Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev samozaposlitev in vavčersko svetovanje

samozaposlitev in vavčersko svetovanje

Ali je kdo na tem forumu , ki se je letos samozaposlil in tako pokasiral nekaj denarja ali še sploh obstaja to in pa ali kdo ve kaj glede vavčerskega svetovanja glede samozaposlitve baje ti tudi pripada neko nadomestilo oziroma denar.Sam razmišljam, da bi ustanovil s.p in bi mi ta denar prav prišel, na zavodu pa ti nič kaj dosti ne povedo.Za vse odgovore se že v naprej nalepše zahvaljujem.

dve stvari sta – eno je subvencija, ki jo lahko dobiš, če ustanoviš š.p. ampak se morš prvo zmenit na zavodu za zaposlovanje, da bi jo rad prejel,odvisno je če imajo ta denar na razpolago. Ne smeš prvo ustanoviti s.p.j a in potem prositi, ker ne bo nič.S.p moraš imeti najmanj 2 leti, če ga prej zapreš moraš vračati razliko za tiste mesece, ki so še ostali do dveh let. Drugo pa je to vavčersko svetovanje, ko že imaš sp registriran in je bilo včasih cca. tam okoli 1000 eur. Tu, lahko izkoristiš razna svetovanja in storitve z njihovimmi pogodbenimi partnerji.( od recimo da ti naredi speltno stran,računovodstvo,itd ….) v obliki storitev. Toliko na hitro kolikor se spomnem. Imajo pa tudi letno omejen budget, tako da se prej pozanimaj kako in kaj. Jst sem vse to koristila preko ljubljanskega zavoda in so mi od prvega dneva postregli z vsemi informacijami. Je pa tako, da moraš imeti poslovni načrt in če ti ga na zavodu odobrijo, takrat si šele opravičen do tega subvencioniranega denarja.Pri meni je trajalo vse skupaj od tega ko sem prišla prvič na zavod da bi odprla sp in do nakazanega denarja 4 mesece. LP

za vavčersko svetovanje pokliči na crmg

Na Zavodu za zaposlovanje so dobili sredstva in sedaj bodo lahko izplačevali tudi subvencije za ustanovitve s.p., d.o.o… Edini pogoj je, da se udeležiš neke dvodnevne delavnice; letos vavčerskega svetovanja ni več. Je pa subvencija zelo visoka – 4500 €.

Kilka ali lahko poveš kaj več, ker v kraju kjer živim so na zavodu zelo skopi z informacijami in, če jim bom vedel povedati več, kot si mislijo mi bodo morali povedati.Ali je kakšna omejitev kako dolgo je potrebno biti prijavljen na zavodu? Kje pa je ta seminar? Ali si lahko kje na internetu preberem kaj o tem?

Miran s.p., na zavodovem internetu ni kaj napisano, ker ni posebej razpisa za to. Takole gre: 1. korak – s svojo svetovalko zaposlitve moraš narediti zaposlitveni načrt za vključitev v to delavnico, ki poteka posebej za napotene iz Zavoda (ne vem, kje vse se izvaja). Šele, ko imaš potrdilo, da si se je udeležil, narediš s svetovalko 2. korak zaposlitvenega načrta – to je subvencija za samozaposlitev. Omejitev kakšnih ni!

Kilka, hvala takoj v ponedeljek se bom bolj pozanimal na zavodu.

Pozdravljeni!

Pred malo več kot dvema mesecema sva se s svetovalko dogovorili, da se bom udeležila delavnice, nakar bova skupaj pripravili načrt za samozaposlitev. Vmes sem klicala, kdaj približno lahko pričakujem, da bo delavnica in so mi rekli, da me bodo obvestili. Preveč tečna ne želim biti, kljub temu pa se mi malo mudi; septembra namreč moram začeti delati. Je problem v dolgih čakalnih vrstah ali pa moram samo malo bolj podrezati?

Hvala in lp,
Aleksandra

Kolikor mi je znano, se je prvi del denarja že porabil. “Drugo rundo” pričakujejo septembra.

tudi jaz čakam na te delavnice, ker sem prvo rundo žal zamudila.Svetovalka mi je rekla, da naj bi se delavnice izvajale nekje v jeseni oziroma proti koncu poletja, tudi meni se že malo mudi, ker imam ugodno ponudbo in nebi rada zamudila,tako, da bom te dni spet poklicala na zavod in vprašala, če je že kaj novega.

A ste na Zavodu že kaj izvedeli? Imajo sredstva?

V ponedeljek mi je svetovalka rekla, da delavnice, ki so bile predvidene v drugi polovici avgusta še ne bo ,ker se je zamenjal nek izvajalec (verjetno izvajalec delavnic) in morajo s tem podpisat novo pogodbo, najprej pa morajo sploh izvedet kdo bo novi izvajalec delavnic.
Če kdo ve kaj več ali kako drugače naj sporoči

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close