Samostan?
evo če te slučajno zanimajo meditacije, si več lahko prebereš tu:
Mene pa zanima za Innsbruck. Če kdo ve, mi naj piše na:
Oj!
Obstaja precej skupnosti, ki sprejemajo goste, ki preživijo z njimi nekaj časa. Mislim pa, da so to bolj moderne, novejše skupnosti in malo manj tradicionalni redovi (za te govorim bolj na pamet, a mislim da je tako).
Vstop v skupnost ni noben pogoj, mislim, da tudi plačat pri večini ni treba, je pa logično da jim pomagaš pri vsakdanjih opravilih. Jaz sem bila pri dveh različnih skupnosti, pri eni dva meseca, pri drugi malo manj. Plačat ni bilo treba, sem pa pomagala pri delu (čiščenje, v kuhinji…, za tipe pa je še kaj bolj konkretno fizičnega). Pa ne da bi se človek pretegnil, pač par uric na dan. Jaz sem bila enkrat v Nemčiji, enkrat pa na Hrvaškem (tudi nemško govoreča skupnost). Je pa bilo zelo fajn pri obojih, zelo prijazni, več gostov kot jaz iz vsega sveta, zelo živa duhovnost… nobenih predsodkov, nihče te ne vpraša zakaj si tam, pač se iščeš na življenski poti, vedno pripravljeni na pogovor… Skratka zelo zanimiva in prijetna izkušnja, vsaj zame.
Aja, govorim to sta bili katoliški skupnosti, ne vem kaj tebe zanima. Če te zanima kaj v tej smeri… vprašaj.
Lp
pozdravljena Chila in :):),
najlepša hvala za informacije…ker obe vesta detajle glede bivanja v samostanih bi želel z vama osebno kontaktirati, zato vama posredujem moj e-mail, na katerega mi lahko pišeta: viktor.krajnc@guest.arnes.si
hvala in lp
Juhu!
Chila,seveda me zanima!!!
Sicer sem že dobil en mail ampak ne vem,če si to ti? Ni mi napisala kak nik ima tu.
Tu je moj naslov,pa mi prosim piši.
hvala!
Forum je zaprt za komentiranje.