Najdi forum

Šamrole

Zdravo!

Včeraj sem želela svojega tasta presenetiti s šamrolami, saj jih obožuje. Kupila sem Pečjakovo lisnato testo (zamrznjeno in sem ga odtalila) in naredila trake po modelih. Ko sem pogledala v pečico, me je skoraj kap saj se je testo pretrgalo in odpadlo iz modelov. Modele sem postavila na peki papir v ležeč položaj, pekla na 200 kot piše na embalaži. V drugi pekač sem postavila modele v pokončen polžaj, pa je testo dol zlezlo, kot da bi se stopilo oz. steklo. Ko se je speklo je bil okus teh “prstanov” po maščobi, ki je sploh nisem dodala (testo sem samo razvaljala na mizi, ki sem jo prej potresla z moko).

Mi lahko pomagate? Kaj jaz ne znam več delat testa ali je Pečjakovo zamrznjeno testo neuporabno za Šamrole? Ali sem kaj spustila v postopku?

Kako pa izgleda če uporabiš to testo za kremne rezine in ima okus po maščobi? Bljek…

Hvala za nasvete in lep dan!

Monika

S Pečjakovim testom že dolgo ne delam več, ker sem imela enake probleme kot ti. Nisem mogla verjeti, da ni skoraj nič testa ostalo na modelih.
Razkurjena sem odšla v drugo trgovino in kupila testo od druge firme in šamrole so bile take kot običajno.
Pozdrav, oli

Jaz velikokrat delam šamrole, pa moram priznat, da imam najraje pečjakovo napol zvaljano listnato testo, pa mi je vredu. Pazit moraš, da ne delaš s pretoplim testom. Ko trakove naviješ na modele, vse skupaj še malo povaljaš po deski, da se testo po robovih bolje sprime.
Torej, več sreče prihodnjič in l.p.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close