Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika šamrole in školjke

šamrole in školjke

dobila sem rolice za šamrole in modelčke za školke-podobne so orehom
a mi katera zaupa kak recept in kako se dela

hvala

mihana

Eden najenostavnejših bi lahko bil tale recept:
Rolice:
Kupiš listnato testo, ga razvaljaš kake 2 mm debelo ali še hitreje kupiš tistega v lističih (paketek cca 6 kock – lističev – velikost cca 12 x 12 cm) narežeš na trakove (malce širše od 1 cm – vidiš po izkušnji katera širina je najboljša – kako se zvija) naviješ trakove na rolice tako da se robovi malce prekrivajo, rahlo pritisneš, navijaš do konca da je rolica vsa prekrita, verjetno moraš trak “doštukati” da prideš do konca (če pa razvaljaš večje testo izbereš poljubno dolžino traku) in spečeš.
Pečene in ohlajene lahko polniš s stepeno smetano in nadevaš s sadjem, beljakovo peno (1 beljak in 10 dag meltega sladkorja) ali s kakšno drugo poljubno kremo.

Modelčke za školke bi morda lahko polnila z kakšnim navadnim biskvitnim testom, seveda moraš modlečke prej namazati ravno tko kot pekač pred peko.

Hej, Mihana!

V tistih skoljka modelckih naredim najraje ” magdalenke ali magdalenice”, saj so origonalne prav take.
Recept ni zahteven in je ze vpisan ( mislim, celo vec). Poglej v iskanje.

Drugace pa v bistvo das vanje vsako testo za piskotke, koncno tudi muffini bi se imenitno spekli, pa se oblika bi bila posebna. Ce noces namazati, daj prej v papirnate kosarice.

Lep pozdrav Babi

ne predstavljam si kako bi mafine pekla notri…to so tako mali modeli kot orehi oz. za malenkost večji???

za madlence ne najdem nič
a mi katera pomaga

lp

mihana
LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Mihana, moje podolgovate skoljke za magdalenke niso tako majhne kot pravis ti. Jaz sem tudi ze muffins pekla v njih.

Lep pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close