Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Samodejno zaviranje v sili

Samodejno zaviranje v sili

A ima avto ko piše v podatkih samodejno zaviranje v sili res to funkcijo kot jih imajo že v osnovi napisane pri vw, audi, seat, škoda in druge novejše znamke.

A avto res zna sam zavreti a ste to že kdaj doživeli ali res avto močno zavre da prepreči nesrečo če nekdo skoči na cesto, saj ne da bi to sedaj kdo preizkušal ker ni pametno ampak vseeno, a ta sistem res tako deluje da, dejansko avto močno zavre če nisi pozoren in ne pride do nesreče.

Hvala

Ja, zavre, močno. Škoda Octavia. Doživela in bila zelo hvaležna tej funkciji v tem trenutku.

Zavre, ampak nekateri samo pri nizkih hitrostih.

Do sedaj mi je na armaturi samo napisalo zaviranje kot opozorilo, mi je pa moteče, ker mi zavira skoraj pred vsak avto, ki zavija pred mano. Pa čeprav zmanjšam hitrost in predvidevam da se bo izšlo brez zaviranja mi avto še vedno sam malo pobremza. Pa imam nastavljeno pozno opozarjanje. Je pa Hyundai.

Sem skoraj naredila karambol zaradi te “varne” funkcije. Ko je avto sam od sebe zabremzal, čeprav je bila čisto normalna situacija. Tako sem se ustrašila, da par sekund sploh k sebi nisem prišla. Prodala sem to novodobno traparijo in si kupila stara jajca.

Vsak avto lahko preizkusiš glede zaviranja. Naredi mehko oviro in se zapelji proti oviri.

Deluj. Nalima na šipo. Enkrat mi je zavrl, ko sem peljal v rikverc in je pritekel nek pesjanar. Vkopal se je na mestu. Jaz pa tudi. Od strahu, kaj je zadaj. ?

Meni hyundai i30 ze 3x fino zagrabil in ustavil. 2x pred mano stojece vozilo. Zdaj nazadnje, ko se med voznjo prevec za rit priblizam motoristu…zagrablo in bremzalo

Smo bili na ogledu nekega avta tudi v opisu je bilo samodejno zaviranje v sili in smo hoteli to preizkusiti na cesti ampak avto ni zaviral sam, bi se lahko kar zaleteli,

V katerem primeru sploh zdej sam zavre, ker to nisem upal izvesti na cesti

Čisto smo se približali avtu ampak ni hotel sam zavreti pa avto letnik 2022 kjer imajo to že notri.

V kakem primeru sploh avto odreagira.

A avto res sploh zavre kot smo sprobali se približati avtu ni hotel zavreti.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno453, 20.09.2025 ob 14:50

Smo bili na ogledu nekega avta tudi v opisu je bilo samodejno zaviranje v sili in smo hoteli to preizkusiti na cesti ampak avto ni zaviral sam, bi se lahko kar zaleteli,

V katerem primeru sploh zdej sam zavre, ker to nisem upal izvesti na cesti

Čisto smo se približali avtu ampak ni hotel sam zavreti pa avto letnik 2022 kjer imajo to že notri.

V kakem primeru sploh avto odreagira.

Pri meni najprej posveti rdeča lučka na radarju. Nato mi nariše sliko na display-u… in če še vedno ignoriram, začne zavirat.

Rikverc pa… na diplaju od kamere riše pušice… vozilo z leve – desne. Če ignoriram, ga “štopne”. Ko da bi ročno zategnil.

Ja, ta funkcija deluje, preizkušeno dvakrat. Enkrat naprej, drugič rikverc. VW Tiguan.

Me je rešil, ene 3x. BMW X3 letnik 2020

Težko povedati, kaj je bilo. Drugič pojdi na prazno parkirišče in pokonci postavi zvit armafleks. Nato z razdalje s hitrostjo pelji proti njemu.

Anonimno597, 19.09.2025 ob 23:16

A ima avto ko piše v podatkih samodejno zaviranje v sili res to funkcijo kot jih imajo že v osnovi napisane pri vw, audi, seat, škoda in druge novejše znamke.

A avto res zna sam zavreti a ste to že kdaj doživeli ali res avto močno zavre da prepreči nesrečo če nekdo skoči na cesto, saj ne da bi to sedaj kdo preizkušal ker ni pametno ampak vseeno, a ta sistem res tako deluje da, dejansko avto močno zavre če nisi pozoren in ne pride do nesreče.

Hvala

Ja, meni se je to včeraj zgodilo. Cesta, kjer voziš 90, ravno pospeševala iz 50, sem skoraj bila na 90, pred mano avto ustavil, pred njim je preko nenadoma šel pešec, ki je prej hodil ob vozišču.

Sicer sem videla, a avto je reagiral hitreje, prižgale so se vse 4 utripalke, rdeč znak…ja, prišlo prav. Bmw. Prvič tako, da je avto sam začel zavirati na polno.

Hb za tehnologijo!

No ja, 20.09.2025 ob 12:44

Meni hyundai i30 ze 3x fino zagrabil in ustavil. 2x pred mano stojece vozilo. Zdaj nazadnje, ko se med voznjo prevec za rit priblizam motoristu…zagrablo in bremzalo

Meni je boljši zvočni signal opozorilo. Se mi zdi da kar lepo izračuna predvideno situacijo i30.

Ostalo, izklopljeno

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close