Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Samski in nakup stanovanja

Samski in nakup stanovanja

Težko je s 770 €, ampak vseeno kupi, nekako bo šlo, dovolj bi moralo bit med 40 in 50 kvadrati,
postelja pa je lahko tudi v omari, torej dvižna, sicer nevem kako so programirane z enim ali dvema jogijema, vendar je dobra za prostorsko stisko.
V primeru da boš imela partnerja in otroke, ali pa partnerja ki bo že imel otroke, ki bodo hoteli kdaj čez vikend pri vama prespat….lalala, to boš razmišljala kasneje.
Sedaj kupuj zase in uživaj.

Moje mnenje je , da je za samsko (pa tudi če najdeš partnerja) za začetek čisto dovolj eno oz. max. eno in pol sobno stanovanje.
Kar pa se tiče spalnice pa bi oz. jo bom jaz kupoval s posteljo širine min. 2 x 80.
V skrajnem primeru bom en teden na eni, drug teden na drugi strani 😉

Lp

Pozdravljena,

moram reči, da sem se ukvarjala z enakimi vprašanji kot ti, kaj če…

odločila sem se za nakup garsonjere, za katero nisem rabila kredita (pa nimam majhne plače), razen velikosti je v drugih pogledih super glede lokacije itd.

Fantje se bodo pa morali s stanovanjskim vprašanjem soočiti sami 🙂

LP

kupila garsonjero pred 11 leti, postelja 140×200, 35m2 in full dobra razporeditev 100% izkoristek.
Mislim pa, da preveč kompliciraš. Kaj pa, če ‘mister pravi’ nikoli ne pride? A veš kakšni so stroški stanovanja na mesec? jaz imam samo kurjave, če hočem, da je toplo tudi 80€/mes. Potem pa je še vse ostalo brez TV in stacionarnega telefona vse skupaj nanese okoli 150€/mes. malo preračunaj kako boš plačevala tudi to…samo nasvet. Zlasti, če boš vzela kredit. Ti stroški so vsak mesec malo višji in ne nižji. Pazi, da se ne zakolješ okoli računice.

Predvsem pa, ne pozabit na servise. Crkne avto, poči cev ali pa se pokvari boljer. Najbolje je imeti nek sistem pri katerem ti kljub kreditu in stroških ostane npr. minimum 50 eur na mesec, kar pač imenuješ servis fond.

Odvisno, kaj komu pomeni svoboda oz. samostojnost. Meni npr. veliko. Po drugi strani pa tudi ne rabiš imet trojčka (stacionarc, internet, tv), tv lahko gledaš preko neta. Kurjava je za vse velik strošek, jaz sem lansko leto imela tudi po 100eur/mesečno za cca. 30 kvadratov, od tega je bila ena soba konstanto izklopljena pa zunanja stena. No, letos imam termostatske ventile 🙂

Predstavljaj si, prideš domov, v mir, v svoj dom, lahko hodiš naga, če ti paše, sam svoj gospod, ne rabiš bit vedno nekomu dosegljiva, stanovanje si urediš po svojem okusu, prebarvaš steno, če ti paše, neprecenljivo.

Stroški so pa povsod. Če sta dva, pa rabiš večji hladilnik, več hrane kupita, verjetno tudi kaj extra, večja poraba vode, večja amortizacija aparatov …

Uh, nakup stanovanja v današnjem času z 770€ plače brez prihrankov je po moje čista neumnost.
Mislim, s to revščino počasi sploh čez mesec ne boš prišla. Kaj šele bo, če si boš na glavo nakopala večleten kredti. V današnjih časih je potrebno bit fleksibilen ne pa zacementiran v nekem kraju, po možnosti v predragi Ljubljani s klošarsko plačo in večletnim kreditom. Idi v najem in raje vlagaj v svoje znanje, da boš bolj zaposljiva in boš lahko čimprej dobila službo z boljšo plačo. Ne oziraj se na leta, celo življenje se učimo.Ne razmišljaj kaj bi bilo če…, zaenkrat misli nase, tip tudi mora nekaj zraven prinest.
Ne poslušaj neumnic, ki trobijo o svobodi. Saj sploh ne vedo kaj to je. Če ne vidijo rešetk, še ne pomeni, da niso ujetnice.
Mislim, nekdo, ki dela osem ur na dan in več za 770€ ali manj ne more govorit o svobodi a ne. Dela za golo preživetje in nič druga. Pol pa si še nakoplje par kreditov.
No saj veš ne kliči hudiča, ker sam rad pride.
Glej nobena služba danes ni več varna, niti v javni upravi. In še bodo nižali plače, ker jih enostavno morajo.

Pa prosim ne mi rečt, da imaš sedmo stopnjo in si se preselila, da bi delala za 770€ v javni upravi. Ker to pa je res katastrofa in ena velika žalost.

Barnabas, vlagati v znanje? Jaz imam magisterij, tik pred doktoratom, plače pa 910€. Se res splača študirati?
Vlagati v znanje ja, ampak ne na faksu.
To kar omenjam je tipična plača. Če imaš pa doktorat pa še težje dobiš službo. Jaz spadam še med tiste, ki kar fajn zaslužijo, večina znancev ima dosti slabše plače.

Jah glej ti vlagaš v papirje ne pa v znanje. Zakaj si šla na magisterij in doktorat ? V tem času bi lahko končala kakšen drug bolj perspektiven študij. Veš pri nas slovenčki nabirajo papirje ne pa znanje, zato pa potem delajo za drobiž.
Fakultete proizvajajo teoretike, saj poglej kdo uči na njih in koliko let imajo ti profesorji delovne dobe izven fakultet.
Se pa strinjam s tabo, da se v Sloveniji več ne splača delat. Niti inženirjem več ne.

Ti povem zakaj sem šla na podiplomca? Zato, ker je bila to možnost, da delam preko študenta. In možnost, da imam štipendijo. Iskala sem celo večnost službo pa je nisem dobila in to je bila edina varianta za socialno varnost. Če bi študirala neko dodiplomsko smer, ne bi imela štipendije, ne bi imela časa za študentsko delo, predavanja so vsak dan in tako naprej…

Ok pusti preteklost, važno je kaj boš naredila, da si boš izboljšala prihodnost. Saj menda ne nameravaš do penzije životarit v sedanji službi?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close