SAMO POLLETNE VINJETE-NATEG DRŽAVE IN DARSA
Ponavljam…….
Point teme je nateg države, da že sedaj ne moremo kupiti letnih vinjet, ki bi veljale 1 leto od dneva nakupa in ne cena vinjet in da moramo sedaj “obvezno” kupiti polletno.
Je pa tako, da mi vinjeta ne predstavlja kakšnega stroška, samo jezi me, ker se država iz nas norčuje in dodatano pobira denar.
Prej smo pa mi, ki smo plačevali cestine, plačevali tudi za vas, ki ste se zastonj vozili po obvoznici. Kaj ti tu ni jasno?[/quote]
In za vse tiste, ki na avtocesti niso šli mimo cestninske postaje. Do Brnika se iz gorenjske strani recimo pripelješ brez cestnine, pa prevoziš kar nekaj km po avtocesti.
Za tiste, ki greste trikrat na leto 5 km po obvoznici, vinjeta res ni nujna. Pa kaj vam je? Greste pa tiste trikrat lepo skozi mesto, ne vem sploh, v čem je problem.
Jaz ne porabim 55 evrov na leto za cestnino, ker mi ni bilo treba plačevati uporabe obvoznice.
Me res zanima kje v Evropi se še plačujejo obvoznice??? V Nemčiji npr. so še avtoceste brezplačne. Avto ni danes več luksuz, ampak potreba, sploh če imaš majhne otroke, zato nehajte vsi z idiotskimi tezami, da če imaš za avto, imaš pa še za vinjeto. Gre za to, da sistem ni pošten do vseh!!!
In če živiš v LJ, se vinjeti žal ne moreš izogniti, ker si takoj na obvoznici. Kjer je – kot je že nekdo omenil – pošastna gneča v konicah in se voziš po polžje – aja, in za tako polžjo vožnjo se potem še plačuje?!?!
Avta brez vinjete v našem koncu sploh ne more biti. Ker so jo pametnjakoviči naredili obvezno tudi za ceste rezervirane za motorna vozila. To je pa že prva cesta, mimo katere ne moreš, če hočeš do banke, zdravstvenega doma, bolnice, malo večje trgovine, kmetijske trgovine in še celega kupa stvari, ki jih v našem koncu ni. Obstaja sicer še ena cesta, ki pa jo velikokrat zaprejo. A potem boš pa doma, ker nimaš vinjete? O javnem prevozu pa ne bi, ker je za zjokat.
Tukaj se v glavnem oglašate vozači, ki se dnevno vozite v službo od bogvekod. Seveda so vam vinjete pisane na kožo, ker boste prišparali. Nismo pa vsi taki in nam bo to samo še dodaten strošek + vsi stroški, ki že itak gredo za avto, ki je pač potreben, če imaš otroke, ki jih je treba razvoziti in službo.
Vinjeto bodo morali kupiti še moji starši, ki ne gredo nikoli kam dlje in avtocest praktično ne uporabljajo. Zakaj rabita avto, boste vprašali? Ja, je treba tudi v trgovino in k zdravniku. Ni vse špancir.
ni ji jasno, da se tu ne gre za avtoceste pač pa za vzdrževanje in prav je da vsi plačujemo vzdrževanje
jaz osebno sem za vinjete, pa prej nisem nikoli plačeval avtocest
se mi pa zdi, da bi bilo bolj enostavno, če bi to plačali pri registraciji
Vsakodnevno sem se vozila v službo v LJ iz Gorenjske in nato po obvoznici (ki je mimogrede tudi precej zabasana, sploh pri izvozih na Celovško). Zdaj se ne bom več . Iz principa. Bencin gre v nebo, vinjete, takse za vstop v LJ, kaj si bodo še zmislili? Zdaj hodim na vlak, ki je tudi precej nabasan (ne vem, zakaj je tak problem priključiti dodatne vagone), do službe grem slabih 20 min peš (mi ne škodi) in to je to. Če bom šla kdaj z avtom v LJ, pač na obvoznico ne bom šla, ampak bom delala gužvo po drugih cestah.
Promet na splošno je pri nas v pi…., še sploh v smeri Gorenjske, ki je počasi postala eden najbolj zahojenih delov države. Skupaj z mentalileto.
@spet nategnjen,
mislim, da je redkokdo zastopil point tvojega posta. Se močno strinjam s tabo, da nas je država dobr potegnila s polletnimi vinjetami in na lahek način prišla do nepoštenega kosa kruha. Morali bi nam dati možnost nakupa letne vinjete že zdaj. Žal pa se lahko pretrgamo od vpitja in udrihanja po državi, pomagalo nam ne bo nič 🙁
Prav zanimivo je brati te komentarje. Se popolnoma strinjam s tistim, ki je dejal, da sit ne bo nikoli razumel lačnega. Tako kot ne razumete tisti, ki se dnevno vozite po avtocesti (npr. iz Logatca, Vrhnike, itd. v Ljubljano v službo). Gotovo boste prihranili in se vam cena vinjet zdi nizka. Kaj pa tisti, ki gremo enkrat ali dvakrat na leto (s S.Primorske v Ljubljano). Mi gremo enkrat na leto v toplice na štajerski konec in pri tem (do sedaj) plačamo max. 14€ za avtocesto (tja in nazaj). Če gremo pa še enkrat ali dvakrat v Lj po nakupih (BTC), kmalu pa niti tega ne bomo več, ker vedno več trgovcev prihaja k nam, plačamo 2,70€ v eno smer. Pa si predstavljajte, če bi bili vi tujec in bi morali za to, da pridete na Hrvaško, prečkati Slovenijo in plačati 35€?!?! Za nas in za takšne, bi naša ljuba Slovenija morala! omogočiti dnevno vinjeto.
Komentarji v stilu “crocksov” ali “pa pojdite z vlakom in avtobusom”, niso vredni komentarja. Mi imamo avto zato, da poleg nas prepeljemo še kakšen kos pohištva, kaj za otroke, … in si niti ne predstavljamo, da bi z vozičkom in vso opremo za otroke šli na vlak ali avtobus po nakupih v BTC. Zato pa se bomo sedaj še raje vozili po “starih” cestah do Ljubljane, si ogledovali okolico na Črnem vrhu, Godoviču,…(ki je mimogrede, čudovita) ko pa bo ta cesta zaprta zaradi snega, bomo pa naš “izlet” odložili na pomlad. Pa bojo “stare” ceste spet polne “izletnikov” (upam in želim si, da zaradi tega ne bo več nesreč na teh cestah, ki so ostale dokaj zanemarjene). Zame pa obvoznica ni isto kot avtocesta, zato ne razumem, zakaj so vinjete obvezne tudi na obvoznici?! Noben sistem ne bo nikdar popolen in pošten za vse, vendar to, kar so naredili sedaj z vinjetami, je za moje pojme mnogo slabše od sistema, ki je veljal do sedaj. To je moje (trenutno) mnenje!
Mi bomo pa sedaj večkrat šli na kakšen izlet tudi v kraje kamor je treba po avtocesti. Pa zastojev v našem kraju ne bo več.
Do sedaj nismo toliko porabili pa sem vseeno zadovoljna. Tudi to, da so letne vezane na koledarsko leto mi je logično. Take nas vsaj po nepotrebi ne bodo ustavljali saj se bo na daleč videlo ali je vinjeta veljavna ali ne.
vse je za nekaj dobro…za druge je pa vse slabo.