šampinjoni
pozdravljene!
tudi jaz imam naenkrat en velik kup ša,pijonov in bi jih rada vložila.Sem že hotela postaviti vprašanje kako to delate, pa me je že prehitela Mina.
Mi smo jih nekaj dali v skrinjo za omake, pice,… Nismo jih blanširali.
Vložila pa jih bom po vsej verjetnosti podobno kot jurčke ali pa kisle kumarice. vendar s tem precej eksperimentiram. bi bila zelo vesela kakšnega recepta za vlaganje v kis ali slanico
Hej,Mina! Koncno ena Dolenjka.
Gob ne vlagam,zato ti ne morem pomagati.Imam pa idejo,kako lahko presenetis svoje z okusnim namazom.Sem jedla v Novi vasi na Bloski planoti v zelo obiskovani gostilni.Tako se lahko znebis nekaj gob,se vedno jih bo ostalo dovolj za vlaganje.Ker sem uganila,kaj je glavna sestavina namaza,mi je kuharica povedala zelo preprost recept.
Travniske kukamake malo posolis in popopras, pokapljas z oljem in popeces na zaru.Malo jih narezes.V multipraktik das petersilj,cesen in maslo.Vse zmiksas in dodas kukmake in se malo zmiksas,da dobis homogeno maso.Pokusis,ce je potrbno se malo popopraj,posoli in nekaj kapljic limone.Postrezi s popecenimi kruhki.Prijetna predjed ali kar tako.
Sama sem ze veckrat naredila.
Samo za idejo.Zakaj jih nekaj ne zblansiras in das v zamrzovalnik?
Imam obcitek,da so kukmaki za vlaganje malo premehki.Malo sem prelistala moje knjige in za vlaganje priporoca trde jurcke in storovke.
Sicer bos gotovo dobila kak nasvet .
Lep pozdrav s Primorske Babi
Živijo!
Jaz jih pa nisem nič pokuhala ampak, sem jih kar naložila v kozarce in zalila z vrelim kisom z začimbami in zaprla. Sedaj pa sem ugotovila, da jih je pol manj v kozarcu in vsi so na vrhu, kjer pa tudi manjka za kak cm tekočine. sedaj me pa zanima, ali je to narobe in ali se da kaj popraviti.
(prvič v življenju sem kaj vlagala).
Hvala.
Forum je zaprt za komentiranje.