Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Sama z otrokom na morju

Sama z otrokom na morju

No modrival, spet ga sračkaš…
Kot jaz opažam je zelo malo moških, ki uživajo v izpolnjevanju svojih družinskih obveznosti – raje se jim izogibajo. Sploh v času, ko so otroci majhni – veliko se jih takrat ustraši za svojo svobodo in se začnejo oddaljevati od družine in hrepenijo po luftanju okrog.
Ženska v tem času pridela ogromno enih frustracij – in potem rabi ogromno pozitivnih afirmacij, še posebej če gre iz teh razlogov skozi ločitev.
In ja potem se polovica moških malo strezni in končno prizna svoje potomstvo in se spravi potem v boj za skrbništvo.
Govorim o mladih moških… Starih 20, 30 (40) let.
Jaz osebno mislim, da taka izkušnja koristi moškim, so potem prav fajn, ko so ustvarijo novo družino, ko vedo, da je treba cenit, kar imajo. Tudi pri otrocih iz prejšnjega zakona se potem bolje trudijo. Je pa škoda, da je vse to potrebno…
Niso vsi taki, eni so družinski že v štartu, ampak… Če smo fer, so redki kot diamanti.

Ne govorim, da so ženske mučenice – je veliko auš na tem svetu in zakuhajo svojo usodo same.

Pišem samo zato, ker ti konstantno pljuvaš čez vse ženske, še posebej take, ki se s težkim srcem prebijajo skozi ločitev. In ja – takrat so itak polne jeze in žalosti in se rabijo malce dvignit, pa čeprav s pomočjo lažne samozavesti, za to obdobje mora tudi taka samozavest zadostovati.
Ali bi bilo po tvoje bolje, da se one poderejo in padejo na kolena in se uklonijo svojim bivšim, ki se končno zavejo pomembnosti družine.[/quote]

Znaš brat ali boš gonila berdarije s hinavskim laganjem sama sebi? Kje na plažah vidiš tretino teh ločenk samih z otroci, ki bi glede na stanje družin, kjer je dobra tretina enostarševskih moralo bit? Ali bo to, da puhlogalvke le niso neke mame, (ne peljejo otrok na počitnice in še marsičesa ne=, ne samo da niso zmožne bit v zvezi in se ravno zaradi tega danes mnmožično ločujejo?
[/b][/quote]
Čakaj malo… če je po tvoje tretjina mater ločenk, potem mora biti tudi tretjina očetov ločencev… Kje pa oni dopustujejo s svojimi otroki? Videt jih namreč ni…
Glede tebe pa, modrival, pusti za sabo kar je bilo slabega… tvoja bivša žena je še vedno mati tvojih otrok… onadva pa čutita to tvojo nastrojenost, čeprav ti misliš, da dobro skrivaš… otroka te bereta med vrsticami. In ne jezi se… z jezo kaznuješ sebe za napake drugih… Aja… probala sem se registrirat, pa nekak ne gre 🙂

Znaš brat ali boš gonila berdarije s hinavskim laganjem sama sebi? Kje na plažah vidiš tretino teh ločenk samih z otroci, ki bi glede na stanje družin, kjer je dobra tretina enostarševskih moralo bit? Ali bo to, da puhlogalvke le niso neke mame, (ne peljejo otrok na počitnice in še marsičesa ne=, ne samo da niso zmožne bit v zvezi in se ravno zaradi tega danes mnmožično ločujejo?
[/b][/quote]
Čakaj malo… če je po tvoje tretjina mater ločenk, potem mora biti tudi tretjina očetov ločencev… Kje pa oni dopustujejo s svojimi otroki? Videt jih namreč ni…
Glede tebe pa, modrival, pusti za sabo kar je bilo slabega… tvoja bivša žena je še vedno mati tvojih otrok… onadva pa čutita to tvojo nastrojenost, čeprav ti misliš, da dobro skrivaš… otroka te bereta med vrsticami. In ne jezi se… z jezo kaznuješ sebe za napake drugih… Aja… probala sem se registrirat, pa nekak ne gre :)[/quote]

Ni po moje, to je po statistiki, da je tretina družin enostarševskih. Očetov ne more bit, že če matere tu na forumu bereš, ne spoštujejo in ne prizvajo očetovstva, skrbništvo v več kot 90% dobijo matere, v tisti preostalih 10% so pretežno najstniki, ki imajo sami pravico odločat in se odločijo živet pri očetu. In te, ki ne spoštujejo očetovstva, bodo storile vse, da oče nima stikov z otrokom, ker ne le da so na forumu v večini, je enako razmerje tudi v reali, kar je logično. Forum je pač lep pokazatelj tega stanja.

Ampak same tako oh in sploh super in vse, otrok pa očitno razen izjem ne vodijo na počitnice, sicer bi bilo to videt, ker bi morala bit vsaka tretja sama z otroci, ne da vidiš na plaži eno ali nobeno mamo samo z otroci.

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Eh pa kaj se razburjaš? Mi kampiramo, tam je res manj samskih mamic z majhnimi otroki, ampak so….
Večkrat so v hotelih ali pa v apartmajih ali pa na dopustu skupaj še s kakšno samsko mamico 😉
Za ženske je še vseeno drugače it na pot sama, kot pa moškemu, pa gredo vseeno…
Je pa res, da se v prvih letih, sploh samska mamica z več majhnimi otroki (npr s starostjo do 5 let) včasih daljših dopustov ne upa lotiti ali pa raje naredi več krajših izletov v Sloveniji oz dopustuje na slovenski obali.

Ti pa povem kaj sem jaz opazila! Da ga ni moškega junaka, ki bi si upal sam na dopust z dvema ali celo tremi vrtčevskimi otroki.
Medtem ko sem take mamice že srečala.[/quote]
No jaz sem kar sam na dopustu z otrokoma, vendar običajno edini na plaži, enako kot avtorica opaža. Torej ta tretina ločenih bab , ki se po tvojem skriva v hotelih in so vse tako bogate, da imajo za hotele s petimi zvezdicami, potem sploh ne hodi na plaže ali kako? Sicer bi bile tam. Še enkrat, glede na razmerje družin, bi bilo logično da je tretina enostarševskih, ki obstaja v rteali, vidna tudi na plažah, pa je z izjemo kakega osamljenega primera ni. Razumešš vprašanje in lahko razložiš čemu pripisat ta pojav?[/quote]

Seveda razumem vprašanje…
Torej, kot veš si vse družine ne morejo privoščiti morja, ne glede ali je to enostrševska družina ali ne. Je tudi dosti otrok, ki ni še videlo morja, pa tudi tu ni pravilo ali sta starša teh otrok skupaj ali ne…
Če pa gledamo samo družine, ki si morje lahko privoščijo in so vajene hoditi na morje, pa si upam trditi, da gre mamica tudi po ločitvi sama na morje z otroki. Mogoče ne prvo leto, drugo pa sigurno, ko se privadi nove družinske dinamike.
Samo se znajdejo drugače – ali gredo na last minute akcijo, ali vzamejo zraven babico, gredo s prijateljico, gredo na slovensko obalo, ali pa na družinski vikend ipd.
Dragih hotelov nisem omenjala…
Je pa tud odvisno od tega kolk preživnine dobi od bivšega (k eni mislijo, da jim ni treba nič plačat, da je bila donacija sperme dovolj z njegove strani) in če ni lih na minimalcu – pa tud take mamice najdejo luknjo. Npr kot sem prej omenila – gre na last minute, kjer je ponudba za dva otroka brezplačno – pa je z 300 eur + bencin na morju en teden… Ni treba dat 1000 eur za hotel…
Tko da modrival ne strinjam se s tabo, da ženske ne znajo tud riti obrisat brez desca, niti ne s tem, da se samo ven mečejo s svojo samozavestjo in samozadostnostjo v resnici pa se jim življenje zaključi,ko se ločijo. Ne verjamem – jaz že nisem taka in niti slučajno se ne smatram, da sem jaz pa nekaj posebnega oz ena redkih.

TRETJINA, JJJJJ, jebote modri.
Če si tak super druper fotr kot praviš, boš najbrž tudi kdaj pomagal otrokoma pri domačih nalogah, začni se vendar izobraževati, da ne boš izpadel tak butelJ kot si v resnici.

Ampak v bistvu, a ravno na morje morajo it? V katerem terminu pa, da lahko dotični naredi statistiko, koliko jih je bilo, in kam? Ker najbrž povsod in vedno ne more biti prisoten?

No jaz sem kar sam na dopustu z otrokoma, vendar običajno edini na plaži, enako kot avtorica opaža. Torej ta tretina ločenih bab , ki se po tvojem skriva v hotelih in so vse tako bogate, da imajo za hotele s petimi zvezdicami, potem sploh ne hodi na plaže ali kako? Sicer bi bile tam. Še enkrat, glede na razmerje družin, bi bilo logično da je tretina enostarševskih, ki obstaja v rteali, vidna tudi na plažah, pa je z izjemo kakega osamljenega primera ni. Razumešš vprašanje in lahko razložiš čemu pripisat ta pojav?[/quote]

Torej, kot veš si vse družine ne morejo privoščiti morja, ne glede ali je to enostrševska družina ali ne. Je tudi dosti otrok, ki ni še videlo morja, pa tudi tu ni pravilo ali sta starša teh otrok skupaj ali ne…
Če pa gledamo samo družine, ki si morje lahko privoščijo in so vajene hoditi na morje, pa si upam trditi, da gre mamica tudi po ločitvi sama na morje z otroki. Mogoče ne prvo leto, drugo pa sigurno, ko se privadi nove družinske dinamike.
Samo se znajdejo drugače – ali gredo na last minute akcijo, ali vzamejo zraven babico, gredo s prijateljico, gredo na slovensko obalo, ali pa na družinski vikend ipd.
Je pa tud odvisno od tega kolk preživnine dobi od bivšega (k eni mislijo, da jim ni treba nič plačat, da je bila donacija sperme dovolj z njegove strani) in če ni lih na minimalcu – pa tud take mamice najdejo luknjo. Npr kot sem prej omenila – gre na last minute, kjer je ponudba za dva otroka brezplačno – pa je z 300 eur + bencin na morju en teden… Ni treba dat 1000 eur za hotel…
Tko da modrival ne strinjam se s tabo, da ženske ne znajo tud riti obrisat brez desca, niti ne s tem, da se samo ven mečejo s svojo samozavestjo in samozadostnostjo v resnici pa se jim življenje zaključi,ko se ločijo. Ne verjamem – jaz že nisem taka in niti slučajno se ne smatram, da sem jaz pa nekaj posebnega oz ena redkih.[/quote]

Še enkrat. tretina družin je enostarševskih, kar nima z revnostjo nič skupnega saj se celo hvalite, da vam gre bolje in otroci prejemajo preživnine. Tako da delež teh, ki si ne morejo privoščit ne bi smel bit pri enostarševskih družinah nič večji, kot pri klasiččnih z obema starašema.

Zkaj torej na plažah ni videt vske tretje mame ali očeta samega z otroci, ker bi to bilo za pričakovat, glede na razmerje družin?

Nič čudnega ne sprašujem, zakaj tako hinavsko obračanje na vse strani? Vprašam se enako kot avtorica teme, ki opaža enako, da je na morju videt le izjeme in zakaj temu tako? Edina rzlaga je, da ločenke po večini ne peljejo otrok na počitnice.

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Pa zakaj hinavščin babe? A razumeš, da so pričakovana razmerja enaka glede navad, revščine, dopustovanja in vsega ostalega ne gre za deset družin ampak preko 100 tisoč.

Pa zakaj hinavščin babe? A razumeš, da so pričakovana razmerja enaka glede navad, revščine, dopustovanja in vsega ostalega ne gre za deset družin ampak preko 100 tisoč.[/quote]

Ravno zato. Ker težko trdiš, da spremljaš počitnikovanje preko 100 tisoč družin.

Tko da modrival ne strinjam se s tabo, da ženske ne znajo tud riti obrisat brez desca, niti ne s tem, da se samo ven mečejo s svojo samozavestjo in samozadostnostjo v resnici pa se jim življenje zaključi,ko se ločijo. Ne verjamem – jaz že nisem taka in niti slučajno se ne smatram, da sem jaz pa nekaj posebnega oz ena redkih.[/quote]

Še enkrat. tretina družin je enostarševskih, kar nima z revnostjo nič skupnega saj se celo hvalite, da vam gre bolje in otroci prejemajo preživnine. Tako da delež teh, ki si ne morejo privoščit ne bi smel bit pri enostarševskih družinah nič večji, kot pri klasiččnih z obema starašema.

Zkaj torej na plažah ni videt vske tretje mame ali očeta samega z otroci, ker bi to bilo za pričakovat, glede na razmerje družin?

Nič čudnega ne sprašujem, zakaj tako hinavsko obračanje na vse strani? Vprašam se enako kot avtorica teme, ki opaža enako, da je na morju videt le izjeme in zakaj temu tako? Edina rzlaga je, da ločenke po večini ne peljejo otrok na počitnice.[/quote]

Morda pa ne gredo same z otroci, vzamejo se koga za zraven? Greh skor al kaj?

Pa zakaj hinavščin babe? A razumeš, da so pričakovana razmerja enaka glede navad, revščine, dopustovanja in vsega ostalega ne gre za deset družin ampak preko 100 tisoč.[/quote]

Ravno zato. Ker težko trdiš, da spremljaš počitnikovanje preko 100 tisoč družin.[/quote]
Ja sevede to pravim, če boš ti tako rekla z vso svojo zlobno pritlehno hinavščino. Vem pa kaj pravim, da če grem na plažo, glede na to da je razmerje klasična družina : enostarševski 2:1 ali 3:1; da bi bilo logično da bi bilo tako tudi tam videt, ne pa da je eventuelno kaka izjema kot tudi avtorica opaža in vsak, ki odkrito pove.. Torej to pove, edino možno, da ločene matere otrok po večini niti na počitnice ne peljejo, druag razlaga ni možna.

Zdaj sem pa zlobno pritlehno hinavska :p Ah, dej, no. Malo zadihaj, pa razmisli, kaj sploh pišeš. Torej, kako veš za status vseh oseb na plaži? Kako veš, kako je na vseh plažah čez celotno sezono. In nenazadnje ali so počitnice samo morje?

Ravno zato. Ker težko trdiš, da spremljaš počitnikovanje preko 100 tisoč družin.[/quote]
Ja sevede to pravim, če boš ti tako rekla z vso svojo zlobno pritlehno hinavščino. Vem pa kaj pravim, da če grem na plažo, glede na to da je razmerje klasična družina : enostarševski 2:1 ali 3:1; da bi bilo logično da bi bilo tako tudi tam videt, ne pa da je eventuelno kaka izjema kot tudi avtorica opaža in vsak, ki odkrito pove.. Torej to pove, edino možno, da ločene matere otrok po večini niti na počitnice ne peljejo, druag razlaga ni možna.[/quote]

Kje so fotri sami z otroki? Jaz jih ne vidim. Deljeno skrbništvo pomeni, da imaš otroka xx tednov v času njegovih počitnic, valjda boš temu prilagodil svoj dopust in ga peljal na morje?
Poznam pa številne primere fotrov, ki grejo na morje z novo družino, otroka iz prejšnjega zakona pa pustijo pri starših. Ponavljam, številne. A kaj ko tebi ne gre nič v betico.
Kaj vem kam ti hodiš, na normalnih plažah je samih mam z otroki kar precej. Pogosto jih vidiš s sestro, prijateljico ali mamo, vedno pa z otroki.

Ja sevede to pravim, če boš ti tako rekla z vso svojo zlobno pritlehno hinavščino. Vem pa kaj pravim, da če grem na plažo, glede na to da je razmerje klasična družina : enostarševski 2:1 ali 3:1; da bi bilo logično da bi bilo tako tudi tam videt, ne pa da je eventuelno kaka izjema kot tudi avtorica opaža in vsak, ki odkrito pove.. Torej to pove, edino možno, da ločene matere otrok po večini niti na počitnice ne peljejo, druag razlaga ni možna.[/quote]

Kje so fotri sami z otroki? Jaz jih ne vidim. Deljeno skrbništvo pomeni, da imaš otroka xx tednov v času njegovih počitnic, valjda boš temu prilagodil svoj dopust in ga peljal na morje?
Poznam pa številne primere fotrov, ki grejo na morje z novo družino, otroka iz prejšnjega zakona pa pustijo pri starših. Ponavljam, številne. A kaj ko tebi ne gre nič v betico.
Kaj vem kam ti hodiš, na normalnih plažah je samih mam z otroki kar precej. Pogosto jih vidiš s sestro, prijateljico ali mamo, vedno pa z otroki.[/quote]
Sem ti povedal kje so, okoli 50 tisoč ločenih mater pri nas v tem trenutku preprečuje, onemogoča ali neredno izvaja stike otroka z očetom in ne priznava, kaj šele spoštuje očetovstva na splošno.

ne priznava, kaj šele spoštuje očetovstva na splošno kot nekaj vrednega,namreč, kaj šele enakovrednega materinstvu. Tako večinsko mnenje je lep pokazatelj tudi v temah na forumu s strani žensk seveda.

Kaj vem kam ti hodiš, na normalnih plažah je samih mam z otroki kar precej. Pogosto jih vidiš s sestro, prijateljico ali mamo, vedno pa z otroki.[/quote]
Sem ti povedal kje so, okoli 50 tisoč ločenih mater pri nas v tem trenutku preprečuje, onemogoča ali neredno izvaja stike otroka z očetom in ne priznava, kaj šele spoštuje očetovstva na splošno.[/quote]

Osebno ne poznam nobene matere, ki preprečuje očetu stike z otrokom. Verjamem, da obstajajo, ne poznam pa jih ne.
Poznam pa kar nekaj očetov, ki nočejo stikov z otrokom, ki se izmikajo preživnini, ki se ne zmenijo za otroka. Kar precej takih poznam. In to osebno.
Tako, da je sigurno več takih očetov kot mater.

Sem ti povedal kje so, okoli 50 tisoč ločenih mater pri nas v tem trenutku preprečuje, onemogoča ali neredno izvaja stike otroka z očetom in ne priznava, kaj šele spoštuje očetovstva na splošno.[/quote]

Osebno ne poznam nobene matere, ki preprečuje očetu stike z otrokom. Verjamem, da obstajajo, ne poznam pa jih ne.
Poznam pa kar nekaj očetov, ki nočejo stikov z otrokom, ki se izmikajo preživnini, ki se ne zmenijo za otroka. Kar precej takih poznam. In to osebno.
Tako, da je sigurno več takih očetov kot mater.[/quote]
Citiram:

Tudi na oddelku za družinsko sodstvo ljubljanskega okrožnega sodišča priznavajo, da se s primeri onemogočanja stikov pogosto srečujejo. »Včasih matere podajo ovadbo zaradi suma spolne zlorabe, včasih zaradi nasilja, kar se kasneje velikokrat izkaže tudi za neresnično in neutemeljeno oziroma služi poskusu onemogočenja stikov. Da sodišče pride so te ugotovitve, je potreben čas,« pojasnjuje Tanja Glogovčan z ljubljanskega okrožnega sodišča.

Tako, da je sigurno več takih očetov kot mater.[/quote]
Citiram:

Tudi na oddelku za družinsko sodstvo ljubljanskega okrožnega sodišča priznavajo, da se s primeri onemogočanja stikov pogosto srečujejo. »Včasih matere podajo ovadbo zaradi suma spolne zlorabe, včasih zaradi nasilja, kar se kasneje velikokrat izkaže tudi za neresnično in neutemeljeno oziroma služi poskusu onemogočenja stikov. Da sodišče pride so te ugotovitve, je potreben čas,« pojasnjuje Tanja Glogovčan z ljubljanskega okrožnega sodišča.[/quote]

Napisala sem kaj jaz poznam. Osebno.
Osebno tudi poznam, ko ločenke prosijo svoje bivše, da naj se malce ukvarjajo z otrokom pa nič.
Verjamem pa ja, da so tudi take, ki ovirajo stike očeta in otroka. Samo osebno nobene ne poznam. Je pa izredno grdo, če katera to naredi. Podlo.

Citiram:

Tudi na oddelku za družinsko sodstvo ljubljanskega okrožnega sodišča priznavajo, da se s primeri onemogočanja stikov pogosto srečujejo. »Včasih matere podajo ovadbo zaradi suma spolne zlorabe, včasih zaradi nasilja, kar se kasneje velikokrat izkaže tudi za neresnično in neutemeljeno oziroma služi poskusu onemogočenja stikov. Da sodišče pride so te ugotovitve, je potreben čas,« pojasnjuje Tanja Glogovčan z ljubljanskega okrožnega sodišča.[/quote]

Napisala sem kaj jaz poznam. Osebno.
Osebno tudi poznam, ko ločenke prosijo svoje bivše, da naj se malce ukvarjajo z otrokom pa nič.
Verjamem pa ja, da so tudi take, ki ovirajo stike očeta in otroka. Samo osebno nobene ne poznam. Je pa izredno grdo, če katera to naredi. Podlo.[/quote]

Brat ne znaš, kaj pomeni, če celo sodišče, ki nerado kaj prizna, pove da je to pogosto. Bo menda to bolj objektivno od tega kar ti veš iz baba rekla baba kazala, baba hoče tako videt.

Tudi jaz hodim na morje in v hribe poleti z otroki sama. Gremo na druzinsk dopust vsi, ampak moz si kaj vec kot 2 do 3 tedenske odsotnosti od dela, be more privosciti. Zato grem z otroki na dopust se sama. Imamo 4 otroke, letos imajo 13, 10, 8 in 6 let.

Meni je pa moti, da moraš v hotelu sobo plačati za sebe in za otroka po polni ceni (nekateri hoteli dajo popust), v paru pa ima otrok brezplačno. Ko je bil otrok manjši je hodila mama zraven, da sem vsaj na wc in ostale potrebe opravila v miru. Sedaj pa greva sama v hostle oz dijaške domove da je ceneje.

Dej ne natepavej.

Nič čudnega ne sprašujem, zakaj tako hinavsko obračanje na vse strani? Vprašam se enako kot avtorica teme, ki opaža enako, da je na morju videt le izjeme in zakaj temu tako? Edina rzlaga je, da ločenke po večini ne peljejo otrok na počitnice.[/quote]

Boš naredil doktorsko dizertacijo?

Trenutno dopustujem v manjšem privat kampu. 30 prikolic, stalni gostje.
Med dopustniki prevladujejo babice in/ali dedki s predšolskimi vnucki. V prikolici zraven moje je ata z dvema otrokoma. Ločenec. Malo naprej sta dve mami s skupno tremi otroki. Lahko ju vprašam, če sta samski, da boš imel popolno sliko. Še malo naprej je mamica, vdova, z dvema otročkoma. Ene tri prikolice pa res zasedajo popolne družine. Aja, od tega je ena ločenec + ločenka + vsak svoj otrok.

Enako, sem poročena, pa smo dostikrat šli tudi sami, celo po drugih celinah, pa sedaj, ko so otroci že veliki, grem pa čisto sama.
Se ne obremenjujem s tem, vsako leto gremo tudi skupaj, mi pa nikoli ni bilo problem iti sama, včasih celo bolj prija malo več miru.
Pa tudi nikoli nisem gledala, kdo je s kom, pa zakaj, pa ali je sam ali ni. Ko vas berem, se mi zdi, da je to bolj kompleks samskih, izgleda, da to bolj opazite.

Jaz in vse samske mamice, ki jih jaz poznam gredo ali bodo šle letos z otroki na morje oz kam na dopust.
Torej v moji realnosti je vse kar ti navajaš modrival samo gnev, ki ga čutiš do žensk ločenk.
Pa verjetno bi v primeru, da bi bilo na voljo samo en termin za morje na eni in edini plaži in bi vsi lahko samo tam dopustovali, bi bilo tam vsaj 2/3 mamic z otroki, čez katere tako veselo pljuvaš.
Mislim modri…. Ženske smo pa res packe v tvojih očeh ane? Najslabše kar se lahko zgodi otroku je to, da ob ločitvi ostane pri mami! Groza, kakšno trpljenje ga čaka pri njegovi spletkarski in hinavski mamici!!? Nič več morja zanj, kaj morja! Nič več sreče! Ane modri. A ti je take stvari lažje brat? Manj boli?

Jaz peljem otroka vsako leto sama na morje, medtem, ko bivši nima časa in denarja za te stvari, ker gre raje sam na eksotična potovanja pozimi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close