iz mladosti? Pa kaj bodo pa počeli s tako nesamozavestnimi ženskami kot ste ve? Vam nudil finančno udobno življenje in vam kimal? En sam dolgčas ste. Dolgčas z nizko samopodobo. Prav zanimivo bi bilo vedeti kakšne ste po zunanjosti.
Sploh ni čudno, da se gredo z vami samo predplačniške pakete brez vezave, ker naročnina z vami pomeni takojšenj štrik okoli vratu. Oklenete se na njih in jim ne pustite dihati. V primeru, da vam ga uspe iztrgati hobijem in družbi pa itak tam na starševskem jamrate kako zoprna je tašča, za katero bi najraje videle, da jo čimprej nesejo iz stanovanja z nogami naprej.
Torej naj vam odgovorim na vprašanje iz naslova te teme Kje so moški višjega ranga?
Živijo v zdravih zvezah s samozavestnimi in ambicioznimi ženskami, ki se ne zalepijo za njihove denarnice ampak za svojo prihodnost poskrbijo same. Zato jih ne skrbi kolikšen je partnerjev bančni račun in ne potrebujejo njihovih kartic, ker imajo SVOJE bančne račune in SVOJE kartice in še te so povečini zlate. Ti moški živijo v harmoniji s svojo partnerko, s katero preživljajo dopust in prosti čas, hkrati pa imajo še čas za svoje hobije in prijatelje/ice.
Bljak, bljak in bljak ste! Če bi bila moški si ne bi želela ležati poleg vas niti na pokopališču, kaj šele v postelji !
@smejka; moški, ki razmišlja s svojo glavo ne bo dovolil, da mu boš ti izbirala/črtala prijateljic (velja za oba spola)[/quote]
Sicer sploh ne spremljam te teme, ki je eno samo razpucavanje tiste zdolgočasene ronke (ki je zdaj postala občno ime –> glej pravopis, zato se jo piše z malo). Ampak že dolgo se nisem tako nasmejala čemu na mž čveku kot ravno temu zapisu 😀
Po tej logiki je torej nasvet od ženske lahko celo boljši, kot pa od moškega. 🙂 Človek za nasvete sprašuje tako dolgo, dokler ne spozna, da je za svoje odločitve odgovoren sam.
Po tej logiki je torej nasvet od ženske lahko celo boljši, kot pa od moškega. 🙂 Človek za nasvete sprašuje tako dolgo, dokler ne spozna, da je za svoje odločitve odgovoren sam.[/quote]
Ta sklep, ki si ga potegnil, pa ni izpeljanka iz mojih navedb. Več ni nujno boljše in nasvet se ne vrednoti po spolu. Zapiši kaj novega, tema se je izčrpala.
Nisem bral celotne teme, lahko pa iz prve roke avtorici odgovorim, kje se nahaja eden izmed moških najvišje lige. Seveda je definicija lig stvar posameznika, ampak nasplošno v družbi vseeno lahko po posameznih področjih ocenimo, kje se glede na normalno porazdelitev populacije nahaja posameznik. Kar bom napisal, velja zame.
Bolj kot se oddaljuješ od mentalitete slehernika, več kot prebereš, premisliš, prepotuješ, doživiš, dosežeš, ustvariš, zrasteš, vidiš, izkusiš, okusiš, odkriješ, bolj ti postanejo sleherniki nezanimivi. Kot bi rekli Zmelkoow, tvoj svet se začne vrteti dosti bolj daleč, kot se zdi. Vsekakor, če imaš čut za ljudi, se ti ni problem vključiti v vse sorte družb z ljudmi vseh lig in starosti. V takšnih interakcijah lahko čisto dobro funkcioniraš, se prilagodiš — te pa ne stimulirajo. V glavi se odvijajo povsem drugačne zgodbe. Te zgodbe pa so skrite večini in na dan pridejo le ko stopiš v interakcijo z nekom, ki je na nivoju.
V statistiki (pa tudi gorništvu) primerkom, ki zelo odstopajo od povprečja, rečemo “osamelci”. Verjetno z razlogom. Kje se ljudje najvišje lige torej nahajamo? Naokoli. Nas je pa, jasno, malo. A če se spoznamo, se prepoznamo. Če nas okoli tebe ni, najverjetneje ne pripadaš tej ligi.
Dobro napisano, a z manjšo napako. Osamelci se sicer med seboj prepozna(j/m)o, vendar se ne približajo, ravno zaradi lastne “osamelskosti” (ki se razlikuje od osame/osamljenosti in podobnih definicij). Tolikanj so izpolnjeni, da redkokdaj potrebujejo tovrstne stimulanse, vsaj ne na dolgi rok. Bolj pogosta je kombinacija osamelca z veseljakom/injo oziroma s pozitivno naravnano osebo, ki ni nujno izobražena, izkušena, nadarjena ali brihtna, pogosto zadostuje, da predstavlja nekakšno svetlo protiutež kompleksni naravi osamelca, ki lahko ravno zaradi lastnih večplastnih spoznanj in razmišljanj postane žrtev lastnega protislovja.
Zato se, Yossarian, malce motiš, ko trdiš, da mora nekdo pripadati ligi osamelcev, da bi ga le-ti opazili.
Ta njihov “svet izven sveta” je namreč neredko prežet z nostalgijo, nemirom in hrepenenjem, ki ga lahko (vsaj deloma in vsaj za nekaj časa) umiri in nahrani ravno bolj preprost, umirjen in z veseljem prežet um.
Dobro napisano, a z manjšo napako. Osamelci se sicer med seboj prepozna(j/m)o, vendar se ne približajo, ravno zaradi lastne “osamelskosti” (ki se razlikuje od osame/osamljenosti in podobnih definicij). Tolikanj so izpolnjeni, da redkokdaj potrebujejo tovrstne stimulanse, vsaj ne na dolgi rok. Bolj pogosta je kombinacija osamelca z veseljakom/injo oziroma s pozitivno naravnano osebo, ki ni nujno izobražena, izkušena, nadarjena ali brihtna, pogosto zadostuje, da predstavlja nekakšno svetlo protiutež kompleksni naravi osamelca, ki lahko ravno zaradi lastnih večplastnih spoznanj in razmišljanj postane žrtev lastnega protislovja.
Zato se, Yossarian, malce motiš, ko trdiš, da mora nekdo pripadati ligi osamelcev, da bi ga le-ti opazili.
Ta njihov “svet izven sveta” je namreč neredko prežet z nostalgijo, nemirom in hrepenenjem, ki ga lahko (vsaj deloma in vsaj za nekaj časa) umiri in nahrani ravno bolj preprost, umirjen in z veseljem prežet um.[/quote]
Kotone, najbrž poznaš razliko med korelacijo in kavzalnostjo. Ko že omenjaš napako, naj te opozorim, da nikjer v svojem prispevku nisem nakazal kavzalnosti, ki mi jo pripisuješ. Toliko samo zaradi doslednosti.
Sicer se pa zelo strinjam glede pozitivno naravnane osebe. Tudi sam sem v razmerju z veseljakinjo, ki sicer ni moje diametralno nasprotje, me pa prijetno in vihravo dopolnjuje. Glede ostalih osamelcev pa lahko rečem, da so mi nujni sopotniki skozi življenje. Ne vsakodnevno, a vendarle v stikih z njimi najbolj rastem.
Vse dobro! 🙂
Dobro, da vas je med.over.net poln, vsestranskih nadpovprečnežev.
Me prav zanima, po čem konkretno ti pripadaš “najvišji ligi”. Daj ne se hecat. Najvišja liga so ljudje, ki jih sleherniki vidimo samo po televiziji. Bajno bogati ljudje, ki živijo življenje, ki si ga mi navadni ljudje niti misliti ne moremo.
V tej Sloveniji še nisem uspel srečati človeka, ki bi bil prav v vsem nad mano in dvomim, da si ti izjema. Tako hvalisanje je zelo ceneno, bodi konkreten, zakaj misliš, da si najvišja liga?
Dobro, da vas je med.over.net poln, vsestranskih nadpovprečnežev.
Me prav zanima, po čem konkretno ti pripadaš “najvišji ligi”. Daj ne se hecat. Najvišja liga so ljudje, ki jih sleherniki vidimo samo po televiziji. Bajno bogati ljudje, ki živijo življenje, ki si ga mi navadni ljudje niti misliti ne moremo.
V tej Sloveniji še nisem uspel srečati človeka, ki bi bil prav v vsem nad mano in dvomim, da si ti izjema. Tako hvalisanje je zelo ceneno, bodi konkreten, zakaj misliš, da si najvišja liga?[/quote]
Spider ta tip ni V od višje lige že zato ker taka LIGA NE OBSTAJA.
Smešne babnce so naredile neko ligo kam razvrščajo moške
Največ takih ki mislijo pa da so VIŠJA LIGA pa je tistih ki nimajo pojma ampak imajo pa MAGISTRA ali bog ne daj DOKTORAT… bedniki z nazivi na zavodu za NEZAPOSLOVANJE nihče pa njihovim UBER sposobnostim (ki so enake nič z izjemo teorije) ne ponudi 1500€ na mesec NETO seveda.
In pri tem zgoraj se seveda nisem zmotil v 99%, le malo je takih ki so višja liga in to vedo, oni mislijo (mo) da so povprečni in taki kot bi morali biti vsi okrog nas, tu je catch 😉 in se čudijo kako da niso vsi tak dobri kot oni ampak ne gojijo večvrednega kompleksa superiornosti ampak samo nazorno pokažejo da so eni butli in gredo naprej
Spoštovani Spider,
ob komentarjih, kot je tvoj, sicer ponavadi vklopim prestavo “let go”, a danes me srbijo prsti.
Vidiš, si živ dokaz Yossarianovi tezi, da osamelca ne prepoznaš, če mu nisi tudi sam podoben. Tovrstno stanje duha je namreč daleč od cenenega razkazovanja pisanega perja v javnosti, daleč od uživaško sitega bančnega računa, daleč od populističnih kriterijev družbene uveljavljenosti. Vsi ti pogoji so lahko izpolnjeni, lahko pa tudi ne. Osamelca lahko najdeš tudi na klopci v parku, v samozapovedani izolaciji, na njivi ali v hlevu….Prav preraščanje družbenih vzorcev je ena značilnosti ljudi, ki se spuščajo v globlje plasti zavedanja.
Pa še nekje si mahnil mimo, Spider. Kar ti napačno ocenjuješ kot hvalisanje, je samo objektivna analiza stvari. Počutiš se ogroženega, a brez potrebe. Verjemi, na vrhu gore zna biti vetrovno, negostoljubno, samotno, otožno, negotovo. Zato tudi podzavestno iskanje enostavnih in prijetnih stvari, zato (pogosto) umikanje v anonimnost, neizpostavljenost.
Veliko je v nas (ljudeh) priučenega, a še več smo prinesli s seboj. Osamelskost je že ena tistih stvari.
Zaradi vzgoje smo lahko
vzgojeni pri mizi in smo lahko
druge reči; a če želiš leteti,
krila so, ali jih pa ni.
Patrizia Cavalli
Forum je zaprt za komentiranje.