Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Samske ženske

Samske ženske

Danes je individualizem (in egoizem) in. Z vztrajanjem na njem bodo premiki kvečjemu le še na slabše. Vprašanje je kaj in koliko je kdo pripravljen iti preko njega. Posameznik sistema ne more spreminjati in niti množica posameznikov ne (pod množico posameznikov mislim na množico takih, mislijo samo na lastno rit).[/quote]

Spremembe se vedno začnejo v glavah posameznikov. S skupnimi močmi lahko naredimo premik naprej. Lahko si pa v čredi, stopicaš za množico in se ne zmeniš za to, kaj počnejo (to je zame velik egoizem). Ne vidim individualizma v tem, če se posameznik s svojim znanjem, s svojimi sposobnosti bori za to, da bi vsi imeli kaj več od tega.

Tole je pa tako dobro napisano!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Goldfish, get a life 😉

Tnx, živim polno, nč bat:).

goldfish, glede na to, da nonstop visiš na forumih in pametuješ, res živiš na polno. pojdi raje malo na zrak..

To sem tudi jaz mislil napisat, da kako je možno da živi polno življenje, ko pa je ob skoraj vsakem trenutku dneva prisotna na forumu.

To sem tudi jaz mislil napisat, da kako je možno da živi polno življenje, ko pa je ob skoraj vsakem trenutku dneva prisotna na forumu.[/quote]Kaj pa vi veste kaj je polno življenje po Goldfišu…..
Očitno to vključuje tudi forum. 😉
Kaj pa čte, eni imajo urejene te stvari, ni vam treba bit zavistni…..

Se mi zdi, da bolj v vsakem trenutku delovnega dne.. kar najbrž pomeni, da ima fajn šefa.

Ali pa med nogami zlato ribico 🙂

mislim, da jih ima kar nekaj akterjev na tem forumu dobrega šefa…. Poleg tega pa morajo delati na nekem super inštitutu, saj imajo na vsako vprašanje odgovor, ki pa velikokrat žal ne izvira iz izkušnje ampak iz predsodkov. vsaka debata pa se konča na isti način: dva najbolj aktivna člana se spričkata in potem se čaka na novo kost in spet en krog….

Se absolutno strinjam. Vendar je treba vedeti, da se situacija od situacije lahko precej razlikuje. Ne samo po njeni naravi, temveč tudi po možnostih izhoda iz nje. Razlikujemo pa se tudi ljudje po svojih sposobnostih in nekdo, ki se iz svoje morda ne zna ali ne zmore izvleči, bi se iz kakšne druge lažje ter obratno. Glede drugega stavka se tudi strinjam in tu spet lahko igra vlogo situacija. Za izhod je velikokrat treba vlagati napor in se marsičemu odpovedati (tudi v nematerialnem smislu). Če si sam je glede tega veliko lažje kot če imaš ob sebi še nekaj takih, ki so od tebe odvisni (ker se je pač treba odpovedovat njim).[/quote]

Nimam kaj dodat 🙂 Kar se tiče spreminjanja, sem se naslonila na Goldfishin moto, da se je treba za vsako stvar/spremembo potruditi in dejansko sem samo na to ciljala. Se mi zdi, da je včasih edino upanje/smisel, ki nas drži pokonci, ravno to mišljenje, da lahko kaj spremenimo, če se tako odločimo. In tu ljudem zmanjka poguma (sama nisem nobena izjema, se pa trudim brcat:)

Lahko na kratko. Ko si čez 30 let star malo drugače gledaš na stvari kot prej in to je to. In če je punca samozadostna in še slabše, pod vplivom današnjega časa vseh teh post materialističnih zahtev in kar sem še jaz doživela, da me še nikoli noben moški ni vzdrževal, razen mojeg očeta.Vsi ostali vključno z bivšim partnerjem s katerim imava otroka, se mi ne zdijo več vredni zaupanja.Moški niso več odgovorni kot nekoč.

In to se širi naprej.Na žalost.

Jaz sem dobro situiran, visoko izobražen, športni tip pri petedesetih, na kraj pameti mi ne pade – da bi preverjal kaj je na forumih, če rad planinarim, plešem, če imam rad.xyxxyx..Enostavno – kadar mi je do družbe, pokličem frendico, ta pripelje še kakšne dve, ki jim je doma dolgčas in Baza Dante se širi…
Ne pade mi na kraj pameti, kaj bo drugo leto, čez 10 let, čez 50 let…Tak je lajf, dokaj ne kompliciran in easy, posebej če imaš denar…

[/quote]

če bi rad, da te kaka od tle povoha prosim nehi pisat :)))))))))

ker vse kr napišeš je sam slabše in slabše……..[/quote]

jp se strinjam, bolj kot denar pa sola pa ne vem kaj..si ti problem

Tako je, samske babe so vse preveč fine. Končajo faks, imajo službo, gredo na svoje, imeti morajo številne hobije, potujejo… če pa moški nima faksa ga sploh ne pogledajo. Če moški ne gre nikoli na potovanje, ga tudi ne pogledajo, če nima tisoč hobijev ga tudi ne pogleda.
Pa naj bodo samske s svojimi diplomami.

Kakšna zagrenjenost. Glej, ne moreš od ene izobraženke na svojem, ki rada potuje in ima zanimive hobije, pričakovati, da bo zadovoljna z nekom, ki ji ni dorasel.

Moški brez faksa in brez zanimivih hobijev naj si najde žensko istega ranga. Ne vem, v čem je problem. Mora pa biti hiter, manj izobražene ženske se ponaavdi hitro poročijo.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Ali pa naj si najde takšno, ki bo všeč njemu in on bo všeč njej, ne glede na vse “diplome” in “predlačke”.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Hja, en problem je. Ženske se dosti bolj izobražene. Dosti več žensk diplomira kot moških. Povrh tega moški z diplomami dostikrat dobijo ženske brez diplom.
Visokoizobražene ženske pa potem ostajajo, ker manj izobraženih moških nočejo, visokoizobraženih je pa premalo.
Redko kakšna ženska pogleda manj izobraženega od sebe.

Mogoče pa manj izobraženi moški kar sami bežijo pred njimi. Kdo bi vedel? 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Da ne bo pomote, jaz imam faks narejen. Samo me vseeno motijo te prevzetne dame, ki mojih kolegov s samo SŠ nočejo niti pogledat. Same so mi povedale, da pa moških s tako nizko izobrazbo pa nočejo.

Mogoče bi pa žensko moral najprej očarati s svojo osebnostjo, potem pa ji povedati kakšno izobrazbo imaš. In ne obratno. Pa da jo potem slišim. 😉

Bi rekel, da ni problem samo SŠ, temveč tudi splošen način življenja, hobiji, interesi, razgledanost. Ti tipi potem vse skupaj zgnetejo v stavek”noče me, ker imam samo SŠ”. Ne, model, noče te, ker nista kompatibilna, ona reče Diderot, ti rečeš, nisem še pil tega pira, je dober?…ona bi šla v dramo, ti bi raje doma gledal fuzbal…itd itd..

In spet, ne vem v čem je problem, Slovenija je polna manj izobraženih žensk brez posebnih hobijev..

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Slovenija je polna preveč izobraženih žensk. Preveč v smislu, da imajo diplome, znanja pa ne preveč.
Markec, če smo že ravno pri tem. Imam kup samskih kolegic, s faksa, v službi… pa debatiramo o tem, ker imam tudi kup samskih kolegov. AMpak te punce pravijo, da jih moji kolegi sploh ne zanimajo, ker so avtomehaniki, kleparji, peki… niti videle jih niso pa se namrdnejo nad njimi.
In kdor še ne ve: v povprečju diplomira dosti več žensk kot moških. 2/3 diplomantov so ženske. Saj ni problem v tem, da imajo diplome. Problem je v tem, da mislijo, da so pa potem pametne, da pa en avtomehanik ni zanje nič vreden. Pa avtomehanik dosti več zasluži kot marsikatera diplomantka.

Predsodki pač, pazijo, da ne v družbi ne rečejo nekaj, kar bi jih osramotilo. Ženskam se pogosto zgodi, da sem “jim zgodi” ravno tisto, čemur so najbolj nasprotovale. No, pa ne samo ženskam. Predvsem tistim, ki prehitro predalčkajo ljudi in posplošujejo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close