Najdi forum

ŠAMROLE

MOGOČE VESTE KAKO SE JIH NAREDI???

Na http://www.kulinarika.net sem zasledila, da je bila o tem razprava na forumu

Jaz jih doma dostikrat naredim. Testo vzamem listnato (kupljeno), ga razvaljam, narežem na dolge trakove, le-te pa navijem na aluminijaste stožce. Krema je podobna kot pri krem šnitah oz. v najslabšem primeru vanilijev puding.

Problem pri šemrolah so aluminijasti stožci. Jaz sem jih dolgo iskala po trgovinah, pa jih nisem našla.(pravzaprav so imeli samo ene zelo micene).
Tako sem zagnjavila prijatelja, ki je orodjar in mi jih je naredil iz prokroma.

Evo – tukaj je še link na omenjeno debato in recepte za šamrolce 🙂

http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1394

Jaz pa trakove listnatega testa navijem na palčke od koruznice. Res. In se super spečejo, pa še okus je bistveno boljši kot pa pri aluminijastih. Potem jih pa nafilam kar s smetano, ki ji dodam rumov vanilin…

kaj pa je to koruznica???

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close