Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Samski moški višje lige

Samski moški višje lige

Ampak, a človek sploh potrebuje luksuz, če je zadovoljen s tem, kar ima? Ali ni že to samo po sebi luksuz?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

To so stroški za manjše stanovanje.

Hrani račune za gorivo, popravila, pnevmatike in konec leta preračunaj, koliko te stane avtomobil. Številka, ki sem jo navedel, je še premajhna. Govorimo o navadnem avtomobili razredov polo-golf. Če imaš kak res luksuznejši avto, prištej tej številki še 400 € 🙂

Tudi rabljen star avto stane. In tudi tega moraš privarčevati.

Oblačila in obutev za ženske pride nekje do 100 € /mesec. Moje izkušnje.

Nisi napisala, kako si prišla do nepremičnine z luksuznim tisočakom (če jo imaš). Če imaš kredit, štej tudi to, sicer pa najemnina. Recimo, da je v rangu 300 €.

Poleg tega je še ogromno drugih stroškov, ki jih nisem napisal (zavarovanja, zdravstvo, nakup naprav kot so: računalniki, mobilni telefoni, … ).

In ona živi luksuzno! Wau![/quote]

Računanje ti ne gre najbolje. Veš za avto bistveno bistveno manj porabim kot ti pišeš. Moj avto je cenejši kot polo. Sem že zgoraj napisala, da nimam nobene potrebe po dragih avtih. So avti, ki so cenejši od pola in bistveno cenejši od golfa. Ne boš verjel, ampak potem so tudi gume cenejše, registracija cenejša.
Samska oseba res ne rabi velikega stanovanaj ali pač? Glede na to, da ne rinemo vsi v LJ, so ponekod stanarine bistveno cenejše kot v LJ.
Bla bla bla. Če ti zapraviš 100€ za oblačila in obutev, torej 1200 na leto. To še ne pomeni, da se vsi tako afnamo kot ti. Le kaj mi bodo taki kupi cot in obutve? Sploh veš kaka potrata je to?
Branje ti tudi ne gre, sem že zgoraj pisala o najemnini. Še enkrat poudarjam, da ne stanujemo vsi v LJ.
Recimo računalnik, kupiš, ga imaš 10 let. Mobilni telefon dobim v službi. Zavarovanj ne plačujem. Razen zdravstvenega seveda.
Potem pa so nevoščljivci, ki jim gre v nos, ker grem na Tajsko na masažo, v ZDA pogledat Yellowstone, ker smučam po 25 dni na leto, ker grem na več potovanj, ker hodim v gledališče.

Ma j… se meni za masaže na Tajskem. 🙂 Ko si bom pa to lahko privoščil, potem pa ja.[/quote]

Vidiš, ti si obseden z dragimi avti in dragimi oblačili, jaz grem pa na Tajsko na masažo :).
Namesto da zmečem kupe denarja za avto, grem raje večkrat smučat :).

Potem pa naletim na tipe, ki me osvajajo pa povem, da bi rada, da gremo skupaj na potovanje pa trdijo, da nimajo denarja. Pa grem seveda sama. Sem bila v kratkem razmerju, sem pričakovala, da bo šel z mano v Avstralijo pa ni šel, ker ni imel denarja, ja sem šla pa sama,a ne.

Ma j… se meni za masaže na Tajskem. 🙂 Ko si bom pa to lahko privoščil, potem pa ja.[/quote]

Vidiš, ti si obseden z dragimi avti in dragimi oblačili, jaz grem pa na Tajsko na masažo :).
Namesto da zmečem kupe denarja za avto, grem raje večkrat smučat :).

Potem pa naletim na tipe, ki me osvajajo pa povem, da bi rada, da gremo skupaj na potovanje pa trdijo, da nimajo denarja. Pa grem seveda sama. Sem bila v kratkem razmerju, sem pričakovala, da bo šel z mano v Avstralijo pa ni šel, ker ni imel denarja, ja sem šla pa sama,a ne.[/quote]

Financarka, si udarila hudooo mimo. Vozim 20 (dvajset) let star avto :). Si pa privoščim kaj drugega, vendar tisočak za to ni dovolj. (če živiš racionalno, vlagaš v prihodnost, varčuješ…)

Zdravnica, izgleda da nas je nekaj somišljenikov tu gor. Bi te prosila, da še naprej sodeluješ, ker smo sicer v manjšini. :)))

Kaj pa zdravniki (moški), s kakšnimi so v zvezah?

Ja, treba je povedat, kje živiš, da vidimo, o čem se pogovarjamo.

Življenje v Lendavi je bistveno cenejše, od življenja v LJ. Če imaš srečo, da imaš v lendavi tudi službo, seveda.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

To so stroški za manjše stanovanje.

Hrani račune za gorivo, popravila, pnevmatike in konec leta preračunaj, koliko te stane avtomobil. Številka, ki sem jo navedel, je še premajhna. Govorimo o navadnem avtomobili razredov polo-golf. Če imaš kak res luksuznejši avto, prištej tej številki še 400 € 🙂

Tudi rabljen star avto stane. In tudi tega moraš privarčevati.

Oblačila in obutev za ženske pride nekje do 100 € /mesec. Moje izkušnje.

Nisi napisala, kako si prišla do nepremičnine z luksuznim tisočakom (če jo imaš). Če imaš kredit, štej tudi to, sicer pa najemnina. Recimo, da je v rangu 300 €.

Poleg tega je še ogromno drugih stroškov, ki jih nisem napisal (zavarovanja, zdravstvo, nakup naprav kot so: računalniki, mobilni telefoni, … ).

In ona živi luksuzno! Wau![/quote]

Računanje ti ne gre najbolje. Veš za avto bistveno bistveno manj porabim kot ti pišeš. Moj avto je cenejši kot polo. Sem že zgoraj napisala, da nimam nobene potrebe po dragih avtih. So avti, ki so cenejši od pola in bistveno cenejši od golfa. Ne boš verjel, ampak potem so tudi gume cenejše, registracija cenejša.
Samska oseba res ne rabi velikega stanovanaj ali pač? Glede na to, da ne rinemo vsi v LJ, so ponekod stanarine bistveno cenejše kot v LJ.
Bla bla bla. Če ti zapraviš 100€ za oblačila in obutev, torej 1200 na leto. To še ne pomeni, da se vsi tako afnamo kot ti. Le kaj mi bodo taki kupi cot in obutve? Sploh veš kaka potrata je to?
Branje ti tudi ne gre, sem že zgoraj pisala o najemnini. Še enkrat poudarjam, da ne stanujemo vsi v LJ.
Recimo računalnik, kupiš, ga imaš 10 let. Mobilni telefon dobim v službi. Zavarovanj ne plačujem. Razen zdravstvenega seveda.
Potem pa so nevoščljivci, ki jim gre v nos, ker grem na Tajsko na masažo, v ZDA pogledat Yellowstone, ker smučam po 25 dni na leto, ker grem na več potovanj, ker hodim v gledališče.[/quote]

vse zapravit, živet na veliki nogi, pa decu težit, da nima denarja. In take pričakujejo, da jih bo moški vzdrževal, poskrbel za eksistenco, ona bo pa mela plačko zase. take mamo.

Crkne pomivalni stroj, crkne pralni stroj, bog ne daj, crkne avto. Manjša popravila po stanovanju. Vse to mora nekdo plačat.

Ne vem, v okolju, kjer jaz živim, ljudje s plačo 1000 na mesec nimajo ravno denarja za neko preseravanje. Oz, ga imajo, če jim vse drugo krijejo starši.

Strinjam se z napisanim. S 1000 evri greš lahko skozi mesec, da bi pa si privoščil luksuz pa nikakor ne. Seveda se da preživeti tudi z manj, če kupuješ kruh tik pred zaprtjem trgovine ali nekvalitetno hrano, nekvalitetne cunje ipd. Torej, s 1000 evri lahko sicer živiš “normalno”, ampak ne moreš se preseravat.

Pa to govorim že ves čas! Jaz ne vem, kje ti ljudje živijo, da se ne soočajo s takimo normalnimi situacijami. Ko misliš, da si predvidel že vse stroške, udari neka stvar in ode n x 100 €, kjer je 1 < n < 10. 🙂

Ampak, a človek sploh potrebuje luksuz, če je zadovoljen s tem, kar ima? Ali ni že to samo po sebi luksuz?[/quote]

Se strinjam Marko, ampak oddaljujeva se od prvotnega prispevka, ki ga je objavila uporabnica financarka. V tem je poanta.

Joj, ste eni. Kaj mislite, da je Ljubljana = Slovenija. Ne boste verjeli, ampak obstajajo še drugi kraji, kjer tudi živimo ljudje.
Hja, pomivalni stroj mi ne bo crknil, ker ga nimam. Pomivam na roke. Spider, točno sem že napisala, kaj si lahko privoščim. Si pa seveda ne morem privoščit, da bi toliko denarja zmetala za avto in oblačila kot piše zgoraj. Niti nimam potrebe. Hja, mama me bo pa res komot zalagala z denarjme, imam celih 280€ penzije.
Seveda se pa ne preseravam. Če bi porabila 100€ na mesec za cunje, potem bi se preseravala.
Mimogrede, ker je bil že omenjen pralni stroj. Kaj veste, da so najboljši tisti, ki imajo najmanj programov, najbolj enostavni? Najbolj navadni Gorenje pralni stroj je najboljši, najmanj sitnosti z njim, najdalje drži in ko kaj crkne ne pride tako drago kot pri nekih oh in sploh dragih pralnih strojih. Ja pa spet ostane nekaj denarja za potovanje.
Očitno pa nikomur ne težim, da me mora preživaljat, ker sem preživljam sama, sem samska. Tako, da nikoli ni noben moški plačeval zame.
Če sem v razmerju, grem tudi na potovanje. On da za avto, jaz za potovanje. Torej grem sama.

Ja, še varčevalni račun imam, vsak mesec gre 100€ tja, že par let. Za nepredvidene stroške.
Mi pa res vseeno ni jasno kako lahko eni toliko potrošite za pleh in cunje?

Saj se lahko zdaj spet približamo nazaj, če je še kaj za povedat. O čem je že šlo? 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Troll na delu. Ti, ljubiteljica potovanj na Tajsko, doma pereš perilo na roke, ja. Kikiriki semenke prodajaš tukaj.

Ampak zanimivo, da si pa vseeno izbereš takega z očitno ne najbolj poceni avtom. Ja, pol pa me ne čudi, da se raje odloča, da bo malo bolj vzdrževal vabo, saj se nikoli ne ve kdaj mu spet pride prav. :-))))

Pa saj nobeden nenormalno ne troši, saj nismo modre krvi. :)) V zimskih mesecih že ogrevanje precej stane. Sem dodaj še kakšne nove fasade na blokih in si tam. Vedno se najde kak strošek. Pri oblekah in obutvi je pa tako, da kupuješ kvalitetno, kar ne pomeni znane znamke. Ravno zadnjič je bila oddaja na hrvaški televiziji o čevljih, ki vsebujejo rakotvorni krom (VI). Vsebuje ga (predvsem) poceni obutev.

Ma lej, seveda se da pri vsaki stvari prišparat, tega ti noben ni oporekal, ampak ne mi pa trdit, da

si ne kupiš nič cunjic, ker madonca vsaj gate pa štumfe rabiš, pa ne mi zdaj nabijat, da se v ta-najbolj

poceni pralnih strojih tudi gate ne znucajo.

Torej, če imaš jurja in četudi stiskaš na vseh straneh in uporabljaš wc papir z obeh strani, si prav

pogostih čezoceanskih letov ravno ne moreš privoščiti. Torej ne moremo govoriti o luksuzu in

nekih potovanjih, ker je to potem potovanje največ 1 x na dve leti, če sploh.

Damn! I'm good in bed. I can sleep for hours.

Boom, ko sva se spoznala, nisem vedela kak avto ima, imel je pa cliota, če smo že ravno pri tem. Prej sva bila par, preden sem videla njegov avto.
Spider, branje ti dela težave. A ne da? ALi pa gospodinjstvo, a ne? Veš kako je pri nas? V pomivalnem stroju se pere posoda, ne perilo. Še ne veš tega? Jaz sem napisala namreč, da nimam pomivalnega stroja. Razen, če ga ti uporabljaš za pranje perila.
Potovanj na Tajsko? Slabo si prebral. Bilo je le eno potovanje na Tajsko. Za vsako potovanje si zberem drugo državo.

Lolanta, kje pa si prebrala, da si nič za obleči ne kupim? Sem res kje to napisala? Napisala sem le, da ne porabim 100€ na mesec za oblačila. 100 pa ni enako 0.
Vsako leto vsaj eno potovanje v tujino. Nisem pa rekla, da so vsa potovanja preko oceana.

Pa še nekaj, veliko sveta sem prepotovala in povsod je lepo. Samo da bi pa 10 let ene

gate drajsala na riti pa tud hvala lepa za tisto tajsko masažo. Potem raje kontaktiram tistega

gregagrega -ta pa se vzajemno pomasirava.

Damn! I'm good in bed. I can sleep for hours.

krentam, nimam potrebe po pomivalnem stroju. Le zakaj bi denar tratila zanj? Če lahko vse pomijem na roke. Za eno osebo pa res ni problem.
Luksuz zame: potovanje, smučanje, izleti, športanje, gledališče,…
Hja, sem že na začetku povedala, da zaradi moškega se ne bom odpovedala potovanjem, smučanju. Taka pač sem. Vesela bom, če bo šel zraven, če ne bom šla pa sama, tako kot do sedaj. Nič mi ne manjka. Če greš zraven, greš, silim te ne :).

Lolanta, od kje ti ideja, da imam 10 let stare gate?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close