Samske ženske
jaz sem bila isto nad 35 stara ko sem se zares zaljubila in imela svojo prvo resno vezo. In kaj potem, ni problem v tvoji bivši da ne najde tipa zato ker je bolj avanturistične narave, fora je v tem ker ji še ni usojena ljubezen. Kje pa piše da se moraš zaljubiti do 30, 35, 40 leta? Nikjer, noro se lahko zaljubiš tudi pri 40, 50, 60, 70…ja poznam eno zelo lepo zgodbo človeka ki še v življenju ni imel partnerja in je našel ljubezen pri 67 letih, in sta se poročila in res no skoraj za na film zgodba zelo lepo. Ljubezen ne pozna meja in te lahko doleti kadarkoli in kjerkoli. Ta tvoja bivša ima še cel lajf pred sabo, naj gre kam potovati sama bo spoznala kup ljudi predvsem kompatibilnih z njo.
Pa od kje ti to da moški želijo umirjenost? Ja ti želiš umirjenost samo saj ne veš kako drugi razmišljajo kot sem že zapisala jaz na kupe moških poznam ki so res zelo avanturistični, in potujejo 70% svojega življenja pa tudi firme imajo so uspešni zaljubljeni vse sorte. Tvoji bivši ni še usojen taprav tip samo to je. Reci ji naj se ne sekira in na živi življenje tako kot jo osrečuje naj gre na kak treking v Ande in bo tam kakega sexy alpinista spoznala.
Samo tega bi se ji še manjkalo, da se loti še alpinizma. Motorji, kolo, vse to je že za večino prehudo. Ženska ima ok službo, lahko bi si ustvarila resno življenje, ne pa to begajočo zmedenost. Celo s krosovcem divja okrog. Vedno me je strah, da se bo kje razbila. Tako, da upam, da se ne loti še alpinizma.
Jah glede otrok je tako da ima ženska lahko otroka tudi 40+, sem sama dober primer, če si zdrav ni problema. Če se mi ne bi izšlo bi pa posvojila ali vzela v skrbništvo otroke. Kakorkoli že, mislim da se preveč uvkarjaš z njo, različan sta si zelo zato bi ti jaz svetovala da ji ne svetuj preve ker je ne razumeš najbolje njen način življenja niti ona sigurno tebe ne dojema. Najdita si kompatibilne ljudi.
Ravno gledam reportažo od Felixa Baumgartnerja evo:)) še en zelo avanturistični moški base jumper, bo skočil danes čez par ur iz stratosfere iz kapsule, moram gledati me fascinira vesolje.
Mogoče pa so tisti s takšnim slogom življenja nekje v šotoru in ne pišejo po netu, po forumih. Če nekaj trenutno ne vidiš, še ne pomeni, da to ne obstaja.
Se strinjam, meni je jasno, da si si ustvaril v domišljiji z njo neko prihodnost, ki pa se ti je podrla, ko si ugotovil, da nista kompatibilna. Vendar, način, ki ga sedaj uporabljaš, preprosto ni pravi, želiš spremeniti njene želje in prioritete tako, da bodo tebi po godu. Če bi jo res razumel, tega ne bi počel. Če bi jo res razumel, potem bi se zavedal, da je tvoje jamranje enako njenemu, ki jamra, da nikjer ni avanturistični tipov. Če bi jo res razumel, bi se zavedal, da je tvoj trud zaman, ker tako kot ona ne more tebe spremenit v avanturistčnega tipa, tako ti nje ne moreš v umirjeno ženko. Vsaj zaenkrat še ne. Človek se mora za spremembo odločit sam. Mogoče nisi bil pravi zanjo. Mogoče bi se lažje odločila za kaj takega, če bi te tako videla. Mogoče tudi sama ni zrela, pripravljena na resno zvezo, na prilagajanje z nekom. Po mojem izgubljaš čas z njo. Daj ji prostor.
Jaz sem podobna kot tale obrekovana punca. In vas vseh skupaj ne razumem. Zakaj naj bi bila zmedena, zakaj bi se morala umirit?
Dejstvo pa je, da res ne moreš najti moškega, ki bi mu bil šotor domač, ki bi rad gibal, ki bi rad potoval pa to ne z agencijo, ki bi bil rad aktiven, ki se rad uči, ki rad dela tudi, če za to ni plačan, ki rad kaj novega poskusi.
Tebi se že na daaaleč vidi, da gojiš zamero do nje. Zmeden in nespoštljiv si kvečjemu ti, ki jo siliš, naj ne hodi po svoji poti, ki ji več kot očitno ustreza (čeprav ni ravno veliko samskih tipčkov okoli nje). Kdo si ti, ki se lahko takole znaša nad njo? V svojih postih jo samo ponižuješ, nas skušaš prepričat da je itak nora in zmešana, ti pa si bogi revež, ki je “naletel na mino”. Bemu mast, me razkurite taki nedojebanci!
Hvala bogu da nista več skupaj, ti nisi sposoben nikogar met rad. Imeti rad niso samo čustva, predvsem je tu spoštovanje in ti nje ne spoštuješ.
Ne delimo vsi enakih želja glede otrok in preživljanja prostega časa. Za nekatere pa si ti omejenec, kot je ona za tebe zmedena. In Spajder je dobro povedal, enostavno ji nisi dorasel.
Mi je tole zanimivo. Pred leti sem na forumu pisal nekaj o tem kako jaz potujem, precej podobno in sem jih slišal, da sem neresen, nezrel, da ni šans, da dobim žensko… ko pa ženska to počne pa je očitno vse ok.
No žensko sem vseeno dobil, potovanja z motorjem pa opustil. Pa odkrito povem, da mi je precej žal, jih pogrešam. Samo kaj, ko ženka nima posluha za tak dopust.
Ampak, če bi bil pa ženska pa bi me podprli kot ste zgoraj omenjeno podprli.
Motorist9…ko se oglasi moški, ki ima zanimiv/nenavaden hobi in začne opisovati, kako mu je vredu biti samski..takrat bodo skledo pristavile 30+ letne obupanke, ki pod nujno iščejo moškega in ga bodo začele podučevati..da je nezrel, neresen, otročji..ker noče bajte, karavana, psa in gore pufov.
Ko je tema o takšni ženski, se zadeva obrne..takrat se bodo oglasili t.i. “tardicionalni moški”, ki mislijo, da je počasi čas za “ustaliti se” in jo začeli prepričevati da je…prezahtevna..neženstvena…nenormalna…
Vedno iste štorije tu gor, vedno se napada vsakega, ki kaj štrli od večine ali pač pričakovanj večine, vedno se v vsaki temi oglaša populacija, ki se čuti ogroženo, ker ni vse po njenem.
Ja opažam to, da se vedno avtorja napade. Če je moški še pri starših, ga napadejo, da je mamin sinček, če bo kupil svoje stanovanje, spet ne bo ok, ker je menda zapufan. Če bi šel v najem, ga bodo napdli, da bi pa lahko skupaj s punco živel, ne da gre sam v najem.
Ne glede kaj človek napiše, se ga bo napadlo.
Bistvo je da ljudje povejo da so najboljši in da so vsi ostali zanič. Na forumu lahko to naredijo še mal bolj izrazito, ampak tudi sicer je včasih zabavno opazovati kako družinski ljudje ves čas govorijo da je pomembno imeti družino in stanovanje, športniki da je pomembno da si zdrav in hipiji (ki niso naredili ničesar) da moraš v življenju čim več izkusiti.
Taksni ljudje smo zal res bolj izjeme. Nimam problemov pri spoznavanju punc, ampak na tako, da bi se nam poklopila romanca in iskrena zelja po npr. potovanjih zal se nisem naletel. Punca s katero bi se sla za par mesecev potepati npr. po Avstraliji, pAziji, ZDA, pa ceprav to pomeni zacasno “zamrznitev” sluzbe, ipd., ker pac vec nismo studentje.
Skratka, kompatibilni se moramo najti. Samo manj ko nas je, tezje se to zgodi. Pa se vsec si moramo biti, saj sploh moski zbiramo tudi z ocmi. Se vecji problem pa je morda tudi v tem, da bi eni izkljucno s kolesom in sotorom, ne prenesejo hotelov, drugi so fiksirani samo na to ali ono destinacijo, tretji… Pac, tu je treba biti nekoliko fleksibilen in se eden drugemu prilagodit, kar pa ni vedno lahko, saj je prav med takimi najvec individualistov. Meni naceloma marsikaj pase in rad zdruzim avanturizem, rekreacijo, kot tudi doloceno mero komforta. Gotovo se naslednje leto odpravim kam dalec, sam ali s kaksno partnerko. Skratka, fantje in zgornja, dajde mi kontakt teh “divjih” punc. Jaz se nisem naletel na tako, ki ji v nastetih ozirih ne bi mogel parirati, prej obratno. 🙂
Hehe, najbrz bi se premislila, ce bi me spoznala, lol.
Sicer pa, po pravici povedano, sem si to tudi sam le enkrat dovolil, pustil sluzbo in naredil pavzo, pa se takrat so bili drugi razlogi, del vecjega plana. Za kaj takega si mora clovec seveda pripraviti teren. In, seveda, nekaj se tudi tvega, odvisno pac od osebne situacije.
Ne skodi, ce je clovek solidno situiran. In s tem ne mislim na to, da ima “dobro” sluzbo/placo od katere komot zivi, ampak da ima dovolj “rezerve” za “po potovanju”, da ne bo ravno pristal med beraci, ce se mu to ali ono v mesecu, dveh ne poklopi, ce malo karikiram.
Ampak, a vidis kako hitro se pokaze, da bolj ko clovec odstopa od “tradicijonalnih” druzinskih vrednot, sluzba + teden, dva, izjemoma tri, “letnega” “dopusta” od 25-65 leta, tezje naleti na kompatibilno osebo. Toliko bolj, ce bi raje videl, da bi bila Slovenka. 🙂
Prav zato so najbrz tisti, ki se drznejo ziveti drugace, dostikrat samski, pa ceprav so lahko sicer cisto cool ljudje. Ali pa v iskanju prave skacemo iz veze v vezo. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.