SAMOPRIKAYOVANJE STRANI.
Spet vas prosim za pomoč in vem da ste to že večkrat povedali, a jaz sem pozabila. Težava je v tem, da se mi kar naprej odpirajo neke nove strani s erotično vsebino. Ne vem kako je to prišlo na računalnik. Verjetno je brat odpiral kakšne strani, sedaj pa se trudimo že več časa, a se napaka še vedno pojavlja. Z operaciji očisti disk in izbriši zgodovino sem že poskuaila, a ni uspeha. Z iskalnikom sem poskusila poiskati rešitev, pa nič uporabnega, ker ne vem kaj v iskalnik napisat.
Lepo pozdrav in hvala za vaš HITER odgovor.
Ma kaki 10 do 20 minut. Takale ‘jajčka’ so s Hijackom rešena v 30 sekundah, medtem ko stranka pristavi kavico. Nage babe pa ja vsak osnovnošolec zna odstraniti z Explorerja brez formatiranja. To ni niti virus niti spyware, temveč zgolj reklamna stran za sex strani, ki se namesti tako, da se strani same odpirajo.
No no, nikar biti tako hitro užaljen stari. Vsi vemo, da je formatiranje najučinkovitejša in najhitrejša rešitev – ampak le tam, kjer nimajo na rač. nič posebnega – si ga lahko brez škode privoščijo dokaj pogosto.
Če pa dobiš mašinco, kjer je na disku 10 ali 20 GB podatkov, ki jih za vsako ceno hočejo ohraniti, in moraš vse to zbrskat z diska in presnet na mrežo pa potem spet nazaj – ti porabljenih uric nihče ne bo pripravljen plačati. Zlasti, kadar je mlinček že malo pra pra, je prav žalostno. Za vse, karkoli počneš z njim, porabiš 3x več časa kot npr. z novejšim. Ampak strani je to težko dopovedati…
Kar se nagic in motenj v delovanju Internet Explorerja pa je po mojem formatiranje resnično nepotrebno, saj imamo množico orodij, ki te težave hitro in zanesljivo odpravijo.
Ok, se še enkrat vrnem sem, če se je že ton mal menjal.
Zanimivo je, da servisi oz trgovine zelooo neradi delajo dve particiji on inštalaciji sistema. Zakaj? Jim je škoda tiste minutke več? Ali si morda rihtajo delo za vnaprej, ko bodo zaradi čuvanja podatkov lahko popravljali sistem – žal poznam par takih primerov predvsem tam,kjer so žrtve mala podjeta in spji. Eden od cenikov računalniških ur je pa tudi na http://www.siol.si/index.php?id=314 .
verjetno imaš prav glede nagic – ampak očitno večina tega ne obvlada, glede na to, koliko jih je s temi težavicami. In nikoli nisem trdil, da je “format c:” edina rešitev – je pač eden od načinov, ki je uporaben tudi za “bunkeljne”, za take, kot sem tudi jaz. Enkrat sem pač v win98 poizkusil to popraviti, pa mi kljub tako opevanimi orodji vsega ni uspelo in na koncu je vseeno sledil “format c:”..
Lili ni več sem, očitno je že rešila problem in tale tema je ušla iz svojih začetnih namenov. Se oproščam, ker sme bil eden od udeležencev.
pa lep pozdrav
Servisi oz. trgovine niti ne bi smeli nameščati operacijskega sistema, razen za potrebe testiranja po popravilu, potem bi ga morali zbrisati z računalnika. Dogaja pa se marsikaj. Dvomim, da bi se rač. servisi s tem okoriščali. Servisna ura je pač kolikor je, tudi na avtoservisih nihče ne javka, pa samo olje zamenjajo in avto na rač. priklopijo – pa je 25 do 35 čukov. Režijski stroški servisiranja niso majhni – če je servis z več zaposlenimi, morajo nekako preživeti.
Kar se obnašanja uporabnikov in tistih, ki poskušajo(mo) odgovarjati na rač. forumu tiče, me zadnje tedne preseneča neverjetna nestrpnost – ne med tistimi, ki sprašujejo – temveč med tistimi, ki odgovarjajo(mo). Le čemu je potrebna takšna preobčutljivost in zajdeljivost? Čudno, res… Računalnikarji smo navadno prav dobri kolegi, ta ve to, oni drugo… s skupnimi močni se da najti rešitev skoraj za vsak problem. Z zajebavenjem drug drugega pa res ni moč doseči prav ničesar. Zato apeliram na vse: bodimo kolegialni, strpnejši do drug drugega. Vsak razmišlja in skuša drugim pomagati na svoj način, izkušnje in znanje imamo seveda različne, to je povsem razumljivo.
Se strinjate z mano? Bo odslej drugače? Pustimo vsakemu, da pove svoje. Zajedljivih komentarjev pa se poskusimo izogibati, velja? Saj tudi mene kdaj zanese, priznam, ampak žaljiv pa upam, da vendarle nisem do ostalih uporabnikov foruma?
No, da vidimo, če bo moje pisanje kaj pomagalo 🙂
lp in prijeten vikend vsem – pa obvezno brez novega virusa!
Tajfun
Forum je zaprt za komentiranje.