Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev samozaposlitev nujno

samozaposlitev nujno

Prijavljen sem na zavodu za zaposlovanje, ker so moje delovno mesto ukinali.Na zavodu sem že 1.teden in vse bolj razmišljam, da bi ustanovil svoje podjetje, torej s.p.Zadnjič pa sem slišal, da če se samozaposlim dobim celo nek denar oziroma nekakšen začetni kapital.Ali kdo kaj ve o tem in če je res kako dolgo moram biti prijavljen na zavodu.

denar dobiš ko predložiš poslovni načrt, ki ti ga izdela pogodbeni sodelavec crmg-ja. ni ti treba nič čakat, na zavodu enostavno poveš, da bi se samozaposlil in tud posebej morš povedat da bi rad subvencijo (jaz sem dobila cca 500 000 sit).edino to je, da moraš prvo vse na zavodu urejat da dobiš papirje in šele nato ustanoviš s.p. več se ne spomnem, pri meni je bilo tako par let nazaj. SP moraš imeti vsaj dve leti, če ne moraš vračati razliko od prejete subvencije, če pred tem rokom zapreš. Good luck;)

Počakati moraš na razpis za sredstva.
Trenutno je vse v mirovanju, lani teh sredstev niso dajali, letos pa naj bi se dobila. Meni so na našem lokalnem zavodu rekli, da nekje v maju.

Irnan ali mogoče veš kako dolgo pa moram biti prijavljen na zavodu in kam lahko pokličem za več informacij

Preberi si tole:
http://www.ess.gov.si/slo/Dejavnost/Programi/KatalogUkrepovAPZ2007-2008.pdf

Poglej pod program samozaposlite. Meni niso nič rekli o omejitvah, je pa možno, da to izvejo šele iz razpisa 🙁

Živijo!
Trenutno sem zaposlena pri s.p. ustanovila pa sem pred kratkim podjetje(s.p.)in me zanima kako bi se samozaposlila v svoje podjetje, kakšne so prednosti-finančne, kaj je bolje, se mi splača, kako je potem z plačo inp. Skratka zanima me vse kar je povezano z mojim preimerom.

Lep pozdrav in HVALA

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close