Samske ženske
Z možem sva se pred kratkim razšla in zdaj imam pa en velik problem. Vse moji prijateljice so poročene in sedaj ko jih vabim, če bi šle z mano kam ven, se me vse otepajo kot da sem kužna. Prej smo skupaj hodili ven, zdaj pa nobena nima časa, ker imajo vse veliko dela s svojimi možki. Ker mi je zelo hudo in težko prebolevam to mnogoletno vezo sem sklenila, da bom hodila ven med ljudi, a potem se pojavi problem, ker nobena noče iti ven zaradi moža, ker se vsi možje bojijo mene, ker naj bi zdaj hodila v lov. Meni pa ni do nobenega lova za moškimi samo nažurala bi se rada in živela naprej. Ali obstajajo kakšni klubi, kjer se srečujejo ločenci ali kaj podobnega? Sita sem že tega fehtarjenja in rada bi spoznala družbo samcev, da ne bom imela skomine, ko bom gledala same srečno poročene obraze okoli sebe.
Jena
Ne štekam, da ne morejo iti sem in tja ven. Tudi, če so poročene. Jaz grem. Ne vsak vikend. Pa tudi vsak mesec ne. Grem pa sem in tja vseeno ven. In se imam fino. Včasih greva z možem skupaj s prijatelji, včasih samo ženske. Je pa res, da je tudi pri meni enih par “prijateljic” odletelo. Ker neke pač mislijo, da se mamica ne zna pogovarjati o ničemer drugem kot o pleničkah. Sem pa tudi dobila eno novo prijateljico. Prej sva se sem in tja družili, zdaj pa se veliko več. Je še neporočena, čeprav že dolgo v vezi. No, ravno ta teden sva se pogovarjali, da bosta počasi začela načrtovati družinico. Ampak da zaradi tega ne bi šla nikoli ven? Ne, to pa ne!
Tudi zakon ne more biti fajn, če sta dva zapečkarja vedno le v lastni družbi. Življenje pač ni le pospravljanje, kuhanje, nakupovanje in seks. Je še kaj več. Pa če si poročen ali ne.
dobi si nove znanke. jih je kar veliko zunaj – tudi takih željnih zabave. Srečno!
…he, mislim da se možje ne bojijo tebe, ampak se njihove žene, ki naj bi ble tvoje prijateljice, bojijo tebe, da jim ne boš speljala moške…zdej ko si sama. Bljak, ene babnice so pa res čudne, kar se tega tiče…. ne sekiraj se zaradi takih “prijateljic”, one zdej branijo svojo “lastnino” , najbrž mislijo da si tolk potrebna, da boš kar njihove dedce naskočila, al kaj? Jz pa verjamem, da bi šla rada s kako samo na klepet pa na kako pijačko….
Na to, da ti poročene ženske ne bodo delale družbe pri žuriranju bi morala računati. Jaz se npr. nisem poročila za to, da bom potem z ženskami ven hodila. Meni ni bolj groznega kot “vesele ženske družbice”, ki se delajo kako so srečne ker so same. Stokrat raje imam moško družbo vsaj za zabavne izhode. Mislim pa, da obstajajo razni klubi samcev ipd. Včlani se! Se boš tudi bolje počutila kot med samimi poparčkanimi. Jaz osebno bi se slabo počutila med zakonskimi pari na kakem žuru. Kaj naj mi potem kolegice posojajo svojega moža, da ne bom kot peto kolo? Najdi si nove ,samske kolegice, ki ti bodo z veseljem delale družbo. Želim ti veliko veselih uric v primerni družbi.
Kaj pa če njim ni do tega, da bi hodile same ven brez moža. Jaz osebno se tudi (skupaj z možem) dobivam z drugimi pari, pa tudi s kakšno kolegico grem kdaj na pijačo v kakšen miren lokal, kjer lahko v miru čvekava, vendar mi še na misel ne pade, da bi šla kdaj brez moža v lokal, kjer je muzika, zabava, … Pa ne zato, da mi on ne bi pustil, ampak meni sami preprosto ni do tega, ker se zabavam samo takrat, ko je on zraven. Morda so tudi tvoje prijateljice take. Poskusi jih povabiti samo na kavico in če ti bodo tudi to odklonile, boš vedela, da res nočejo biti s teboj oz. lahko tudi, da jim res možje ne pustijo.
Sem poročena in si vzamem čas tudi za svoje samske kolegice. Sicer ga ne žuram z njimi do jutra, samo gremo pa na kako kavo, koncert, kosilo, pridejo k nam na obisk. Samo normalno, da se to ne dogaja prepogosto. Res ne vem kake kolegice so to, da ti v težkih trenutkih ne posvetijo nekaj svojega časa? Tudi one lahko ostanejo same in kaj bo tedaj?!
S temi poročenimi ženskami sem jaz žurala tudi brez naših moških in seveda ne zato, da bi druge moške pecale ampak zato, ker smo rade plesale in smo bile vse žurantke po srcu. To me najbolj moti, ker smo bile vse mnenja, da ni fora da moremo z moškimi non stop skupaj biti in večere preživljati pred TV-jem. Vem pa, da nebi ven silila poročenih žensk, ki jim to ne paše. Hvala vam za vaša mnenja in svetovanje.
Jena
So ženske, ki se, ko se poročijo, zaprejo v svoj družinski svet, obiskujejo samo prijatelje z družinami in niti ne pomislijo nase kot na osebek, temveč kot podaljšek družine.
Tem ženskam je v življenju cilj poroka, otroci in konec. Je nekaj takih, ki jih osebno poznam in so zelo prazne in dolgočasne osebe, brez posebne individualnosti. No, če njim paše, prav!
Meni osebno to še zdaleč ni ideal življenja in zato rada ohranjam svojo individualnost tudi v zakonu. Celo paše mi imet samsko prijateljico, saj je ponavadi vedno na razpolago za karkoli; kolesarjenje, kavico, žur….
Nekdo ti je svetoval, da zamenjaj prijateljice!
Imel je prav.
Živjo punce! … in fantki
Evo tud jaz semse ločla pred kratkim …. na svojo željo… Nimam glih filinga da se me prjatelce izogibajo, ker bi se bale, da jim tipe speljem ampak mam prej strah, da jih njihovi tipčki “ne bojo spustili” v mojo družbo, da jih ne “okužim” z idejami o krasnem samskem življenju. Kolkr se namreč pogovarjam z njimi majo bolj kot ne vse iste probleme kot jaz, sam drugačna poglede nanje kot jaz…. in njihovi dečki se bolj bojio, da jim ne operem možganov s svojimi idejami o emancipaciji…. To je moje mnenje o tem.
Drugače pa: življenje je bistveno lepše če si sam svoj gospodar… in ne se sekirat, če greste kam same: obzorja se bistveno bolj razširijo na ta način…
..pa še en koristen nasvet: CARPE DIEM! naj bo vodilo za vse nas… vse nas, tud tiste poročene….
Tudi meni je boljše v samskem stanu, kot pa se kar naprej nekaj spovedovat ali prepirat. Uživam 100 na uro in cena partnerstva, ki ni OK se mi zdi glede na ‘dolgost’ življenja pač prevelika. Sem pa 100 % za (monogamni) partnerski odnos in družino, kjer je prisotno obojestransko zaupanje in tisto: ti si to. V nasprotnem pa sem raje sama. Družba se vedno najde. ‘Zakoni’ na papirju, kjer se partnerji neprestano tresejo, da jim ‘ljubljeni(a)’ ne bo skočil kam drugam, pa se mi zdijo MIMO, ker to ni ljubezen. In tega mi ni treba, saj se lahko sama preživljam in mi prav nič ne manjka, samo prepiram se ne. Kadar čutiš ljubezen, te tega ni strah, ker veš, kaj pomeniš nekomu in obratno.
Pa še to bi dodala, draga Jena: mogoče bi bilo zanimivo zamenjat družbo in se podati v nove izzive??
Živjo Jena
Ljudem nikoli ni nič prav, kot da živimo za druge in njihova življenja. Najraje imajo ne-srečno poročene, ki znajo vse potrpeti, dovoljeno je tudi jamrati nad zakonom. Če pa greš, te izključijo. Nič ne bodi žalostna, vsi ti, ki se te branijo niso tvoji prijatelji, so navadni hinavci. Ostala si sama, in se počutijo ogrožene.
Tudi jaz sem se ločila, si kmalu ustvarilo novo zvezo. Za nekdanje “prijatelje” sem zato kužna. Sem pa zato spoznala nove prijatelje ki so vredni tega imena. le pogumno, tudi ti jih boš našla.
zdravo jena, barbara 2, keli….in ostale samske!
že nekaj časa težimo primožu za nov forum, za nas, samske. odgovora še ni. upam, da se nas bo usmilil :)))
tudi moje poročene prijateljice redko najdejo čas, pa saj jih razumem. imajo svoje življenje, jaz pa kar naenkrat preveč preveč časa. . .
prav rada bi spoznala nove ljudi, da bi se malo bodrili in vnesli malo več smeha in sonca v naša življenja; včasih sem prav melanholična in žalostna, verjetno ste tudi ve in če bi šle takrat na kakšen čvek, bi bilo samsko življenje lepše, kane!?
pozdravček in upam, da se nas bo primož usmilil!
Forum je zaprt za komentiranje.