Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev samostojna dejavnost

samostojna dejavnost

Kakšne varijante obstajajo glede lastnega podjetja. Ker ne dobim službe sem razmišljala da bi začela na svoje. Dohodki sicer ne bi bili veliki, mogoče celo isti ali manjši kot sem jih imela, ko sem bila še v službi (ok.900€). Ali bi za to morala odpreti s.p. ali obstaja kaj drugega z nižjimi stroški. Glede na to da so stroški s.p.-ja kar veliki, pa stroški z računovodjo, pa še nekaj rednih mesečnih stroškov povezanih s tem delom,
lp

če misliš z 900 EUR mesečnih prihodkov furat s.p. ti kar povem, da ne bo šlo.
prvo kot prvo
moraš plačat prispevke – 300EUR mesečno
ko plačaš računovodjo in tiste stroške, ki jih imaš s tem delom, ti ostane kaj? 250 EUR? Pa računaj, da si moraš narediti še rezervo za letni dopust, pa rezervo za morebitno bolniško…

z 900 evri prihodkov ne moreš furat s.p.ja

Stroški pri d. o. o. so še višji, se tudi plačujejo višji prispevki za lastnika d. o. o, kot pri s.p.

to pa ni res.
d.o.o. ni treba plačevat nobenih prispevkov za lastnika, če mu ne obračunavajo plače.

Odvisno, kakšno dejavnost boš opravljala. Če boš opravljala delo, kjer lahko z naročnikom skleneš avtorsko pogodbo, potem za začetek delaj na avtorske. Ko pa boš pridobila dovolj strank in imela zagotovljen dohodek, s katerim lahko plačuješ prispevke in ti ostane dovolj za življenje, pa začni razmišljat o podjetju oz. s.p.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close