Samske ženske
V 30ih, ne točno v 30.letu. Torej tudi pri 39ih. Kdor se pa v 30ih ne ustali, se ne bo nikoli. Ženskam pa še biolška urca tiktaka. Moški, ki se pri 45ih spomni, da bi imel otroke pa išče 30 letnico… mislim, da ni ravno terna za ženske. Vsaka bo pomislila, da mu je do 45tega sekalo.
Seveda, točno na svoj 30. rojstni dan spoznaš ljubezen svojega življenja in vse poteka kot v filmu s srečnim koncem. Otroci so točno tistega spola kot si želiš, točno določene višine in teže. Da ne govorimo o njihovi izobrazbi in karieri, vse po planu…Ti očitno misliš, da se v življenju da vse načrtovati. Tudi, če so krizni časi in ostaneš brez službe, se spodobi imeti otroke, če si preko 30, saj ni važno, če bodo ti otroci imeli kaj za jesti.[/quote]
Ja, žal res tako mislijo. Sploh sedanja vlada je v to smer usmerjena.
Pa tudi če se pogleda forum, se pljuva po tistem, ki recimo reče, da ne želi imet otrok ali pa po tistem, ki bi raje pri 30ih kaj drugega počel kot previjal otroke ali pa tistega, ki si gradi kariero ali pa žensko, če ni tako kot naj bi bila po njihovem, označijo za možačo…
Če nisi neko povprečje, te takoj označijo za čudnega.
Samska ženska v 30ih? Na tisoče vprašanj zakaj je samska in kdaj bo imela otroke.
Par pri 30ih, 35ih brez otrok… tisoč vprašanj kdaj bodo kupili.
Da ne govorim o bluzenju o tradicionalni družini. Najbolje, da prepovedo ločitev.
Ja preveč jih ravno tako misli kot imam napisano v prvem postu.
Ne, saj razumemo poanto, gre za to, da mnogi res tako mislijo. :))[/quote]
Tvoj problem je v tem, da si preveč žural. Vidiš, tvoje vrstnice med tem, ko si ti žural, niso samo žurale, temveč tudi delale na sebi, se izobraževale vsestransko, se izoblikovale kot osebnosti.
Ti tega nisi dal skoz, sicer te ne bi motil “ženski napuh”. še vedno si isti preprost fant, kot pri 20-ih. Nisi osebnostno zrasel. zdaj bi pa rad katero od svojih emancipiranih vrstnic spravil v enačbo: bajta+pes+ženska za štedilnikom.
Zapomni si, še tako zahtevna in fina ženska bo z veseljem kuhala za moškega, ki bo njej všeč. Ki ji bo dal vedeti, da jo spoštuje kot osebnost.
Ti si, to je razvidno že iz tvojega nicka, še bolj iz načina razmišljanja, zdaj jezen na ženske, ker so osebnostno dozorele, medtem ko si ti zgolj žural. Ne vem, zakaj se braniš 20-letnic, one so na tvojem nivoju, tvoje vrstnice, nad katerimi se zgražaš, pa več ne.
Spider, zgradil sem si hišo, torej le nisem samo žural.
Ženski bi nudil zastonj stanovanje, delal bi na vrtu, pomagal v gospodinjstvu. Odbije pa me ženska, ki naprej povej, da ni gospodinja, da likanje ni zanjo…
Denar in čas sem vlagal v hišo, ne v potovanja, tečaje, športanje. Imam sicer še kredit, ampak ne veliko.
Pa bi ti bila dovolj ženska, ki potrebuje stanovanje, ki zna gospodinjit in likat?????
Sem se spomnila na eno temo pred časom ‘da je ljubezen trgovina’….. :/ Ni čudno, da stojite vsak na svojem bregu. Cccccccccccc, bi rekla ena kolegica tu gor. :)))
Ne, saj razumemo poanto, gre za to, da mnogi res tako mislijo. :))[/quote][/quote]
Se strinjam, meni je neokusno spraševati nek par, kdaj bosta imela otroke, če sta recimo čez trideset, ker nikoli ne veš, zakaj otrok nimata. Morda jih ne moreta imeti iz zdravstvenih razlogov. Težko bi rekla, da je problem v usmerjenosti te vlade. Razumljivo je namreč, da poudarjajo tradicionalne vrednote, saj se v tem razlikujejo od liberalcev. Samske in brez otrok pa kritizirajo tako levo kot desno politično usmerjeni, ki že imajo družino.
Nihče se ne sprašuje, kaj se dogaja v družinah (nasilje, alkohol, nezvestoba), važno je, da se situacija kot idealna prikazuje v javnosti.
Krivda ni v vladi, če pa že je pa je treba spomnit, da smo jih mi izvolili.
Večji del ljudi teži samskim nad 30 oz. parom brez otrok.
Saj ni važno kako si poročen, četudi se pretepata, važno je, da si poročen, je moto nekaterih ljudi.
Samske kritizirajo predvsem tisti z družinami, ki s svojim lajfom niso zadovoljni in jim gredo samski v nos.
Če ženska pri 30+ gre na potovanje, tečaj, jo bodo zmerjali za egoistko in podobno. Ker kaj pa se gre, da nima otrok. Iste osebe pa čez par minut jokajo kako je njihov otrok poreden pa kako draga je šola pa kako mož nič ne pomaga…
No no, zdaj pa je vsaka družina zaigrana in vsi samski idealni.
Če bi vsak pometel pred svojim pragom, bi bilo veliko lepše.
ps; A se je treba sploh spraševati zakaj poročen par nima otrok? A je to sploh pomembno????
Motiš se. Ne, zgodba ne gre tako. Jaz nisem ničesar ISKAL preko spleta, niti nisem bil na nobenem portalu za spoznavanje.
Tukaj kar zaključim.[/quote]
Spider? A prilepim link do teme, ki bo dokazala, da si se v tem stavku zlagal, ali boš zmogel sam priznati? 🙂
Ne, japkica, ni bilo mišljeno tako. Tisti, ki imajo doma poštimano, se ne vpikujejo v samske zakaj nimajo otrok, zakaj nimajo moža, …
Leti le na tiste, ki težijo samskim, parom brez otrok… ni letelo na vse družine. Pa na tiste, ki dopovedujejo ljudem, da je nekaj narobe z njimi, če so samski al pa če želijo biti samskii ali pa jim razlagajo kako jih je strah tega in onega.
Si trd, ali ja????!!!!!!
Žensko sem “spoznal” na internetnem forumu, naključno, med debatami. Ja? In ne na nobenem portalu za spoznavanje. V življenju nisem bil nikoli prijavljen na portualu za spoznavanje.
Zdaj pa vzemi lažnjivca nazaj, v končni fazi pa, nehaj mi težit..ŽE ENKRAT!!!!
Govorite o jabolkah in hruškah, ter jih primerjate med sabo. No go!
Življenje je danes veliko bolj zapleteno, kot je bilo včasih. Ljudje so “razvijejo” v veliko več smereh kot so se v času super tradicionalnih vrednot. Samskih je veliko, razlogov za to je “miljon”. Vsak ima svoj razlog, ki je za njega edino pravilen in nihče se nima pravice obregat v to.
Kar se tiče otrok: samo če gledamo gospodarske obete, je samomor že misliti na otroke kaj šele kaj več. Nekdo zgoraj vihra s hišo, ki jo je postavil do 30-ega. Misliš, da bodo sedaj ženske letele na kup? Pozabi! Sodobne ženske mislijo vnaprej in so (že) poskrbele zase. Kakšno “neprimerno” boš prej našel kot tako, ki si jo opisal, da jo želiš.
Samski se praviloma ne norčujejo iz poročenih, v tem je štos, japkica. Midva z “dajmo po samskih” sva se malo pošalila glede na vse kritike na račun samskih (sploh tistih brez otrok), ki jih vsakodnevno slišiš oziroma slišimo. :))[/quote]
No ja, stvar debate kaj je ”norčevanje” in kaj je ”malo šale”. 🙂 Verjetno pretehta tisto, na kateri strani smo sami. 😉
Sicer pa nisem tako občutljiva na te zadeve, le dvojna merila me špiknejo.
Japkica, tisti ki imajo doma poštimano, vedo koliko truda je potrebno za to. Imam znanca, ki ima tri otroke, super ženo, pa ga nikoli nisem slišala, da bi se norčeval iz samskih oziroma jih opravljal. Je tip, ki se pač ukvarja s svojo družino in svojim življenjem in tako je prav.[/quote]
Že drži, hkrati pa je človek, ki ima urejeno svoje življenje (pa kakorkoli že) ponavadi veliko bolj odprt, tudi za nove podvige in izzive, kot nekdo, ki se trudi držati zadeve na vso silo skupaj. Ti ponavadi težko vidijo dlje od nosu.
Samski se praviloma ne norčujejo iz poročenih, v tem je štos, japkica. Midva z “dajmo po samskih” sva se malo pošalila glede na vse kritike na račun samskih (sploh tistih brez otrok), ki jih vsakodnevno slišiš oziroma slišimo. :))[/quote]
No ja, stvar debate kaj je ”norčevanje” in kaj je ”malo šale”. 🙂 Verjetno pretehta tisto, na kateri strani smo sami. 😉
Sicer pa nisem tako občutljiva na te zadeve, le dvojna merila me špiknejo.[/quote]
Japkica, nisem smrklja, da ne bi vedela, kdaj gre za norčevanje in kdaj za malo šale. Če nekega znanca obtožijo, da je homoseksualec zgolj zaradi tega, ker nima punce, zame ne gre za šalo. Poznam nekaj fantov, ki so lagali, da imajo punco, da jih ne bi smatrali za čudake ali drugače spolno usmerjene.
Japkica, se strinjam. Tisti, ki imajo poštimano doma pa naj bodi v vezi z otroki ali brez ali samski, jih ne motijo drugače živeči.
Antilopa, ja, včasih je bolj namignit, da nisi samski. Jaz sicer direkt ne lažem, da nisem samska, amapk raznim tepcem pa kdaj rečem kaj v stilu, da imam dva ljubimca ali kaj takega :). Pa si naj misli kar si hoče.
Raznim firbcem ne dam pravega odgovora ampak nekaj dvomljivega. Pa naj si potem mislijo kar si hočejo.
Forum je zaprt za komentiranje.