Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek samoporjavitvena krema

samoporjavitvena krema

Za kolk časa imaš tako kremo, a je za cel mesec al se hitro porabi? A se kaj izpira med tuširanjem ali če telovadiš pa se spotiš? Katera se vam zdi dobra al je boljš solarij?

Krema je krema, solarij je solarij. Kaj je boljš je odvisno od tega, kaj hočeš.

Kremo boš imela ziher za cel mesec, odvisno koliko se boš mazala (in koliko te je skupaj, ne HEC). Saj približno veš, koliko časa imaš mleko za telo, pa se verjetno po celem telesu vsak dan namažeš, vsaj jaz se. Če se boš s samoporjavitveno kremo mazala na dva dni, boš imela kremo (če je iste velikosti) za 2x toliko.

Krema se ti po 2, 3 do 4 dneh spere (tudi če se nič ne tuširaš ali potiš), zato si jo moraš vsaj 2 x na teden nanesti (čeprav gor piše, da ti drži več kot en teden). Nekatere kreme zelo smrdijo, zato malo preveri, katera je ok. Pa tudi zelo natančna moraš biti, ko se mažeš, da ne boš flekasta, boljše bela kot flekasta. Pa piling si prej naredi.

Solarij – je pa pač umetno sonce. Je drago (glede na to koliko sonca imaš zunaj), tudi malo nevarno, boš pa lepa (nič flekasta in dalj časa bo držalo).

Kaj pa če bi sprobala tole – če želiš biti na vsak način zagorela:
taprvo malo v solarij ali na sonce (če si na soncu 5 dni zaporedoma pol ure je po moje dovolj), potem pa še malo “tarjave” kreme. Ker če daš kremo čisto na belo kožo, ne vem no, jaz si ne bi upala.

Uf, sem se razpisala… no, upam da ti bo ratalo kakorkoli že, biti rjava!

Jst pa hodm v solarij, pa bi zdj probala se s kremo mal, pa me zanima ce gres pol komot se naprej v solarij ?

Verjetno ja, kaj bi pa lahko bilo narobe. Samo piling si vseeno naredi kakšen dan preden si naneseš kremo.

Edine v redu porjavitvene kreme so tiste, k jih prodajajo v solariju, druge so k… In se ne pozanjo fleki, kombiniraš s solarijem in maš ful hitro pravo barvo. Sicer so drage ampak OK 🙂

Jaz sem probala s porjavitveno rped leti, o groza… Fleiki, sploh pod usnjenimi hlačami se mi ej vse stopilo na motorju…

No, jaz sem si privoščila eno porjavitveno kremo in sem zelo zadovoljna. Lepo diši, ni bila draga, pobarva te pa ravno toliko, da se sonce ne odbija s kože. Namazala sem se pa kar na lepo belo-zeleno zimsko podlago. Mažem se samo po nogah. Po telesu bi po mojem izpadla preveč rumenkasta. Kriza je le tam, kjer je bolj hrapava koža, pa sem si jo lepo zdrgnila in je. Mažem se pa vsak tretji dan.

Kikica,
katera krema je to, da si tako zadovoljna z njo ?

samoporjavitvene kreme so fajn takrat, kadar želiš na hitro pridobiti malo temnejšo polt (vse skup traja neki urc, da se ti pozna), samo je vseeno veliko bolje solarij. je dražje, ampak dalj časa ˝zdrži˝, pa še lepo enakomerna je barva (brez flekov, pa tudi brez naramnic in podobnega- pojdi gola v solarij).
ampak……. kako sploh lahko pomisliš sedaj, sredi poletja, na solarij???????????? zdej vsak dan malo na balkon, pa na kakšen bazen (beri Mandarinino sporočilo)…… pa bo!
solarij pride na vrsto jeseni….
lp

meni pa ni glih jasna ta obsedenost z umetno porjavelostjo, sploh tista zažganost iz solarija fuuuj
lepa mi je sam naravna barva, od sonca, pa tud to ne sme bit pretirano

ultra bedno mi je pa ko vidiš folk, ki ima jogurtno polt in potem se cel dan prži na plaži in rata čist rdeč bljek

Nadja, krema je pa SunDance iz DM. Pred leti sem enkrat probala neko zadevo in je bila res živ obup, barva se mi je zažrla v kožo ob nohtih in dlani, čeprav sem se po končanem postopku umila z milom. Barva je bila bolj flek flek flek, skratka, zgrešena investicija. Ta je pa OK, samo pretiravati ne smeš, ker izpade oranžno. Meni gre res predvsem zato, da ne odbijam sončne svetlobe s svojo belino, ne gre mi za neko čokoladno barvo. Vsekakor je pa solarij še vedno boljša (a žal tudi dražja in zamudnejša) varianta.

Ja, če hočeš dobit raka, je solarij res boljši! Dajte no, pol ure v solariju, je kot bi se cel dan žgal na soncu, pa full je škodljiv-veliko bolj kot sonce. Danes je večina samoporjavitvenih krem že tako dobrih, da če narediš pilling in se mažeš kot je treba, da pride lepa barva brez flekov.

Se strinjam. Solarij je za tiste, ki bi radi raka fasal.

No jaz sem se mazala z veliko samoporjavitvenimi kremami,po vseh sem bila ziv obup. Grozno,sama packarija,da ne govorim o tem kaksne so bile bele majcke in sp.perilo. Pa tudi ce sem se lepo namazala,so se po 3 dneh ko je zacela krema popuscat,pokazali fleki in lise. Skratka s temi packarijami se nikoli vec ne bom ukvarjala.
Sem pa sla letos 5x v solarij ( 2x za 6 min,2x za 8 min in 1x za 10) in sem dobila res lepo podlago in lepo nezno barvico. Ce ne pretiravas s solarijem je ok,pa obvezno si oblepi znamenja…

Jasna, ne verjamem ti, da si jih dosti probala! Sploh pa ne kvalitetnih !!!!

Poskusi Collistar, ali pa Dior – o kakih flekih in rumeno oranžnem odtenku niti govora.

Puma, žal se s tabo ne morem strinjat.
Letos sem prvič dobila alergijo na sonce, ne morem pa se sprijaznit, da bi bila celo poletje bledolična (predvsem “bledonoga”), zato sem se odločila, da kupim sprej za samoporjavitev od Collistarja. Cena: 5.100. Ni važno, samo da bo barva OK.
Sledi pa veliko razočaranje. Vse sem naredila po navodilih, rezultat pa katastrofalen. Še 2 tedna sem bila vsa flekasta. zdaj počasi prihajam k sebi…
Žal mi je za denar, ki sem ga dala za sprej, rajši bi si kupla kakšno majčko… V smeti pa mi ga je žal vreč. Mogoče se bom kdaj sredi zime opogumila in spet sprovala.

Vse kreme za samoporjavitev res niso vredu. Če bi bla rada lepo rjava ne šparaj pri denarju in ne kupuj tistih za dva jurja. Sama uporabljam Diorjevo, pa nisem nikol nič flekasta. Je pa pametno pred nanosom naredit peeling.

No,verjemite jaz sem probala res veliko krem: Dior,Lancaster,Nivea,Collistar,Sundance,Sunozon,Loreal….Toliko denarja sem za te bedne kreme zmetala,da mi je prav zal… Vedno sem si prej naredila piling,ker sem ze po naravi natancna sem se tudi zelo natancno namazala…tako da mene nebo nihce vec nafopal s temi kremami. In kot sem rekla,tudi ce bi mi ze lepo prjelo (kar skoraj ni verjetno,ker si vedno oranzen) imas umazane bele majcke in sp.perilo,fuj…Da ne govorim tudi o tem kako te kreme smrdijo. Raje dam 5x za solarij (seveda si nujno oblepim znamenja in obraz pazim)in se ne zajebavam s to packarijo.

Loreal pa sigurno ne smrdi! Niti pod razno!!!
Ga tudi sama uporabljam.Pa niti flekov ne pušča.Tako za INFO !

Loreal tudi sama uporablja, Krema za obraz je super. Jaz uporabljam oddtenek za svetlejšo kožo. Super.

Ene se zgleda še vedno niste naučile,da če se mažeš s samoporjavitveno kremo ne greš potem ven žurat al karkol,ampak spat.To narediš zvečer preden greš spat in nimaš flekou.Jst sm probala tudi ene pocen do bolj dragih pa ni bilo še flekou.Potem si pa zjutraj to vse lepo dol spereš.Vonj je edina stvar,ki me moti pri vsej stvari,pa mogoče se mi naredi kakšen mozolj.To je to.

Ne vem, a se pogovarjamo o isti stvari ali ne. To, kar uporabljam jaz, ne smrdi, ampak celo izrazito diši. Če se lepo razmažem, ni flekov, tudi obleke mi zaenkrat ni namazalo. Zdaj poleti, ko nosim kratke hlače, se namažem magari zjutraj in pazim le tistih 10 minut, da se krema res vpije v kožo, potem pa se oblečem in pozabim na vse skupaj. Možno pa je, da ima kdo takšno kožo, da te kreme naredijo več škode kot koristi. Meni je fajn.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close