Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Samske ženske

Samske ženske

Zakaj ti pa gre to vprašanje na živce? Rad bi slišal iskren odgovor od tebe.

Mogoče pa te imajo za zafrustrirano ravno zato, ker jim ves čas daješ neiskrene in neresne odgovore, ko se na daleč vidi, da niso iskreni. Zakaj ne poveš po resnici, zakaj si samska? Kje je problem? Kaj pa če nekoga resno zanima in skrbi, zakaj si samska in ti v očeh vidi, da si tega ne želiš? Kaj se lahko zgodi, če poveš po resnici?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Poznam take fore. Jaz sem bolj kot ne večno samska. Kolegica pa podobno.
Mene so zmerjali za lahko, ker so zlobni jeziki pač to ven spravili. Najprej sem se sekirala zato, ker sem bolj kot ne večno samska potem pa še zato, ker so me imeli za lahko. No potem sem ugotovila, da te čenče sploh niso tako slabe.
Ker kolegico ves čas opravljajo kot tečno kot žensko, ki še ni videla golega moškega (pa je že imela fanta) in kot staro devico… tako, da sem malček na boljšem. Bolje da me imajo za lahko kot za staro devico :). Čeprav nobena od naju ni ne lahka, ne stara devica. Obe pa bolj s smolo pri iskanju resne veze.

Antilopa, mogoče pa kaj zaslužim s tem :).

Marko, ti si pa res z lune padel. Srce se jim lomi od skrbi. Sploh tistim poročenim. Veš kaj se zgodi tistemu o kateremu preveč zvedo? Opravljajo ga. Komaj čakajo, da dobijo kako kost za glodat. Veš kdaj so najbolj navdušeni? Ko lahko debatirajo o tem kako gre nekomu slabo.

Mogoče pa te imajo za zafrustrirano ravno zato, ker jim ves čas daješ neiskrene in neresne odgovore, ko se na daleč vidi, da niso iskreni. Zakaj ne poveš po resnici, zakaj si samska? Kje je problem? Kaj pa če nekoga resno zanima in skrbi, zakaj si samska in ti v očeh vidi, da si tega ne želiš? Kaj se lahko zgodi, če poveš po resnici?[/quote]

Marko, mislim da ona ni dolžna drugim pojasnjevati zakaj je samska. To je njena stvar. Po drugi strani pa mislim, da tudi ni pametno izmišljevanje zgodbic. Tako je ne bo nihče resno jemal.

Glede vsiljevanja partnerjev pa sem videla kar nekaj takih komičnih primerov. Enega sodelavca so vabili na skupno kosilo z namenom, da bi ga spravili skupaj s sodelavko. Ne vem, če je pogruntal kaj je bil namen tega druženja.

Mogoče pa te imajo za zafrustrirano ravno zato, ker jim ves čas daješ neiskrene in neresne odgovore, ko se na daleč vidi, da niso iskreni. Zakaj ne poveš po resnici, zakaj si samska? Kje je problem? Kaj pa če nekoga resno zanima in skrbi, zakaj si samska in ti v očeh vidi, da si tega ne želiš? Kaj se lahko zgodi, če poveš po resnici?[/quote]

Marko, mislim da ona ni dolžna drugim pojasnjevati zakaj je samska. To je njena stvar. Po drugi strani pa mislim, da tudi ni pametno izmišljevanje zgodbic. Tako je ne bo nihče resno jemal.

Glede vsiljevanja partnerjev pa sem videla kar nekaj takih komičnih primerov. Enega sodelavca so vabili na skupno kosilo z namenom, da bi ga spravili skupaj s sodelavko. Ne vem, če je pogruntal kaj je bil namen tega druženja.[/quote]

Seveda ni dolžna, ima pa tudi vso pravico pojasniti, če se ji postavi normalno vprašanje. Zakaj je to vprašanje tako zahtevno? Vsak si naj na to odgovori pri sebi, pa bo morda odkril marsikaj o sebi. Bi ji pa priznanje lahko prineslo veliko pozitivnega, ne samo tega, kar ona misli, to je obrekovanja. Govorim o ljudeh, ki so ti blizu. Ljudje obrekujejo ves čas, ne glede na to, kako živiš in kaj govoriš. Zato vsaj govori resnico, pa boš vsaj pri sebi imela mirno vest. Tega, kar ljudje govorijo in obrekujejo, pa tako ne moreš preprečit. Misliš, da si storila (to ne leti nate Antilopa) kaj koristnega, s tem ko jim daješ neresne odgovore, če ti v očeh piše resnica? Ok, če ti je vseeno, kaj si mislijo. Ampak občutek daješ, kot da ti ni vseeno. Če bi jo vsaj priznala, bi jim dala možnost, da čutijo tvojo stisko in te morda sploh ne bi obrekovali, ker bi te lahko razumeli, tako jim pa daješ vse možnosti, ker se sprenevedaš in delaš močno, ko nisi.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Težko je brati o tem, kako se ljudje sprenevedamo, lažemo, samo zato, da bi izpadli v očeh drugih boljši, lepši. Po drugi strani pa govorimo, kako nam ni mar, kaj si drugi o nas mislijo. Danes me je zelo zmotila ta opazka, zato so moji odgovori malce “agresivni”. Se zavedam. Očitno je to nekaj, kar še nisem sprejel pri ljudeh. 🙂 Evo, analiziral sam sebe, ne moram vedno samo vas, to bi bilo nepošteno do mene. 🙂

Marko, če sem čisto iskrena, ne vem, ali “dajmo po samskih” bolj moti obrekovanje v službi ali izven službe. V službi je najbolje imeti službene odnose in se privatnim temam izogibati. Ne vem, zakaj bi sodelavcem razlagala kako se počuti in kaj želi, to naj bi bilo rezervirano le za dobre prijatelje.

Pa še nekaj bi dodala, Marko. Tisti, ki te resnično želi razumeti, te ne bo najprej začel obrekovati, nato pa spremenil svoj način obnašanja, če bi mu povedal resnico oziroma tisto, kar te teži. Če slutim, da ima nekdo težave, ga najprej vprašam, kaj ga muči, ne pa da ga/jo najprej obrekujem, potem pa pričakujem, da se mi bo izpovedal/a. Ljudje se izpovedo takrat, ko se počutijo varne oziroma ko lahko zaupajo, razen če gre za naivneže.

Pa ti res pišeš, kot da si od včeraj. Kdaj je pa še horda radovednežev, ki so v stanju vrtati v nekoga, zakaj je samski, bila sposobna empatije do te osebe? Ja, samo to ji še manjka, da se odpre tem stvorom, pa jo raztrgajo kot levi gazelo. Takim ljudem je nalpeše videti, ko gre komu slabo, oni se nad tem naslajajo.

Bistvo je, da je skrajno nevljudno vrtati v nekoga, zakaj je samski, če ta nekdo ni ravno bližnji sorodnik.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Spider, danes je en poseben dan, čisto z vsem, kar napišeš, se strinjam. :))

Pa bi ti bila dovolj ženska, ki potrebuje stanovanje, ki zna gospodinjit in likat?????

Sem se spomnila na eno temo pred časom ‘da je ljubezen trgovina’….. :/ Ni čudno, da stojite vsak na svojem bregu. Cccccccccccc, bi rekla ena kolegica tu gor. :)))[/quote]

Dobra novica pa je, da ženske očitno le nis(m)o tako materialistično usmerjene, kot se nam včasih očita, saj bi sicer tale kolega že zdavnaj imel prisklednico.
Jaz nisem gospodinja in likanje mi gre zelo slabo, ampak vse naredim, ker je pač treba, saj nimam denarja za full time gospodinjsko pomočnico. Ne vem, če imam med znankami in prijateljicami kakšno, ki bi zase lahko ali si želela trditi, da je dobra gospodinja in bila celo ponosna na to. Niso več taki časi.

[/quote]

Tako je, prav si razlagaš napisano. Sicer pa mislim, da je bolje, da rečeš, da si samska, kot da si izmišljuješ ljubimce. Najbolje pa je, da se izogneš tovrstnim temam tako, da tudi drugih ne sprašuješ o njihovih partnerjih, otrocih ipd. Če si izmisliš, da imaš ljubimca (torej nekega vezanega moškega), bo šel ta podatek naprej in morda ti bo nekoč všeč kak samski, pa te ne bo jemal resno, ker te bo imel za “lahko”. Iskrenost je torej najboljša, ker ni pomembno mnenje okolice, saj ti živiš svoje življenje in ne oni. Tisti moški, ki je pravi zate, se ne bo oziral na mnenje drugih, ampak te bo poskušal spoznati.[/quote]

Jaz očitno nisem tako zanimiva, da bi se toliko ljudi ukvarjalo z mano in ugibalo o tem, a sem a nisem. Ali pa na to uho preprosto ne slišim.

V službenem okolju si mnogi moški čisto preveč dovolijo. Samo zato, ker vedo, kako je ženski ime in kako se piše, pa še, če se po možnosti VSI sodelavci tikajo med seboj, si domišljajo, da imajo neke pristojnosti oziroma da so jim vse sodelavke dosegljive. V enem od kolektivov, kjer sem delala, je bil takega mnenja sam šef, tako da je bilo izjemno neprijetno vzdušje.
Pristop s hecom se mi zdi kar pravšnji, me pa jezi, da si ljudje to sploh dovolijo. Kako bi se počutili, če bi ženske takole vrtale o dolžini, debelini, zmogljivosti in podobnem.

Pa ti res pišeš, kot da si od včeraj. Kdaj je pa še horda radovednežev, ki so v stanju vrtati v nekoga, zakaj je samski, bila sposobna empatije do te osebe? Ja, samo to ji še manjka, da se odpre tem stvorom, pa jo raztrgajo kot levi gazelo. Takim ljudem je nalpeše videti, ko gre komu slabo, oni se nad tem naslajajo.

Bistvo je, da je skrajno nevljudno vrtati v nekoga, zakaj je samski, če ta nekdo ni ravno bližnji sorodnik.[/quote]Če dojema nekdo samskost kot stisko, potem mu tudi vsa vprašanja o tej temi predstavljajo kot bi ga žrli levi, če je pa s tem nekako pomirjen, mu pa ni težko priznati, da je samski, mogoče sogovornika še kaj vprašati o namenu njegove “radovednosti”, se mogoče tudi kaj pošaliti na svoj račun in potem ni več interesa, da bi se ukvarjali s samskim. Izgovori z xy ljubimci so pa vedno predmet obrekovanja, vsaj tistih, ki ne razumejo, da se jim nekdo posmehuje na ta način in potem po principu rekla kazala na koncu “vsi vedo” in so poročene še bolj na preži, če se taka mota okoli njenga deca…..

Samski se posmehuje njim z ljubimci, oni se njemu posmehujejo z nekimi nečednimi pridevniki ob imenu.
Ali povedano drugače: kar seješ to žanješ 😉

Marko, mislim, da so ti že ferbčna, Spider, Antilopa že vse napisali.
Služba je služba, družba je družba. In sodelavce, bežne znance, sosede in podobne niti malo ne briga moja samskost. In ne, niti na kraj pameti mi ne pade razlagat takim ljudem svoje intimne zadeve.
Opazila sem, da ti zelo rad vrtaš po ljudeh. Vedi, da je to zelo nezaželjena lastnost. Upam, da tega ne počneš v službi sodelavcem, ker verjemi, da te ne jemljejo kot osebo, ki želi pomagat, ampak kot osebo, ki se vsiljuje.
Osebne stvari so le za prijatelje. Prijatelji pa vedo kaj smejo in kaj ne smejo vprašat. Vedo kdaj smejo še malce povrtat, ker bo izpoved prijatelju olajšala dušo in vedo kdaj morajo biti tiho in ne vrtat.

On_, služba je služba, družba je družba. Zapomni si to. In osebna vprašanja v službi niso na mestu.

Dajmo po samskih, verjela ali ne, imam sodelavko, ki s prostim očesom ugotavlja, katere ženske so primerne za matere in katere ne. :))

Ha, ha, odlična sodelavka :). Zakaj sploh rabimo ginekologe in zdravnike in psihiatre, če pa imamo take odlične sodelavke in sodelavce.
Pri nas pa poročene sodelavke nikoli ne težijo nam samskim. Med sodelavci pa jih je par takih, da točno vedo, kdaj bi morala katera otroka imet in točno vedo, kaj je s katero narobe, da je še vedno samska in …
Celo tako so predrzni, da upajo komentirat v stilu ti pa imaš take fajn široke boke za biti noseča ali pa ravno prave prsi.

Morda si to preveč strogo razlagaš. V resnici tudi moški raje vidijo, da ima ženska obline na pravih mestih, ker zadnje čase vidijo bolj ali manj ekstreme – ali zelo suhe ali precej debele. Čeprav se to na nek način ne spodobi, poskušaj tak komentar vzeti kot kompliment. Morda ti želi kak sodelavec reči, da izgledaš bolje in da si bolj primerna za materinsko vlogo kot kakšna, ki to že je. Ni nujno, da se šali na tvoj račun.

Skoraj 600 sporočil. Mater, da se vam da. :-))

Moj komentar je “štartal” iz predpostavke, da imate/jo tudi v službi neke “prijateljske” odnose, da imate/jo nek odnos s sodelavci.
Se pa strinjam, da se da takim vprašanjem o privat zadevah rešit s tem, da se koga spomni na njegov “opis del in nalog” in se ga vpraša, če so ta vprašanja tudi del tega opisa….. 😉
Samo potem greš v službo in tam delaš striktno zaradi “opisa del in nalog” tudi sam…. Ni kavic, ni čveka s sodelavci, ni nasmehov, ni vicev, bog ne daj kakega flirtanja in ne nazadnje tudi po monu ne pisat med službenim časom…. Ok? :)))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Če si sodelavec ogleduje moje prsi in mi teži kdaj bom imela otročke, da zdaj je pa že ravno pravi čas in da prsi pa imam res prave za dojit… je zame teslo.
Če bi si upala, bi tudi jaz komentirala njegovo moškost, da je videt dovolj velika ali pa premalo velika :).

Morda si to preveč strogo razlagaš. V resnici tudi moški raje vidijo, da ima ženska obline na pravih mestih, ker zadnje čase vidijo bolj ali manj ekstreme – ali zelo suhe ali precej debele. Čeprav se to na nek način ne spodobi, poskušaj tak komentar vzeti kot kompliment. Morda ti želi kak sodelavec reči, da izgledaš bolje in da si bolj primerna za materinsko vlogo kot kakšna, ki to že je. Ni nujno, da se šali na tvoj račun.[/quote]

Boom al so samske!…… 😉 😀

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Moj komentar je “štartal” iz predpostavke, da imate/jo tudi v službi neke “prijateljske” odnose, da imate/jo nek odnos s sodelavci.
Se pa strinjam, da se da takim vprašanjem o privat zadevah rešit s tem, da se koga spomni na njegov “opis del in nalog” in se ga vpraša, če so ta vprašanja tudi del tega opisa….. 😉
Samo potem greš v službo in tam delaš striktno zaradi “opisa del in nalog” tudi sam…. Ni kavic, ni čveka s sodelavci, ni nasmehov, ni vicev, bog ne daj kakega flirtanja in ne nazadnje tudi po monu ne pisat med službenim časom…. Ok? :)))[/quote]

On_, zakaj pa ne bi samska ženska v službenem času flirtala s samskim sodelavcem? :))

Morda si to preveč strogo razlagaš. V resnici tudi moški raje vidijo, da ima ženska obline na pravih mestih, ker zadnje čase vidijo bolj ali manj ekstreme – ali zelo suhe ali precej debele. Čeprav se to na nek način ne spodobi, poskušaj tak komentar vzeti kot kompliment. Morda ti želi kak sodelavec reči, da izgledaš bolje in da si bolj primerna za materinsko vlogo kot kakšna, ki to že je. Ni nujno, da se šali na tvoj račun.[/quote][/quote]Teslo pa ni baba, ki svoje joške na ogled postavi v gloooobok dekolte?

Predvidevam, da on ima zapet šlic?

Dajmo po samskih, če se to v resnici dogaja, gre za neprimerno obnašanje sodelavca na delovnem mestu oziroma za nadlegovanje na delovnem mestu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close