Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Samo za tiste, ki ne želite svojih otrok

Samo za tiste, ki ne želite svojih otrok

Tisti, ki nimate in tudi ne planirate imeti otrok. Kako se odzovete, ko vas gnjavijo, kdaj boste zibali, kdaj bo naraščaj, kdaj greste v porodniško?
Meni gre to najedanje s tem kdaj bom imela otroke, opozarjajanje, da mi biološka ura močno tiktaka. Močno na jetra.
Torej kako se odzovete, če so to stare tetke in strički, če so to sodelavci, če so to sosedi, znanci?

Če je komu do tega pa lahko še pripiše zakaj ne želi imet otrok.

Upam, da se tema ne bo spremenila v pisarjenje, da je z nami nekaj narobe, ker ne želimo imet otrok.

sicer imam otroke, ampak če ti ne paše, napadi nazaj. najbolje s konkretnimi podatki, npr. zakaj se tako malo brigajo za svoje otroke, da si slišala, da so jih imeli, ko so bili majhni pri starih mamah, zakaj mora za njihove otroke skrbeti država, zakaj se mož kljub otrokom kurba okoli, itd.
Verjemi, da ne boš več dobila vprašanja.

Ljduje so res nadležni s to “biološko uro”. Pa mene tega ne sprašujejo in tudi, če bi me, me osebno ne bi motilo, ker razumem, zakaj to počnejo. Tudi name to ne izvaja pritiska, vem pa, da ga marsikoga in da marsikdo temu pritisku podleže. Kar pa pogosto pomeni, ne najbolj zaželjen otrok, če pa že ni otrok, pa to lahko pomeni, da si ljudje počutijo manjvredno, zaskrbljeno, zato, ker si je nekdo izmislil, da moraš imeti otroka do nekje do 30-tega leta, sicer si že čuden.
Družba pač postaja vedno manj tolerantna in če ne padeš v nek kalup pravil, ki jih je družba postavila, si označen. Zaradi tega so ljudje negotovi ali pa se začnejo silit v to, da padejo v ta kalup. Oboje pa povzroča nezadovljstvo, nestrpnost in negotovost posameznika in s tem celotne družbe.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

LoL

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Za rojstni dan sem dobila čestiko: pa čimprej povij otroka. Grozno.

Z napačnimi ljudmi se družiš bi jst reku. Skenslaj jih, pa ti tudi teh čestitk ne bo bilo potrebno več brati.

Saj po svoje imaš prav, Sadni. Samo danes službe ne dobiš kar tako. Tako, da če imaš nadležne sodelavce (seveda niso to vsi taki), jih moraš prenašati ali pa najti drugo službo. Ponavadi se odločiš za prvo varianto. Sorodnikov tudi ne moreš menjat.
Znance pa res skenslam tiste, ki težijo.
Verjetno pa težijo samo ženskam, moškim zgleda, da ne. Sreča, da mi vsaj starši ne težijo.

zaračunam.
100€ za odgovor v treh besedah :”kaj te briga”
500€/mesec – en otrok -> za stroške, psihične bolečine, varstvo …. vsakemu, ki vpraša / “navija” za “mojega” otroka

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Eh, briga te za sodelavce, jaz jih sploh ne bi jemal resno, tja hodiš zato, da zaslužiš denar, ostalo ti ne bi smelo bit pomembno. No sej, starši, pa pravi prijatelji ti ne bodo težili s tem, bodo spoštovali tvojo odločitev, kakršnakoli že je…

Razumem te, avtorica. S tem, da v vasi mojega partnerja velja pri ljudeh, starejših od 50 let, prepričanje, da mora ženska imeti otroka do 24.leta. Če ga nimaš, te začnejo obrekovati, da ga ne moreš imeti. Svašta. Seveva je ob njihovi lažni domnevi vedno vzrok za neplodnost v ženski. Nerazgledani so dovolj, da menijo, da nikoli ni vzrok pri moškem.

Še vedno smo bolana, zabačena družba. Najhujši gnjavatorji glede otrok so pa kakšni tradicionalisti, ki so večinoma iz vasi, ter ženske v neurejeni partnerski zvezi, ki so hitro rodile, za partnerja pa imajo kakšnega pijanca ali kurbirja. Ženske, ki so v preteklosti dale čez ogromno moških in cele vikende pregurale po diskačih, pa se jim je zanositev ponesrečila, so tudi ta najbolj pametne in vsiljive, kako je treba čimprej imeti otroka in začeti živeti po papeško-asketsko. V resnici pa se jim po dobrih slabih časih toži.

Se najdejo takšni in drugačni. Še posebej, če se poročiš brez nosečniškega trebuha, je vprašanj še pa še. 🙂
Me ne gane in me eno figo briga kaj si kdo misli o tem kdaj mislim imet otroke. Sploh če gre za ljudi, ki po vsej verjetnosti z mojim otrokom ne bodo imeli nobenih stikov in tudi sicer v mojem življenju ne predstavljajo nek pomemben faktor za karkoli.To vprašanje sem že pred poroko tolerirala samo pri mami in tašči.
Mnenja tistih ženskic, ki so okrog dajsetega preveč seksale v pijanem stanju in postale mame preden so bile za to mentalno sposobne, so pa prva stvar, ki jo ignoriram. Žensk, ki se ob šoloobveznem otroku obnašajo kot nedorasle najstnice, itak ne moreš resno jemat, tudi če se čutijo poklicane, da ti solijo pamet.

itak pa gre za to, da ljudje pri drugih iščemo / najdemo česar “nimajo” ☺
sicer pa smo tukaj na MON_u enaki kot vaške obrekljivke … še hujši — vaški lahko nafilam hčero, pa bo tiho pol vasi ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Lepo napisano :>

Iz tvojega pisanja se da tudi razumeti, da ženske, ki so rodile pred 25, da so ku*be. :))
Ne moremo to v en koš metati žensk na podlagi “tajminga rojevanja”. To je potem samo “povračilna nestrpnost”. Če te nekdo sprovocira z nekim zastarelim družbenim mišljenjskim stereotipom, smo dovolili, da se je nekje dotaknil naših “živčkov”, da smo na tem področju ranljivi.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Ne bi vseh tečnežev metala v isti koš. Res je, da je pogosto tako, da najbolj silijo tisti, ki so v svojih družinah nesrečni. Se pa najdejo tudi taki, ki so čisto ok, rodili planirano, takrat ko so želeli, so srečni, pa niti nimajo slabih namenov, ampak sem samo zdi nekako običajno, da imaš otroke. Je pa nadležno.
So tudi mamice, ki so mlade rodile, mogoče res neplanirano pa imajo vseeno urejeno družino, so srečne in sploh ni rečeno, da so imele kaj veliko partnerjev, mogoče le enega.

Iz tvojega pisanja se da tudi razumeti, da ženske, ki so rodile pred 25, da so ku*be. :))
Ne moremo to v en koš metati žensk na podlagi “tajminga rojevanja”. To je potem samo “povračilna nestrpnost”. Če te nekdo sprovocira z nekim zastarelim družbenim mišljenjskim stereotipom, smo dovolili, da se je nekje dotaknil naših “živčkov”, da smo na tem področju ranljivi.[/quote]

Kaj in kako ti razbereš je bolj stvar tvojega dojemanja zapisanega ne pa tisto, kar dejansko je napisano. 🙂
Mimogrede, nikjer ne omenjam starost 25. Tako da je očitno ta starostna prelomnica nastala izključno v tvoji glavi. Napisala sem okrog 20 v pijanem stanju.
Imam zelo dobro prijateljico, ki je rodila pri 22, še preden je diplomirala in je daleč od tega, da bi bila ku*rba. Niti pije ne. In tudi velika verjetnost je, da bo na nek način kar dosti prisotna tudi v življenju mojega otroka.
Napisala sem, da žensk, ki se pri šoloobveznem otroku obnašajo kot nedorasle najstnice, ne morem resno jemat. In to niso kar vse ženske, ki so rodile pred 25. letom.
Imam nekaj takšnih primerkov med znankami iz osnovne šole. Čeprav med nami ni kaj več stikov kot “dober dan” nekajkrat na leto, imajo očitno neko potrebo po tem, da se bolj kot s svojim, ukvarjajo z življenjem drugih. Če drugje ne, pa na facebooku. Pa ti v isti sapi napišejo kako imaš zanimiv lajf v primerjavi z njimi, potem pa še požugajo, da če otrok pa ne misliš imet in kaj podobnega. Pa jih daš na igore, pa še kar nekaj težijo in rinejo v tvoj lajf, ker se kao poznamo, pa fajn jim je pohvalit se, da se poznamo in podobne bolane fore. Jaz nikomur ne solim pameti kako mora živet. Nikomur svojega življenja ne postavljam za idealen vzorec, kako je pametno živet. Jaz nikoli nisem nikomur rekla, da bi moral imet otroka ali pa zakaj ga je imel itd. Naj počnejo, kar hočejo. Mi je pa mal mimo in totalna izguba časa se ukvarjat z nekimi “prijateljskimi” komentarji ljudi, ki so očitno tako zelo nezadovljni v svoji koži, da se potem na vse pretege trudijo pri nekom poiskat kakšno morebitno šibko točko. Pa si potem tiho, ker vidiš kakšno je stanje, je imela mlada otroka z nekim jebivetrom, ki je dve leti pozneje mrknil, zdaj pa v dobi interneta išče pozornost moških na spletu, objavlja fotke, ki so če drugega ne v sramoto otroku itd. In mene naj briga kaj si ona misli o tem, kdaj bom jaz imela otroka? Pa takšnih je veliko, tudi med ljudmi, s katerimi nimaš nobenih konkretnih stikov, jih le bežno poznaš oziroma srečuješ v vsakdanjem življenju. Nikakor pa to ni kar vsaka, ki je v novejši dobi imela otroka pred 25. letom. Menda mi ni treba tega posebej poudarjat. Saj menda moški dosti bolje veste kako je z določenimi ženskami. Ali pa ne. Glede na to koliko je zadnje čase enega tarnanja glede tega kakšne da so žensk, pa kaj vam delajo.

“Kenclaj” tistih 1000 prijateljev na facebooku, pa ne boš imela teh težav. 🙂 Ne vem, meni je to smešno, če pa damo na facebook naše osebne podatke (ime, priimek, s kom živimo, kdaj jemo, kdaj gremo na stranišče, kako se Fido podi na travniku, blabla….) in potem podkrepimo po možnosti še vse skupaj s sličicami iz zasebnega življenja, a ni cilj ,da to nekdo potem komentira? Ali v čem je poanta FB? Ravno v tem, kar ti ne ugaja. :)) Če se sami izpostavljamo oz. dajemo “na ogled” javnosti na socialnih omrežjih, potem se potem ne smemo hudovati, če dobimo tudi negativne komentarje, če se tudi sami radi “ekshibicionistično pokažemo”. 😉 Če bi pa sama imela otroka, bi pa dala tam komplet sličic dojenčka v vseh možnih pozah, čeprav so si vsi na mah podobni, vsaj meni :), in ne vidim poanta, ko je dojenček neka glavna atrakcija. :)))

Zakaj dojemaš kot požuganje? Ti grozijo, obsojajo, se norčujejo iz tebe ali je to žuganje nastalo v tvoji glavi? 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

“Kenclaj” tistih 1000 prijateljev na facebooku, pa ne boš imela teh težav. 🙂 Ne vem, meni je to smešno, če pa damo na facebook naše osebne podatke (ime, priimek, s kom živimo, kdaj jemo, kdaj gremo na stranišče, kako se Fido podi na travniku, blabla….) in potem podkrepimo po možnosti še vse skupaj s sličicami iz zasebnega življenja, a ni cilj ,da to nekdo potem komentira? Ali v čem je poanta FB? Ravno v tem, kar ti ne ugaja. :)) Če se sami izpostavljamo oz. dajemo “na ogled” javnosti na socialnih omrežjih, potem se potem ne smemo hudovati, če dobimo tudi negativne komentarje, če se tudi sami radi “ekshibicionistično pokažemo”. 😉 Če bi pa sama imela otroka, bi pa dala tam komplet sličic dojenčka v vseh možnih pozah, čeprav so si vsi na mah podobni, vsaj meni :), in ne vidim poanta, ko je dojenček neka glavna atrakcija. :)))[/quote]

Ti si pa tako pameten, da ti že škodi.
Jaz imam dva FB profila. Enega javnega, za službene formalnosti in enega zasebnega, z vsega skupaj 25 frendi. Moj otrok se definitivno ne bo znašel na FB. Niti mojega moža ni gor ne cucka ne česa drugega. Še moje fotke ni. Pa ti to spet nekako ne paše v tvoj mušter plehkega dojemanja realnega in virtualnega sveta, kajne?

btw: a posvojili pa otroke bi takšni/e, ki nebi imeli svojih?

Zakaj dojemaš kot požuganje? Ti grozijo, obsojajo, se norčujejo iz tebe ali je to žuganje nastalo v tvoji glavi? ;)[/quote]

Gre za “ton” zapisanega, izrečenega. Kako ti “pogovori” potekajo.
Ljudje, ki so srečni in zadovoljni sami s sabo običajno nimajo takšnih pogovorov. Vsaj z mano ne.
To ni tista fora, ko ti mama reče, kdaj bo postala babica, ampak kvečjemu zbadanje zaradi foušije, ki se navezuje na druge stvari v mojem življenju. In ker nihče ni popoln, je prvo, kar očitno vidijo kot nekaj v čemer naj bi bila slabša od njih to, da da še nimam otrok. Meni je to v bistvu smešno. Jaz nisem popolna. Imam kar precej napak. Ni pa moja “napaka” to, da nimam otrok.

“Kenclaj” tistih 1000 prijateljev na facebooku, pa ne boš imela teh težav. 🙂 Ne vem, meni je to smešno, če pa damo na facebook naše osebne podatke (ime, priimek, s kom živimo, kdaj jemo, kdaj gremo na stranišče, kako se Fido podi na travniku, blabla….) in potem podkrepimo po možnosti še vse skupaj s sličicami iz zasebnega življenja, a ni cilj ,da to nekdo potem komentira? Ali v čem je poanta FB? Ravno v tem, kar ti ne ugaja. :)) Če se sami izpostavljamo oz. dajemo “na ogled” javnosti na socialnih omrežjih, potem se potem ne smemo hudovati, če dobimo tudi negativne komentarje, če se tudi sami radi “ekshibicionistično pokažemo”. 😉 Če bi pa sama imela otroka, bi pa dala tam komplet sličic dojenčka v vseh možnih pozah, čeprav so si vsi na mah podobni, vsaj meni :), in ne vidim poanta, ko je dojenček neka glavna atrakcija. :)))[/quote]

Jaz imam dva FB profila. Enega javnega, za službene formalnosti in enega zasebnega, z vsega skupaj 25 frendi. Moj otrok se definitivno ne bo znašel na FB. Niti mojega moža ni gor ne cucka ne česa drugega. Še moje fotke ni. Pa ti to spet nekako ne paše v tvoj mušter plehkega dojemanja realnega in virtualnega sveta, kajne?[/quote]

Napisala si, da če ti ne težijo drugje, to počnejo na facebooku. Da ima podjetje ali posameznik, ki ponuja ali trži določne storitve “FB vizitko”, je nekaj čisto drugega, gre za promocijo in reklamiranje.
Kolikor vem, v FB nisi dolžen sprejemati ljudi, ki bi ti potem “težili”, saj si naredimo selekcijo (filter), lahko ga brišemo iz kroga prijateljev. Če pa vse po vrsti dodajamo in imamo 1000 kvazi prijateljev, potem pa se ne smemo buniti. ;))

Jaz imam dva FB profila. Enega javnega, za službene formalnosti in enega zasebnega, z vsega skupaj 25 frendi. Moj otrok se definitivno ne bo znašel na FB. Niti mojega moža ni gor ne cucka ne česa drugega. Še moje fotke ni. Pa ti to spet nekako ne paše v tvoj mušter plehkega dojemanja realnega in virtualnega sveta, kajne?[/quote]

Napisala si, da če ti ne težijo drugje, to počnejo na facebooku. Da ima podjetje ali posameznik, ki ponuja ali trži določne storitve “FB vizitko”, je nekaj čisto drugega, gre za promocijo in reklamiranje.
Kolikor vem, v FB nisi dolžen sprejemati ljudi, ki bi ti potem “težili”, saj si naredimo selekcijo (filter), lahko ga brišemo iz kroga prijateljev. Če pa vse po vrsti dodajamo in imamo 1000 kvazi prijateljev, potem pa se ne smemo buniti. ;))[/quote]

Ne veš vsega, dragi. 🙂
No daj še mal gubaj možgančke, mogoče pa si lahko namisliš še kakšno drugo hipotetično fb situacijo.

Zakaj dojemaš kot požuganje? Ti grozijo, obsojajo, se norčujejo iz tebe ali je to žuganje nastalo v tvoji glavi? ;)[/quote]

Ljudje, ki so srečni in zadovoljni sami s sabo običajno nimajo takšnih pogovorov. Vsaj z mano ne.
To ni tista fora, ko ti mama reče, kdaj bo postala babica, ampak kvečjemu zbadanje zaradi foušije, ki se navezuje na druge stvari v mojem življenju. In ker nihče ni popoln, je prvo, kar očitno vidijo kot nekaj v čemer naj bi bila slabša od njih to, da da še nimam otrok. Meni je to v bistvu smešno. Jaz nisem popolna. Imam kar precej napak. Ni pa moja “napaka” to, da nimam otrok.[/quote]
Vsak sklepa po sebi. In tisti, ki jih imajo, sklepajo, da je to normalno, saj sebe nimajo za nenormalne. Zato menijo, da je s tabo nekaj narobe, če jih nimaš.

To ni tista fora, ko ti mama reče, kdaj bo postala babica, ampak kvečjemu zbadanje zaradi foušije, ki se navezuje na druge stvari v mojem življenju. In ker nihče ni popoln, je prvo, kar očitno vidijo kot nekaj v čemer naj bi bila slabša od njih to, da da še nimam otrok. Meni je to v bistvu smešno. Jaz nisem popolna. Imam kar precej napak. Ni pa moja “napaka” to, da nimam otrok.[/quote]

Bikini, čestitam. Dobro si tole napisala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close