šamrole
Prepisano iz nekega foruma:
Iz kupljenega in razvaljanega listnatega testa izrežeš trakove, ki jih naviješ na tulce (kupiš jih v trgovinah s posodo) in pred pečenjem premažeš s stepenim jajcem. Ko so zlatorumene barve, so pečeni (cca. 20 minut na 200°C). Še vroče pobereš iz tulcev in ohladiš. Napolniš s poljubno kremo ali smetano, na koncu jih posuješ še z mletim sladkorjem in postaviš v hladilnik.
Tulce lahko menda improviziraš z navadnimi tulci, ovitimi v alu folijo.
RECEPT ZA KREMO:
Damo pac poljubno stevilo jajc-beljakov. Ce specemo samrole iz dveh kock listnatega testa, damo deset beljakov, na vsak beljak 3 žlice -velike sladkorja.-najbolje je če jih damo v stekleno skledo. Nato v neko drugo skledo, ki se ji bo ta steklena po velikosti prilegala damo vodo, jo zavremo, ko zacne vreti nanjo postavimo beljake in sladkor in pricnemo na najvisji stopnji miksati.. ko se krema strdi-10-15 min, stekleno skledo vzamemo iznad vrele vode in mesamo tako dolgo, da se skleda ne ohladi! takrat bo krema TA PRAVA!
Veliko uspeha!
Forum je zaprt za komentiranje.