samozaložba
Doslej sem izdal le eno knjigo – preko založbe. Knjige mi je na ta način prodajala založba, jaz sem dobil honorar preko avtorske pogodbe. Zdaj pa bi morda nekaj izdal v samozaložbi, vendar mi ni čisto jasno, kako naj potem za knjigo, ki jo prodam, izdam račun. Ali si moram urediti dopolnilno dejavnost?
Jaz vsekakor še vedno nič ne vem. Izvedel sem, da celo nekateri, ki knjigo izdajo v založbi, pa dobijo določeno količino knjig, katere naj bi lahko samo prodali, ne vedo, kako naj izstavijo račun. Za enega avtorja sem slišal, da se je pozanimal pri tistih, ki naj bi to vedeli, pa so mu svetovali, da kar kupi račune v Mladinski knjigi in jih podpisuje. Toda: kako, če pa nima žiga? Pa si je dal narediti žig…podpis in spodaj “samostojni kulturni ustvarjalec” …še sam pa ne ve in nihče mu ne ve povedati, če je to prav. Kako naj potem to naredi tisti, ki statusa samostojnega kulturnega ustvarjalca sploh nima?! Pa vendar ima pravico prodajati, saj vendar odvede vse dajatve…Ali res tega nihče ne ve?
mogoče nisi na pravem forumu,
tudi samozaložnik mora odvojiti obvezne (brezplačne) izvode za knjižnice, mislim da 16,
največji problem pri samozaložbi je prodaja, ker nimaš mreže, v katero bi se vključil, hoditi od knjigarne do knjigarne in se udinjati zoprnim poslovodkinjam je pa muka.
glede računov in žigov pa se obrni na kak pravni forum ali pa morda na AAS.
ker sem knjigo pravljic nedavno tega izdala v samozaložbi, me lahko tisti, ki ga kaj zanima, pokliče ali pa mi piše na mail
moj telefon
041 439 341