Samo za tiste, ki ne želite svojih otrok
Karkoli boš rekla, od provokatorjev vedno lahko pričakuješ še podvprašanje, tako da nekega univerzalnega odgovora ni. Jaz osebno lahko provokatorju ves čas odgovarjam z resničnimi odgovori in mi nikoli ne zmanja nabojev. Prej jih njemu vprašanj.
Če pa nimaš časa ali potrpljenja za to, se pač obrneš in ignoriraš, če gre res za provokacije.
Pomembno je, da ne pokažeš svoje šibkosti in da si se sposobna o tem pogovarjati brez slabega občutka.
Če te to vpraša moški, ga vprašaš zakaj ga to zanima…Jih ima sam premalo in bi rad še s tabo imel kašnega….:)
Starim tetkam pa poveš, da boš raje postala nuna. 🙂
Uporabiš domišljijo in debato pelješ v takšno smer, da bodo sami izpadli neumni, ker te to sprašujejo.
Zato je pa vedno bolje govoriti resnico. Naj ljudje širijo to, ne pa “laži”. Ne razume vsak heca na pravilen način. 😉
Zato je pa vedno bolje govoriti resnico. Naj ljudje širijo to, ne pa “laži”. Ne razume vsak heca na pravilen način. ;)[/quote]
Tistim, ki ne razumejo resnice, če jim jo enkrat poveš, pa res nima smisla se še naprej pustiti provocirati in živeti pod pritiskom, ker ne delamo tako kot drugi želijo.
Bolje jim dati vedeti, da jih ne jemlješ resno, pa bodo prej odnehali.
Jaz tudi ne mislim imeti otrok, preprosto ker sem preveč egoistična in želim ves čas v dnevu samo zase. Pa ne maram jih nekaj baš dosti, 2 urci ok potem mi grejo pa na živce.
Ampak razumem, da me ljudje to sprašujejo. Zakaj? Zato, ker vsak človek vedno izhaja iz sebe – osebi, ki ti takšno vprašanje zastavi, je očitno imeti otroke velika prioriteta v življenju in se ji zdi takšno vprašanje na mestu. To sprejmem, se nasmehnem in pravim nekaj v stilu “nekaj časa še ne”. Če pa oseba res teži stalno (tudi taki se najdejo) se včasih zaradi ljubega miru izognem tudi tako, da namignem oz. povem kako belo laž v stilu da se trudiva ali da jih ne morem imeti ali kaj podobnega.
Se jih pač ne tiče.
dveh “stvari” o ljudeh ne zastopim:
1. da se izpostavljajo, da kaj nočejo … pa koji vam je one??? Ni blema. Pač nočete. Kje je “zgodba”?? Jaz pojem 3 kepice sladoleda v letu … a naj sedaj delam “zgodbo” iz tega, ker noče jesti sladoleda???
2. da HOČEJO kar ni možno … npr. istospolniki/ce posvojitev otrok?? A nebi raje krta, miš, voluharja … stonoge, amebe … ???
😀 😀
In ti si tipičen primer cmerave punčare z redčo pentljo v laseh, ki ji ne smeš pokazat dveh prstov navskriž ker že togotno cmera…. 😉 😀
Ni čudno, da te tako radi provocirajo, ko pa take zganjaš…. :))))) Za starejše uveljavljene sodelavce, ki ti ponujajo svoje seme, ker si ok mašina je, da jim rečeš, da veliko razmišljaš o otrocih a, ko ti oni postavljajo taka vprašanja/ko jih slišiš govorit, te mine vsa želja po razmnoževanju…..
In še za stare tetke, ki jim je bil največji dosežek v življenju, da so rodile in se postavljajo s svojimi otroki in te zato, ker jih one imajo gledajo zviška, čeprav so nekateri precej zavoženi primeri, jim odgovoriš, da bi jih že imela a ker vidiš kakšni so njihovi te mine imet otroke…..
Si jim upaš tako provokativno odgovorit? 😉
Dvomim, ker za temi odgovori bo sledila njihova replika ne katero boš pa ostala brez besed, izgubljena kot Rdeča kapica v gozdu…..
Če hočeš komu “provokativno” kaj zabrusit moraš vedet že prej odgovor predno te oni sploh kaj vpraša za to pa rabiš malo bolj samozavestno razmišljat in znat obračat besede, ki ti jih mečejo v obraz, da se odbijejo od tebe…. In nihče ti ne bo zameril, če se boš znala postavit zase, če se pa umikaš te pa vsak pohodi….. :/
Uf veliko razlogov je zakaj ne želim.
Ne želim si nosečnosti. Vsa okorna ne bi mogla početi vsega, kar zdaj počnem.
Bolečine ob rojstvu me prav nič ne mikajo.
Najhuje pa potem: skrbeti za otroka, sem preveč egoistična, da bi si pustila vzeti čas in ga nameniti komu drugemu. To bi pomenilo leta odrekanja.
Ne, sem egoist. Počnem stvari, ki jih sedaj lahko, če bi imela otroka pa ne bi šlo.
Si smešna, s kakšnimi življenjskimi težavami se pa ti ubadaš, grozno, kakšne krivice se ti godijo…. 😉
Če si želiš/želita otroka, se pogovori s partnerjem, to ni oz. ne sme biti predmet forumske debate. 😀
Koga bi naj to zanimalo, če si želiš, če si ne želiš, če bi rada imela enega ali raje dva, morda 3 otroke!? :))
Razen če iščeš morda med MON-ovci svojega potencialnega “oplojevalca” in mu to že v naprej pišeš. heh :))
Ronka press
Matjažko, zakaj pa ti pišeš sem svoja mnenja, želje, izkušnje? Misliš, da koga zanimajo? :))
Seveda, predvsem na dekleta naredim veliki vtis, da mi potem iz roke jedo ko golobčki. :)))
Poanta je nekje drugje, če si želiš otroka ali ne, se s tem dogovarjaš s partnerjem, ali boš ti na forum vprašal, če lahko svoji narediš večji trebuh, pa bomo glasovali, Marko? 😀
jaz si pa v dobro svojih ootrok želim, da Matjazko, DoSadni, Spider, (+ enakovredni del ženskega spola) čisto zares nebi imeli otrok
Da so neplodni ☺☺☺
Seveda, predvsem na dekleta naredim veliki vtis, da mi potem iz roke jedo ko golobčki. :)))
Poanta je nekje drugje, če si želiš otroka ali ne, se s tem dogovarjaš s partnerjem, ali boš ti na forum vprašal, če lahko svoji narediš večji trebuh, pa bomo glasovali, Marko? :D[/quote]
Vi lahko glasujete, jaz pa bom še vedno naredil po svoje. :)) Vem, kje je bila tvoja poanta in se tudi strinjam s teboj. Vendar pa, če človek napiše na forum neke svoje želje, cilje, to ne pomeni, da tega še ni razčistil s partnerjem. To je namreč namen foruma, izmenjava mnenj, pogledov. Konec koncev bi vse svoje misli lahko delili le s svojim partnerjem in z nikomer drugim več. Potem bi na forumu ostali le še samski. Očitno pa smo ljudje še malo bolj socialna bitja.
Forum je zaprt za komentiranje.