SAMO POLLETNE VINJETE-NATEG DRŽAVE IN DARSA
Včeraj sem spotoma na bencinski s težkim srcem kupil dve vinjeti (zase in za ženo), za kateri ne bi glede na najine potrebe na avtocesti nikoli toliko zapravila.Še bolj pa me jezi, da nas še dodatno nategujejo, ker ne moremo takoj kupiti enoletnih.Zakaj si preberite na spodnji povezavi.
http://www.popotnik2001.com/2008/06/zakaj-bomo-lahko-kupili-samo-polletne.html
Včeraj sem spotoma na bencinski s težkim srcem kupil dve vinjeti (zase in za ženo), za kateri ne bi glede na najine potrebe na avtocesti nikoli toliko zapravila.Še bolj pa me jezi, da nas še dodatno nategujejo, ker ne moremo takoj kupiti enoletnih.Zakaj si preberite na spodnji povezavi.
http://www.popotnik2001.com/2008/06/zakaj-bomo-lahko-kupili-samo-polletne.html%5B/quote%5D
In si odkril vročo vodo, al kako?
Ja madonca človek, pred nami je še pol koledarskega leta, torej nam država ne more dati letnih vinjet, kaj praviš?
Letos vsi kupujemo polletne (ki sicer ne bodo vezane koledarsko (drugo leto), letne vinjete pa so “koledarske” in veljajo od 01.01. 31.12. tekočega leta.
Kapiš?
Ampak ne štekam glede česa si oškodovan? Pravilno je da so letne koledarske, polletne pa datumsko fleksibilne.
To je uvedeno tudi zaradi kontrol. Tisti ki bo imel oranžno nalepko (drugo leto barva za letno) bo kontrolor automatično vedel da je prava in kontrola ne bo potrebna, ker pač velja v koledarskem letu. Kontrolo bodo uvajali le za polletne letos zelene barve. To precej poenostavi vso zadevo. To je velik projekt in ker slučajno vem, kako podobne zadeve potekajo, vem da je tu še kup faktorjev…pri odločitvah seveda.
Vendar nekateri vsako malenkost obrnete v kritiko državi in v svoji svet priproščini ne pomislite na nič in nikogar. Če bi ti delal tak projekt verjemi, da bi sedaj razmišljal popolnoma drugače.
Še enkrat aplaudiram ministru Radovanu Ž., ker je car.
Ne vem, nas je pa podobno mislečih kar nekaj (debata v službi). Lahko bi prodajali letne, tudi avtomobile registriramo (imamo zavarovane) za eno leto, ampak z nekaj spretnimi manevri lahko folk olupiš za več evrov in to je smisel vsega. Da o tek, kako se bomo zamerili tujcem ker ne uvajamo časovno krajših vinjet, sploh ne govorim.
Ne vem, nas je pa podobno mislečih kar nekaj (debata v službi). Lahko bi prodajali letne, tudi avtomobile registriramo (imamo zavarovane) za eno leto, ampak z nekaj spretnimi manevri lahko folk olupiš za več evrov in to je smisel vsega. Da o tek, kako se bomo zamerili tujcem ker ne uvajamo časovno krajših vinjet, sploh ne govorim.[/quote]
Tebe skrbi za tujce? Zakaj? Ker smo tranzitna država? A zase te pa ne skrbi? Ko lačaš 10-dnevno vinjeto v Avstriji 14 EUR, pa ne pozabi dodati še vseh tunelov ki so dodatno plačljivi in so svinjsko dragi, tako recimo da te pot (vinjeta 10 dni + tuneli) do recimo Kitzbuhla stanejo toliko kot naša polletna vinjeta???
Pa folk dejte nekje najti kakšno pozitivno stvar. Vinjete (pa naj bo letna ali polletna) so praktično zastonj. Tok kot eni klinčevi Crocsi, ki jih tako obožujete. Ma eni ste res smešni no….
Mislim, da je tudi v Avstriji letna vinjeta vezana na koledarsko leto. Pač imajo takšen princip. Kar je pa dejansko nateg, pa je, da bomo letos za pol leta plačali več, kot bomo drugo leto. Letošnje vinjete bi morale biti za vse, ki bi jo kupili do 1. julija, po pol cene za letno – večina Slovencev, ki bomo vinjete kupili, jih bomo verjetno za vse leto, ne? Upam, da sem tole dovolj nazorno povedala.
Jaz tudi niti približno nisem porabila 55 evrov za cestnine na leto, mi je pa nekako jasno, da sem doslej obvoznico uporabljala zastonj – ker niso izumili načina, kako tam pobirati cestnino, ne da bi s tem povzročali vsakodnevne prometne kolapse. In vsi, ki se zapeljete kak km po avtocesti in obvoznici brez cestnine, si prosim, dajte to dopovedat. Dokler ni bilo pametnega načina, kako zaračunati vsak prevoženi km, ste se pač lahko vozili brezplačno. Vinjeta sicer ni idealen način, je pa recimo temu predpriprava na satelitsko cestninjenje in mesečne položnice za uporabo teh cest.
Potem pa uporabi avtobus ali pa vlak… pa boš privarčeval teh 35 eurov!!!
Zakaj pa potem ne jokaš vsakokrat ko greš natankat avto??!!! Sicer pa je bila obvoznica LJ že pred časom kategorizirana kot avtocesta (no vsaj del obvoznice), sicer pa se drugače lahko cijaziš po ulicah LJ.
Mislim, tu se dela iz muhe dinozavra
Evo, tudi mi v pol leta ne bomo naklepali 35 evrov. Tale minister naj si svoje vinjete nekam vtakne.Morali jo bomo kupiti za 2 avtomobila, zato, da se bom mogoče peljala parkrat po 5km obvoznici, ki pa je praktično vedno tako zabita, da se premikamo po polžje ali pa lepo stojimo v koloni. Ja, to je res vredno 35 evrov.
Ja, saj, če se peljem iz Šentilja do LJ plačam ca. 8 eurov, pa še nazaj enkrat toliko, pa moram recimo samo do UKC-ja… Točno, če pa moram še enkrat ponoviti, ja… sicer pa če si lahko “privoščiš” avto, sorry, potem si lahko tudi privoščiš to. Zakaj pa ne jokaš, ko moraš ob registraciji plačati koliko že – ca 30 eurov za uporabo cest? Pa jo isto moraš. Lahko pa se voziš z javnim prevozom. Evo ti dve možnosti imaš. Sicer pa sem že pisala, ne vozi se po avtocesti pač pa samo po regionalkah, pa je stvar rešena… aja, to pa tudi ne, ker ti ni. Če pa te tam škifi enkrat dobijo s prekoračitvijo hitrosti 10 km/h bo pa to odtehtano, ali?
Dokler se bo lahko veliko morje ljudi vozilo tudi samo po kakšen kilometer v službo z avtom in bodo v avtu sami in se za vsak “pasji drek” vozili po štruco kruha z avtom do najbližje trgovine (izjeme so seveda podeželje in tisti, ki nimajo blizu vseh teh stvari), so tako bencin kot tudi vinjete še vedno PREPOCENI.
Ravno včeraj sva se z možem vračala iz službe okoli 16. ure in sem opazovala “folk” v avtomobilih. Povsod samo šofer v avtu, skoraj nobenega sopotnika.
Da ne govorim o tem, da je še vedno v SLO standard vsaj 2 avtomobila pri hiši tudi tam, kjer to res ne bi bilo treba. Razumem, da če imata dva popolnoma različne urnike v službi in sta precej oddaljena od službe (in ni javnega prevoza v bližini), da imata vsak svoj avto, ampak roko na srce, marsikdo bi se pa lahko odpovedal drugemu avtomobilu.
Saj vas nihče ne sili, da kupite vinjeto. Lahko se vozite tudi po stranskih cestah – z redkimi izjemami.
In prav dam tisti, ki je napisala, da za ena ušive plastične (ali kavčukove) crookse lahko da 40 EUR, za vinjeto je pa preveč. Dajte se no malo zamisliti.
Ves čas se ene in iste debate ponavljajo – eni so seveda blazno navdušeni nad vinjetami,ker bodo blazno prišparali. Drugi (tudi jaz!) pa ne. Ne porabim niti 5€ letno na avtocestah!!! In zakaj moram kupiti vinjeto? Ker so uvedli vinjeto tudi za OBVOZNICE, halo, kje pa imajo vinjete za obvoznice?!?! In tako bomo mi, ki se ne vozimo po avtocestah, placevali za vas, ki se vozite – kje je tu kakšna pravičnost?!?!?!