Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem SAMO POLLETNE VINJETE-NATEG DRŽAVE IN DARSA

SAMO POLLETNE VINJETE-NATEG DRŽAVE IN DARSA

ja kaj se razburjaš, to je bilo ves čas v jasvnosti povdarjeno, in je tudi normalno. saj do konca leta je le pol leta in ne celo leto. tudi avtsrijske vinjete veljajo samo za tekoče leto. malo ja jih potegnejo v januarj ma to je tdi vse. če pa želiš na vsak način kupit letno vinjeto in na koncu leta ugotovit da rabiš za 2009 novo kako se boš šele pol razburjal.

Ma ste eni zajci.Če ima sosed tako, bom imel pa še jaz, saj je tako normalno:)))))))))))

V Avstriji so letne vinjete vezane na koledarsko leto. S tem, da veljajo v bistvu 14 mesecev, ker jo lahko nalimaš gor že decembra in se z njo voziš potem do naslednjega januarja.

Tujci, ki prečkajo Slovenijo, ker gredo na morje na Hrvaško sedaj plačajo od Šentilja do Kopra cca 20 € cestnine v obe smeri. Se pravi tistih 15 € več ni nek blazen strošek. Glede na to, da večina v Sloveniji ne zapravi popolnoma nič, ampak jo le onesnažuje, je to še malo.

A mogoče kdo postrani gleda Švicarje, ki imajo samo letne vinjete?
Ne, se pač izogneš Švici in ne delaš gužve po njihovih cestah. Tudi prav.

večina tujcev, ki gre na hrvaško, gre od šentilja do gruškovja, kjer je 15 km avtoceste in 1,5 EUR cestnine – v obe smeri. to primerjaj s 35 evri.

Kot sem že tudi jaz povedal.Dol mi visijo turisti,ki se peljajo iz Šentilja do Gruškovja in ne zapravijo nič denarja pri nas,samo svinjarijo delajo na divjih parkiriščih.Naj kar pošteno plačajo vinjeto.To pozdravljam.Uničujejo nam cesto,divjajo kot da vozijo rally,prehitevajo kakor se jim zljubi(od Nemcev,Avstrijcev,samih Hrvatov).
Edino pravilno.
Vi močvirniki,kako ste pa prej živeli,ko ni bilo obvoznic?Tako se tudi sedaj vozite,ali pa na avtobus!!!
Jaz,ki pa živim in se vozim na relaciji Mb-Ptuj pa zelo dobro poznam stanje na tej cesti in sem te turiste-divjake preklel do groba in še kam dlje.Edino pravilno,da bodo tudi tujci plačevali polletno vinjeto,ker so večinoma samo tranziti čez Slovenijo.

*krnek*

Ha, ha si me nasmejal.Zgleda, da bo del zneska od vinjet letel v tvoj žep, ko si tok navdušen.Turisti-divjaki:)))
Bistvo teme pa je drugje…http://www.popotnik2001.com/2008/06/zakaj-bomo-lahko-kupili-samo-polletne.html

“spet nategnjen”

Daj,če imaš jajca in povej od kod si,da kvasiš take neumnosti na MONu.
Jaz sem povedal in opisal argumente iz prve roke,zakaj odobravam vinjete,ti pa ne ponavljaj eno ta isto,koliko denarja bo šlo nekomu v žep.
Če si že tako pameten-na,zakaj ne ukrepaš nekaj pri familiji Šrot,ki so tako obogateli v zadnjih 2-4 letih,ali pa o ostalih tajkunih,ki jih je taaaako veliko v tako majhni državici.
In še to.Jaz,ki sem tako butast,razloži mi v 2-4 stavkih,kaj pomeni beseda TAJKUN?

a ti misliš, da se bojo ti “turisti” pustili nategnit za 35 evrov?
lol

v šentilju bojo zavili z avtoceste in se gužvali po navadnih cestah do gruškovja. v avstriji in nemčiji že prodajajo specialke, kako se izognit slo vinjeti.

na koncu bo tak, da bo država od načrtovanih 3 miljonov polletnih vinjet mogoče skasirala eno četrtino tega, ali pa še to ne in ves primanjkljal, ki ga bo dars ustvaril iz tega naslova bomo plačali navadni državljani.

lol

v šentilju bojo zavili z avtoceste in se gužvali po navadnih cestah do gruškovja. v avstriji in nemčiji že prodajajo specialke, kako se izognit slo vinjeti.

na koncu bo tak, da bo država od načrtovanih 3 miljonov polletnih vinjet mogoče skasirala eno četrtino tega, ali pa še to ne in ves primanjkljal, ki ga bo dars ustvaril iz tega naslova bomo plačali navadni državljani.[/quote]

Mogoče se bodo vinjetam ogibali kakšni “Čehi” in podobni turisti, od katerih tudi Hrvati nimajo bogvedi kakšnega dobička, večina Nemcev in ostalih malo bolje stoječih turistov bo pa po mojem sicer nejevoljno, ampak vseeno plačala vinjete. In četudi jih bo samo četrtina, bo že to veliko. Kar spomnite se na poletne gneče, torej nekaj jih bo zagotovo šlo po avtocestah. Samo enkrat bodo naleteli na radar, pa jih bo minilo voziti se po lokalnih cestah. Vsaka kazen je bistveno višja od vinjete. 3o eur pa za enega Nemčka res ne more biti veliko, no.

Saj si že sam ugotovil, da živim v močvari, če je letelo to tudi name.Je malo bolj vlažno ampak gre, se navadiš.Kdo pa je omenil Šrote in Tajkune?Za to odpri novo temo.

lol

na koncu bo tak, da bo država od načrtovanih 3 miljonov polletnih vinjet mogoče skasirala eno četrtino tega, ali pa še to ne in ves primanjkljal, ki ga bo dars ustvaril iz tega naslova bomo plačali navadni državljani.[/quote]

Mogoče se bodo vinjetam ogibali kakšni “Čehi” in podobni turisti, od katerih tudi Hrvati nimajo bogvedi kakšnega dobička, večina Nemcev in ostalih malo bolje stoječih turistov bo pa po mojem sicer nejevoljno, ampak vseeno plačala vinjete. In četudi jih bo samo četrtina, bo že to veliko. Kar spomnite se na poletne gneče, torej nekaj jih bo zagotovo šlo po avtocestah. Samo enkrat bodo naleteli na radar, pa jih bo minilo voziti se po lokalnih cestah. Vsaka kazen je bistveno višja od vinjete. 3o eur pa za enega Nemčka res ne more biti veliko, no.[/quote]

ti to o narodu, ki je sposoben pregovorno en teden žulit radensko na morju in si ne bi privoščil kaj posebnega, pa če mu luknjo v koleno vrtaš?

:)) Ariadne, zato sem pa napisala “Čehi” v narekovaju, ker pod te mislim tudi nekatere Nemce, Nizozemce, Francoze in vse ostale, ki so bolj škrtice. Ampak za njih je še vedno tu veliko ceneje kot pa gor pri njih in mislim, da si večina vseeno tudi kaj privošči na dopustu. Konec koncev če pa pomislim, je tudi nova hrvaška avtocesta do Splita kar draga stvarca in to že v eno smer, če imaš sploh srečo in se pelješ po celi trasi do Splita. Mi smo že ničkolikokrat narajmali na neke adaptacije pred tunelom Sveti rok in morali dol po nekih “vukojebinah” in to sredi noči, plačali pa kar nekaj cestnine, tako da tudi Hrvati nimajo ravno poceni avtocest, pa gre vseeno večina turistov dol po AC.

Sem še to pozabila napisati, da so “Čehi” tudi marsikateri naši državljani, ki s sabo nosijo čisto vse. Kar poglej, kako jih skrbi, ko so začeli naši sosedje težit zaradi hrane in prinašanja le-te čez mejo, kot da pri nas ne bi veljalo enako.

vsak človek je racionalno bitje in določene stvari so vredne plačila, druge pa ne.

jaz osebno bi dobro premislila, ali bi dala 35 eur za par kilometrov vožnje od šentilja do maribora. za tisti denar si raje kaj privoščim in naštudiram zemljevid tako, da se plačilu izognem.

tud avstrijci so pred leti imeli idejo samo o polletni in letni vinjeti, ko so jih uvajali. pa so morali hitro uvesti še 10 dnevne in 2mesečne.

Zdaj si me pa ti nasmejala, Mimika. A misliš, da Nemci, ki si na dopustu radi kaj privoščijo, rinejo na Hrvaško? :))) Tisti imajo pa malo bolj mondene destinacije. Na Hrvaško gredo tisti najbolj šparovni in najbolj poceni varianto – najraje kamp. Imajo morje, sonce in to jim je dovolj. In ti garantirano ne bodo plačevali 35 evrov zaradi lepšega. Kot jih tudi jaz ne bi na njihovem mestu, če se lahko izognem. Tako da se kar strinjam z Ariadne. Totalna štala bo.

Sicer pa prepoved hrane na Hrvaško zaenkrat še ne velja. No, pa tudi če bi. Najbolj so se pa bunili zaradi tega ravno Čehi, ne Slovenci, ki imajo dol svoje Mercatorje in Spare.

In ravno zato, ker že avtocesta na HR toliko stane, ne bodo plačevališe v Sloveniji, ker jih pride sama pot + bencin predrago in je potem ceneje z letalom na Tajsko, v Španijo, Grčijo …

Hvala bogu.Če smo že mi Slovenci taki loleki,da nosimo Hrvatom evre in dol rinemo,vsaj ostali jim bodo obrnili hrbet,mislim Hrvatom.Bravo Čehi,Nemci,in ostali,ki so v EUju.Da se ne bodo Hrvati kurčili in hvalili,koliko so zaslužili od turizma.
Pa tudi nas Slovence bodo bolj spoštovali,kot so do sedaj.
Mogoče so pa naši poslanci gledali v to smer,ko so se odločili za vinjete,da tako po ovinkih prizadenejo Hrvate.Bravo naša politika.

A gremo stavit, da bo na naših avtocestah in tudi na hrvaški obali tudi letos polno?

Bolj ko berem , bolj mi gre na bruhanje…Kaj pa ko greste tankat svoje avtomobile, ki pijejo 10 litrov goriva, ato je pa kul??Potem pa uporabljajte kolesa, pa še zdravo je.
Ministra definitivno podpiram, za 35 eur, ne bo nikogar pobral, ko pa damo frizerki 40, je pa ok??

Nekateri tolk jamrate kolk boste preplačal to vinjeto. In da je ne naribite ker se peljete po AC samo enkrat na leto ali pa se peljete samo 5m po AC.
Kdo te pa potem sili da kupiš vinjeto, če se ti ne splača??? Tistih 5 km ali pa enkrat na leto na morje se boš pa ja peljal po stari cesti :)))
No verjetno je že vsak preračunal, da se mu kljub temu spalač kupit vinjeto, ampka jamrat pa mora vseeno. 🙂

Jest imam vinjeto, pa se na morje kljub temu peljem večinoma po stari cesti Žužemberk-Vinica. Pa hrvati mi bodo pobral za cestnino krepko več kot je teh naših 35 evrov. Super bi bilo da bi tud hravti imel vinjeto, bi me ceneje prišlo, ko grem enkrat na leto na morje :)))

Po vseh teh komentarjih mi gre na bruhanje- resnično. Nekateri primerjate vinjeto celo z obutvijo, pa kaj ste normalni???? Res je, da je največ takšnih, ki zagovarjajo vinjeto teh, ki so že prej veliko prevozili po AC. Ampak pomislite še tudi na druge, ker niste edini v prometu, čeprav se tako obnašate! Saj cena res ni “oderuška”, samo zakaj plačevat dvojno???? Kaj se ne zavedate, da plačujete cestnino že pri registraciji ali vam je tisto že samo po sebi umevno -kam pa gre ves ta denar!? Potem pa še vinjeto – HALOOOO, kje pa še kaj takšnega vidiš drugod po EU. Tako oderuški so lahko samo pri nas v SLO. Govorite čez Hrvate ( tudi sama nisem privrženec HR) ampak oni nekaj imajo za kar lahko kasirajo in tako je prav. Tudi Avstrijci imajo AC, pa mi ni težko dati za njihovo vinjeto, ker se bom vozila po konkretni AC ne pa po teh naših avtocestnih luknjah z omejitvijo od 50 – 70 km/h. Zato bi bilo prav, da se prvo ceste “porihtajo” in nato zahtevaš plačilo za nekaj kar lahko ponudiš. Sramotno pa je tudi, da nekdo plača 35 EUR za tranzit čez državo, kjer mu je ponujeno dobrih 10 KM AC. Na mariborskem koncu bo pa tako en velik kaos! Nerazumna pa je tudi kazen / od-do/! Če nimaš vinjete je kazen takšna in pika, ne pa od 300 do 800! V AT je kazen 120 EUR, pri nas pa kar OD 300 naprej. Nekdo bo spet lepo služil, samo mislim, da zaradi tega ne bomo imeli nič kaj lepših cest, razen nekaterih, ki bodo imeli spet debelejše denarnice. Sama se vozim dnevno iz MB do Gruškovja, cesta za popi…., sama naselja- omejitve, dela na cesti, kolone, kamioni, večji del Hrvati in Bosanci in za to naj še plačam dodatnih 35 eur – hvala. Se bom pač izognila hitri cesti, po kateri se peljem cca.3 km in delala “gužvo” na ostalih cestah.

Komur je 35 EUR preveč za uporabo AC v pol leta naj razmisli ali mu je sploh vredno imeti avto.Cena polletne vinjete je približno pol tanka goriva!
Nekaterim se smilijo tujci.Zakaj le?Poglejte avstrijce, italjane, hrvate kako služijo na račun AC, samo da znajo bolj lepo v “celofan” zavit.
Pred leti sem bil v Bolgariji.Tam so pa sploh “cestninski umetniki”.Pri vstopu v državo sem moral točno navesti relacijo vožnje in za približno 40km (AC sploh nisem videl)sem moral plačati okoli 15 USD + 5 USD za dezinfekcijo avta.Vem, da ne moremo primerjati Bolgarije s Slovenijo pa vendar…

dejansko smo pri polletnih vinjetah izgubili en mesec in kolk so nas z njimi ‘nategnili’ boljse, da ne govorim…

prej so pa tudi cestnino domacini placevali (npr. slovenska bistrica…) eh… ko bi ceste bile pol toliko urejene, da se sika… ne pa da je DARS (drzavni) se v vecjem minusu kot prej…

New Report

Close