Najdi forum

samodejno ugašanje

Kateri so možni vzroki, da se računalnik kar ugasne sredi dela? In to se dogaja ves čas. Na servisu pravijo, da naj bi bilo vse ok, doma pa ne dela.

V disketnik ne morem dati diskete – rač. tudi ne zazna naprave. Kakšna je cena novega ali kaj mi bodo popravili?

Sicer vsak dan napišemo, kaj približno je potrebno napisati in kako opisati svoj problem.
Torej dajva še *nkrat:

– Imam Windows :……………………………………………………………….
– Imam popravke (ali SP??):………………………………………………….
– Imam/NImam protivirusno začito proizvajalca:……………………….
– Čimbolj točen opis napake:…………………………………………………

kdaj se ti to naredi, kaj ti napiše na ekranu in vse ostale neumnosti.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Imam XPje, antivirusni program norton. Računalnik se ugasne, brez napisa kot, da bi recimo zmanjkalo električne napeljave. Potem ga moram ponovno prižgati, čeprav včasih sploh ne da “glasu”, da je vklopljen in moram vedno potegniti kabel iz vtičnice. S fantom sva preizkusila vse vtičnice, vse možne kabelske povezave, ampak povsod se ugasne. Kaj bi lahko bil vzrok? Ugasne se pa kar sredi dela, ko je prižgan, ko ga pač prime.

Sicer je lahko kar nekaj vzrokov, pa poizkusi z najbiolj banalnim:

– preveri če je napajalni kabel dobro vtaknjen v računalnik,
če imaš pa možnost ga pa zamenjaj z npr. kablom od monitorja

Drugače imam pa občutek da je najbrž napajalnik zanič.

lp

Kabel je dobro vključen v računalnik. Na servisu računalnik dela b.p. Občasno se mi pa tudi monitor ugasne. Tudi sam od sebe.
Kaj bi bilo lahko narobe z disketnim pogonom? Hvala za nasvete!

Kabel je dobro vključen v računalnik. Na servisu računalnik dela b.p. Občasno se mi pa tudi monitor ugasne

Mah to imaš ti nekaj na elektriki narobe. ALi slučajno uporabljaš električne podaljške – odstrani ga in vtakni kable direktno v 220V.

lp

Da, imam podaljške. Ker je toliko kablov, nimam pa toliko vtičnic na razpolago. Recimo, da imam še dve na razpolago – kateri kabel je najbolje, da vklopim direkt? Oni beli za (mislim, da) monitor in črni? Sorry, nisem preveč doma v teh vodah, zato mi prosim čisto po domače povej.

> Kateri so možni vzroki, da se računalnik kar ugasne sredi dela? In to se dogaja ves čas. Na servisu pravijo, da naj bi bilo vse ok, doma pa ne dela.

> V disketnik ne morem dati diskete – rač. tudi ne zazna naprave.

Iz svojih izkušenj poznam obe nadlogi, ki sta se mi dogajali hkrati in to celo po zamenjavi pokvarjenega disketnika z novim. Mojstri na servisu so zamenjalo še pomnilnik, pa ni bilo nič boljše. Potem se je eden od njih spomnil primera, ko je take preglavice povzročal ravno disketnik. Ko je novi disketnik še enkrat zamenjal z drugim, se je izkazalo, da je imel prav.

> Kakšna je cena novega ali kaj mi bodo popravili?

Disketnik ni velik strošek, manj kot dva prešerna.

Da bi bil kriv disketnik? Kako?

Še eno vprašanje imam: kako v outlooku narediti, da bom imela pri sporočilih poleg kp, še skp (da bom torej lahko prikrila naslove prejemnikov)? Mi lahko kdo opiše celoten postopek? XPji so v slo. Vem kako se naredi za posmezno sporočilo, ampak jaz bi rada imela že kar univerzalno. Hvala!

Odklopi disketnik od napajanja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close