Samski 35+ in dopustovanje
Vsako leto grem poleti sam na dopust, zakaj pa ne. Glede na to, da sem sam in nimam šoloobveznih otrok, grem lahko tudi septembra, ko ni nobene gneče in so tudi cene nižje in meni dostopne. Moja najljubša destinacija je Grčija, saj me antična zgodovina zelo zanima, poleg tega so Grki do Slovencev (in ostalih turistov) bisrtveno bolj prijazni kot recimo Hrvati, ki me že dolgo ne vidijo več.
Grem sama na potovanja. Že vrsto let.
Tudi meni na kraj pameti ne pride, da bi svetila zraven pri kaki družini, paru. Samskih mojih let pa niti ni kaj veliko. Jih bolj malo poznam in niti nimamo skupnih interesov za skupno dopustovanje :).
Potujem pa največ po Evropi, nekaj sem tudi po J in S Ameriki.
Ko sem bila samska in preden sem imela otroke, sem najpogosteje šla kam sama, zdaj so otroci že tako veliki, da gredo več ali manj po svoje in bom spet lahko šla kam sama. V bistvu se že veselim. Imam sicer samsko prijateljico, s katero bi lahko kam šla, samo ima čisto preglobok žep zame 🙂
V zadnjih letih smo kampirali po zahodni Evropi. Veliko ljudi tudi kampira samih.
Moram dodati, da nisem nikoli šla na klasičen slovenski dopust na hrvaško morje ali v slovenske toplice, razen z otroki. En teden hotela in plaže, pa da si sam, se mi pa res zdi … hm … no, nekaj, kar jaz ne bi nikoli.
Tudi ne vem, če je dopust za enega res toliko dražji, če spiš v hostlih in podobne variante.
Aja, tudi na organiziranih potovanjih prek agencij je kar nekaj ljudi, ki gredo sami (prijateljica je vodička in pravi, da to ni nobena redkost).
Dražje so nočitve. Recimo, če najameš sobo, je dražje za enega samega kot za dva. V hostlih je pa res vseeno. V kampu recimo je pogosto tudi dražje za enega kot za dva, ker ponavadi plačaš šotor + osebe. Z agencijami je pa za eno osebo dosti dražje kot za dve. Ampak meni itak bolj odgovarja potepanje na svojo roko, brez agencije.
Forum je zaprt za komentiranje.