Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek samoporjavitvene kreme

samoporjavitvene kreme

Jaz sem se 5 let mazala s kremami in to zelo redno-skoraj vsak vikend, ker sem do pred enim letom plesala.
Mazala sem se zelo intenzivno, tudi tako da sem v eni “noči” prešla na 100%močnejši ten kot ga imam-pa nisem bila nikoli lisasta.Ker so bile pomembne tekme sem morala biti lepo rjava pa sem vedno poskrbela da sem bila, s tem, da na mazanje te kreme nisem dala ravno veliko.
Seveda pa prvič ko se namažeš in koža še spoznava novo kremo ni nujno, da se boš drug dan zbudila lepo zagorelo rjava in brez flekca-saj še če kupiš kremo za obraz ali telo(navadno) ni nujno da ugaja tvoji koži in lahko zato dobiš mazolčke, izpuščaje….

Če mislite, da se telo na vsako stvar privadi čez noč se močno motite, toda ko bi se s kremo za porjavitev namazale tretič bi bil učinek bistveno lepši.

Sicer pa a ni brezveze, da se tuki oglašate tiste ki se na to ne spoznate-to so tiste ki kreme še niste uporabljale, saj ona verjetno sprašuje za nasvet tiste, ki so to že poizkusile in ne tistih glav, ki vedno nekaj “flancajo”…

LEP POZDRAVČEK

JA, PA NI NUJNO, DA SO TISTE KREME KI STANEJO CELO PREMOŽENJE NAJBOLJŠE…

Mile lepotice z vseh vetrov združite se ! ( no mal asociativno nostalgično)

Torej, mile madone, ko uporabljate sredstva, ki vsebujejo dihydroxyaceton, vam v svoji vsevedni skromnosti svetujem, da tega ne počnete prepogosto, saj je za kozo to tako, kot če bi oslu dal za žret slamo in mu pri tem nataknil zelena očala. Ko iritirate določen del telesa z eno samo substanco, je večja verjetnost, da ta del reagira s kancerogenim odzivom. Ene substance so bolj, druge manj kancerogene. Žal, žal, to velja tudi za nas kadilce.

Ker veliko vem, ( mal ego bildinga) vam moram povedati kako so si pomagali severnoameriški indijanci, tozadevno. Oni so poiskali npr. oreh ki je v svoji drevesni duplini zadrževal vodo. Ta voda vsebuje precej tanina in s to vodo so si zjutraj umili obraz ali še kaj drugega. :-)))))))))))))))
Njihova koža je bila, po tem obisku orehovega kozmetičarja, bronasto rjava.

Da ne boste iskale orehovih duplin, mi je jasno. Zato pa si poglejmo stvar iz bolj praktične strani. Konec Maja, bodo začeli na orehih rasti plodovi. Narežete jih (sesekljate) (z rokavicami!!!!!!!!!!!! kirurškimi NUJNO !!!!!!!!!!!!!Drugače boste imele vse prste rjave, ter se ne da umit)) in jih namočite v destilirani vodi. Aja pred rezanjem jih umite z 96% alkoholom, in posodo, običajno kozarec za vlaganje, tudi ! Zaprite in postavite na sonce za ene tri tedne. Odcedite ter tekočino shranite. Nato sledi poizkus kakšna je koncentracija. Na en del kože nekje skrito, kapnite kapljico omenjene tekocine. Zdaj boste ugotovile kako vas obarva. in temu primerno razredčite ali pa tudi ne! Pacajte se na toplem, bom pozneje povedal zakaj.

Pojdimo na kemijski del. Kaj smo dobili ? V tekočino se je izločilo kar nekaj različnih snovi. Obarvala vas bo taninska kislina, ki ji farmacevti rečejo ACIDUM TANICUM. Kwa hudiča naredi ta svinjarija? Razstopina se porazdeli po vaši koži in naredi tanek film in se zveže s povrhnico ter jo rahlo ustroji, bi se temu grdo reklo. Ustvari nežen UV filter, ki je taljiv pri večjih temperaturah cca 40 stopinj celzija. Zakaj je to fino? Ta tanin se na soncu kar sam porazdeli. Če se pa posteljnina umaže jo zlahka operete, na 60 stopinj celzija.
Vsa ta svinjarija je naravna, deluje hitro in učinkovito ter ne posiljuje kožnih celic, da bi izločale pigment. torej nič na silo!

OPOZORILO !

Tako so delali indijanci, kaj boste ve, je vaša odgovornost !

V priklonu ( za kemijski del izprašan),

JOHANUS

Vanč, to si pa dobro povedal! Spomnil si me na orehovo olje, ki ga je pripravljala gospa iz Dalmacije. Sicer ni Indijanka, je Dalmatinka, ampak bo menda tudi veljalo.

Orehe (zelene) prereže na četrtine in jih zalije z olivnim oljem. Pusti kake 3 tedne na toplem in potem precedi. Uporablja sicer kot pripomoček za sončenje, ampak to olje tudi samo po sebi naredi nekaj barve na koži.

Jaz sem enkrat uporabila eno od L’Oreala se mi zdi pa sem bila cela flekasta. Malo sem prišla v stik z vodo, so se že kapljice poznale po koži. Pa po rokah, ko se mi je vse lupilo, joj kriza. A-a, to ni zame – ali sem res naletela na slabo kremo ali pa tega ne znam uporabljat. Tud nimam več namena. Grem v solarij pa na morje pa je:-)

Hojla Jožica,

Tudi seveda tako lahko gre. Ta tvoj zvarek je odlicen po sončenju! Ali pred!

Demie, lahko da so se naredili fleki, ker se taninska kislina raztali na koži. Zato mora biti koža topla. najbolje je , če se namazeš po nekajminutnem sončenju, ko ze ima koža nekoliko višjo temperaturo.

Torej, kot sem rekel, acidum tanicum se raztali in se ne razstopi. To je tako kot putrček v topli ponvi.

No, imam pa še cel kup receptov za kreme za sončenje.

V priklonu

Johanus

Johannus,

kakšno je tvoje mnenje o parabenih?

lp

Nimam izkušenj s samoporjavitvenimi kremami, ker bi jaz imela rada takšno barvo, ki ne bi šla po treh dnevih dol, pa strah me je tega, da bi bila pol flekasta, če ne prej, pol ko bi mi šla barva dol.

Za solarij pač ni keša, ker sem še študentka brez lastnih prihodkov. Pa tudi strah me je, da bi bili kakšni negativni učinki, glede na to, da imam precej občutljivo kožo. Sem pa precej svetle polti. Zdaj pa mi naj kdo svetuje na kak način bi najlažje dobila nekaj barve že pred morjem. Ker mi ravno ne zgleda lepo bele noge, pa minič.

Ok, saj če je toplo, se lahko grem za kakšno urco ven sončit z visokim zaščitnim faktorjem, samo ko tak dolgo traja, da imam sploh neko barvo. Pa kako to barvo čim dlje ohranit, ker meni se je do zdaj še vedno vse olupilo prvi teden po morju-grrr. A je Braunamon učinkovit? Ko smo šli na absolventa, sem ga uporabljala kak mesec že prej, pa barva ni šla dol, je pa res, da se tam ravno nismo kaj veliko sončili.

No, Johanus, ti ki se spoznaš na to, daj mnenje.

Oooo, Pika, si pa vsekala precej ozko.

Parabeni so snovi, ki jih uporabljajo, kot konzervanse v tekočinah za hlajenje stružnih nozev, rezkarjev etc. Oz. tudi kot ene vrste stabilizatorjev v teh razstopinah. Za to so vcasih uporabljali posebna mineralna olja, zdaj so pa to sestavljene tekocine, obicajno svetlo zelene. Osnova je voda pol so pa razni dodatki od silikonov etc in tudi parabeni, ki preprecujejo. da ta hladilna tekocina nebi zacela smrdet (preprecijo gnitje, oz razvoj bakterij)

Ker ne poznam kemijske sestave bi ti težko kaj več povedal, mozno je tudi, da so na osnovi fenola. Fenol je močno kancerogena snov !!!
U veš kaj, lahko,da jih rabijo tudi v kozmetični industriji, za stabilizacijo krem. No res ne vem !!!
Ker so hladilne tekočine precej strupene, tudi parabeni niso od muh.
Kakorkoli, če imaš opravka s temi snovmi v koncentrirani obliki, za vsak slucaj uporabljaj zaščitna sredstva, masko, ali dihalni aparat ter gumiaste rokavice.

v priklonu,

Johanus

Ja, res sem ozko povedala.
Namreč, imela sem v mislih parabene kot stabilizatorje oz. konzervanse v kozmetiki. TEga je precej skoraj v vseh vrstah kozmetičnih preparatov. Precej člankov sem zasledila na to temo.
Ne vem, kje sem pa zasledila, da so v nekaterih državah celo prepovedana mazila za ustnice, ki vsebujejo fenol v večji količini.
Veš kaj o tem?

Tudi v kozmetiki so lobiji itd., zato se mora vsak sam dokopati do verodostojnih podatkov.
lp

Pika lahko ti pošljem spisek svinjarije, ki ga tlacijo v hrano, rabim e-mail !

Samo, da se ne boš na deželo preselila in zacela pridelovat bio-prehrano.

:-))))))))))))))) :o))))))))))))))))))))))))))

Ne moremo se izognit svinjariji, žal.

v priklonu

JOHANUS

Johannus hvala, vendar imam precej stvari o hrani, predelovalni industriji, posledično o prehranjevalni verigi itd…….

Me vse skup zanima in včasih preveč razmišljam o tem.

Sem že razmišljala o bio hrani, ampak to ni rešitev.
Imaš prav, svinjariji se ne moremo izognit, lahko pa vsaj vemo, kaj jemo.

Ravno tako me pa kozmetika zanima tudi s tega vidika, saj veš, ko je vedno tako vse lepo zavito v celofan!
lp

Nekaj o parabenih. Kolikor vem, ni še nič dokončnega o škodljivosti, me je pa kar stisnilo, ko sem videla da so vsepovsod, tudi v otroški kozmetiki jih je cel kup.

http://en.wikipedia.org/wiki/Paraben

Na forumu planet lepote je kozmetometer, kjer imaš polno ocen samoporjavitvenih izdelkov. Jaz sem v Avstriji kupila My body in sem zadovoljna, pa še samo 3 evre je stala. Nisem nič flekasta.

Pozdravljene!

Svetovalke so mi svetovale “SELF TAN” od LANCASTER-a (je za obraz in telo). Pravijo, da je Lancaster najboljši proizvajalec samoporjavitvenih krem.
Ko se stuširaš (napraviš piling) se lepo namažeš po celem telesu in obrazu. Barva pride lepa. Moram pa povedati, da ima tak poseben (meni neprijeten) vonj. Zato je ne uporabljam več.

Mogoče se vam bo slišalo smešno. Kupila sem si piling, tuš gel in pa seveda samoporjavitveno kremo od DOVE (z bleščicami). Enkratno! Zelo sem navdušena. Koža je res zelo lepa, svilnata in dobi krasen ten. Ne pretiravam – preverjeno. Bleščic pa je ravno prav (pride lepo diskretno in se lepo posveti, ko te obsije sonček)

Res sem zadovoljna . Poizkusite .

Lep pozdrav,
Tally

Pozdravljene!

Kaj bolj škoduje sonce ali samoporjavitvena kremca? Ne pretiravajte.

Lancaster – naj bi bil najboljši proizvajalec samoporjavitvenih krem. Zato sem si kupila “Silk Bronze za obraz in telo” samoporjavitveno kremo.
Barva je enakomerna in dobiš lepo zagorelo polt. Kar me je motilo je bil (meni) neprijeten vonj kreme.

Mogoče se vam bo bralo smešno. Kupila sem si: piling, silk tuš gel in pa seveda samoporjavitveno kremo od DOVE.
Sem zelo zadovoljna. Očitno jo krema tudi neguje. Koža je bolj gladka, napeta in dobi lep zagoreli ten. Enkratno. Ker krema vsebuje tudi bleščice se te, če te obsije sonček te lepo diskretno posvetijo – ne preveč.Pa še zelo lepo diši. Sedaj sem našla nekaj zase in še cenovno je ugodno.

Moram priznati, da je izgled res lep. Poizkusite.

Lep zagorel pozdrav,

Tally

Pozdravljene!

Kaj bolj škoduje sonce ali samoporjavitvena kremca? Ne pretiravajte.

Lancaster – naj bi bil najboljši proizvajalec samoporjavitvenih krem. Zato sem si kupila “Silk Bronze za obraz in telo” samoporjavitveno kremo.
Barva je enakomerna in dobiš lepo zagorelo polt. Kar me je motilo je bil (meni) neprijeten vonj kreme.

Mogoče se vam bo bralo smešno. Kupila sem si: piling, silk tuš gel in pa seveda samoporjavitveno kremo od DOVE.
Sem zelo zadovoljna. Očitno jo krema tudi neguje. Koža je bolj gladka, napeta in dobi lep zagoreli ten. Enkratno. Ker krema vsebuje tudi bleščice se te, če te obsije sonček te lepo diskretno posvetijo – ne preveč.Pa še zelo lepo diši. Sedaj sem našla nekaj zase in še cenovno je ugodno.

Moram priznati, da je izgled res lep. Poizkusite.

Lep zagorel pozdrav,

Tally

Kremo sem uporabla samo parkrat. Da ne omenim kako po teh kremah smrdiš, ti dajo prav poseben nedišeč vonj. Moja frendica se je redno mazala s kremo in tudi redno smrdela.

Never again – raja imam svojo “prefinjeno” belo polt! In tudi sončim se ne…

Zagorel ali ne zagorel – stvar okusa….

Na trgu se letos da dobiti tudi posebne porjavitvene kreme (od Dovea, Do Johnson’s-a, Nivee), ki so korak-za-korakom porjavitvene. To pomeni, da po prvem nanosu ni razlike, po dveh se malček vidi, po treh malo več,… Krema se uporablja vsak dan kot vlažilna krema. Obstaja v dveh različicah: za svetlo in za temnejšo kožo.

Jaz uporabljam Niveino (za svetlo kožo), in mi je zelo všeč. Ker se nanaša postopoma, ne pride do lis, krema se hitro vpije in lepo navlaži kožo. Verjetno bom zgolj iz firbca poskusila tudi podobne izdelke drugih znamk . tista z bleščicami me zelo zanima 🙂

Sem pa zelo prepričana, da nobena porjavitvena krema ne škoduje tako kot praženje na soncu cel dan…!

Jz sem si tud kupila tisto od Nivee, za svetlo kožo. Zdej sem se 3 krat namazala, vedno zjutraj, pa sem opazila, da imam noge že malo “pobarvane”…Pa še koža je čist mehka in neposušena.

Samoprjavitvene kreme ˝pobarvajo˝ samo povrhnjico, tam pa ni nobenih kapilar, mezgovnic, torej sestavine ne pridejo v sistemski krvni obtok in limfo in so tako med najbolj neškodljivimi preparati, kar se tega povzročanja porjavitve tiče. To bodo potrdili tudi drmatologi, tako da bolje samoporjavitvena krema kot pa solariji ali pacanje na soncu s kako borno zaščito- baje so faktorji pod 20 čisti larifari oz. nezadostni za obrambo pred škodljivi žarki.

Kaj vse za ceno porjavelosti…

Drugače pa…kozmetika je mogoče še najmanj, kar škodljivega dajemo nase…ni povsem neškodljiva, sploh, ker se iz dneva v dan najde tisoč stvari, ki so ˝po novem˝ škodljive. Bolj škodljivo je ziher vse, kar dajemo vase…od hrane, pijače, vode, do zraka, ki ga vdihavamo. Sploh pa je nabvečja finta v tem, da se lahko paziš nevemkoliko, pa boš fasala ravno zadevo, ki jo po vseh kriterijih zdravega življenja naj ne bi.

Jaz sem za neke zdrave meje zdravega življenja…brez pretiravanja v vsaki smeri, brez pretiranega paničarjenja. Ne hodim v solariji, uporabljam pa pudre in dišave. Če me bo pa od tega pobralo…

Od nečesa pa nas mora pobrat,ne :)))

In kam sedaj ?

živjo

mam kolegice ki uporabljajo samoporjavitveno kremo, pa so po večini al flekaste al pa majo tako nenaravno barvo, da ne zgleda lepo. sestra je zdej si kupla od Nivee losijon za bolj rjavo kožo – maš dva različna odtenka – pa ma res lepo polt, nič flekov, ni čudnega odtenka. probaj rajši to kot pa samoporjavitveno kremo in malo bodi na soncu, pa bo 🙂

čao

Dove Summer Glow… Pa še ne smrdi. Vendar se ne smeš mazat vsak dan, ker boš potem dejansko oranžna – jaz se recimo vsak drugi dan ali pa še to ne, ravno toliko, da ne bi s svojimi belimi nogami koga zaslepila, ker se od njih tako močno odbija sonce.
Jaz si prej z grobo masažno vrečko zdrgnem kolena in komolce, ker se sicer res grdo pozna. Ne smeš nanašati preveč losjona in moraš ga res lepo enakomerno razmazat – vzame več časa kot mazanje z navadnim mlekom. Ne bi se pa jaz s tem mazala po obrazu ali po dekolteju, za vsak slučaj, da ne bi res bila lisasta.
In menda so samoporjavitvene kreme najbolj zdrav način za zagorelo polt, bolj zdrave celo od zmernega sončenja. Ampak to sem pobrala na TV, žal ne znam znanstveno argumentirati.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close