Sama z otrokom na morju
Super, uživajta, mi smo sicer hodili v polni zasedbi – 2 otroka, mož in jaz, ampak sem bila vedno sama na plaži z otrokoma, sami zvečer na napihljivih igralih, sami na pici, sami na sladoledu… Mož se je potapljal, potem pa utrujen poležaval. Nikoli skupaj z nami, jaz sem uživala z otrokoma, če možu igra in dogodivščine z otrokoma niso bile v užitek, je s tem samo on zamujal in bil prikrajšan za lepe nepozabne trenutke.Mi še na misel ni padlo, da bi mu težila, pa gledala kislo in zdolgočaseno faco, ki se na silo trudi igrati v mivki. Mi (otroka in jaz) smo pa spoznavali nove ljudi, hodili na obiske, odkrivali nove kotičke, gostilnice. Tako da… Sama z otrokom lahko zelo kvalitetno preživljaš dopust ob morju, res pa ni veliko tako samostojnih žensk, v glavnem opažam, da vse potrebujejo moškega za servis, za nosača , polagalca brisač in ležalnikov itd.
Jaz hodim sama z mojo hčerko že enih 9 let. Letos ima 11 let in sva tudi že bili na morju. Priznam pa, da ne gledam, če so kje samske mame z otroci. Nama je fajn in se z drugimi ne obremenjujeva, kaj si kdo misli. Greva povsod, tudi na kosilo v restavracijo, kamorkoli. Če sem sposobna celo leto doma sama preživet, bom pa tudi en teden na morju :-), nič lažjega.
lep dopust vsem želim
Jaz tudi sam hodim z otrokoma na morje, pa ravno tako ne vidim drugih samskih z otroci.:-))) A skoraj polovica je že ločenih, tako da mi ne gre čisto v plajbo, kje so te vrle ločenke z otroci.:-)))
No, zate je mišljeno posebej, čez kaki dve leti, ko boš napredovala v samozadostnost in boš ločena, da boš lažje razumela zakaj.:-))
Ampak je res zanimivo, še dobro, da nisem šel jaz tovrstne teme odpirat, ker bi že bil cel hudič. :-))
Glede na to, da je dobra tretina ločenih, očitno po večini te samozadostne superiorne matere, ki so polne gneva in pljuvanja po očetu otrok kot ničvrednemu, le ne nudijo niti počitnic otroku in verjetno še marsičesa ne, sicer bi bilo to tudi navzven vidno, pa resnično ni, kot opaža avtorica in tudi jaz sam.
No, zate je mišljeno posebej, čez kaki dve leti, ko boš napredovala v samozadostnost in boš ločena, da boš lažje razumela zakaj.:-))
Ampak je res zanimivo, še dobro, da nisem šel jaz tovrstne teme odpirat, ker bi že bil cel hudič. :-))
Glede na to, da je dobra tretina ločenih, očitno po večini te samozadostne superiorne matere, ki so polne gneva in pljuvanja po očetu otrok kot ničvrednemu, le ne nudijo niti počitnic otroku in verjetno še marsičesa ne, sicer bi bilo to tudi navzven vidno, pa resnično ni, kot opaža avtorica in tudi jaz sam.[/quote]
Največ samskih mamic z malimi otroci se vidi po hotelih. Poleti sicer ne hodim v hotele, spomladi za kak vikend pa. In takrat se tam pogosto videva samske mamice. In tudi samske ate, da ne bo pomote .
Glede pljuvanja po očetu….če imaš ti tako izkušnjo, ne posplošuj, ker še zdaleč ni vedno tako. S hcerinim očetom sva šla narazen pred 21 leti. Nikoli nisem rekla nič grdega čez njega, ker za to nimam nobenega razloga . In še danes se super razumeva, čeprav že celo malo večnost nisva več skupaj.
Pri vaju očitno ni šlo vse tako lepo, ne meči pa vseh v isti koš.
No, mi kampiramo (otroci in jaz) in sem samske mame videvala, samskih očetov pa ne 🙂 Tudi v enem kampu so vzdrževalci rekli, da je prav zanimivo, ker ni očetov z otroki, pa naj bi bilo kampiranje bolj nekaj, kamor očetje peljejo otroke?
In ja, glede na to, koliko je ločenih ljudi, pa da potem na dopustu ni nikogar videt, ki bi bil sam z otroki, je res hecno.
Ona žena s potapljačem – hi hi, pa ti imaš moža očitno ravno za ono, kar drugim očitaš: da je zložil in razložil ta težko prtljago v avto, vas odpeljal na morje, ti nosil ležalnik levo in desno.
Glede na to, da je dobra tretina ločenih, očitno po večini te samozadostne superiorne matere, ki so polne gneva in pljuvanja po očetu otrok kot ničvrednemu, le ne nudijo niti počitnic otroku in verjetno še marsičesa ne, sicer bi bilo to tudi navzven vidno, pa resnično ni, kot opaža avtorica in tudi jaz sam.[/quote]
Največ samskih mamic z malimi otroci se vidi po hotelih. Poleti sicer ne hodim v hotele, spomladi za kak vikend pa. In takrat se tam pogosto videva samske mamice. In tudi samske ate, da ne bo pomote .
Glede pljuvanja po očetu….če imaš ti tako izkušnjo, ne posplošuj, ker še zdaleč ni vedno tako. S hcerinim očetom sva šla narazen pred 21 leti. Nikoli nisem rekla nič grdega čez njega, ker za to nimam nobenega razloga . In še danes se super razumeva, čeprav že celo malo večnost nisva več skupaj.
Pri vaju očitno ni šlo vse tako lepo, ne meči pa vseh v isti koš.[/quote]
No, kar umiri se lepo. Dobra tretina družin je pri nas enostrševskih in tretine enostrševskih družin pač ni videt nikjer ne na morju, ne na drugih počizniških aktivnostih. Torej bo nekaj kar se namerno prikriva v tej superiornosti ločevanja in samozadostnega materinstva.
ko sem bila jaz sama na morju, sem opazila, da so bile kar se slovenskih družin tiče, večinoma same mame in babice z otroci. Situacija se je spremenila zvečer, ko se od nekod pricapljali še vrli očetje in dedki, utrujeni od športa.
Kakor jaz vidim, gre na morje celo pleme, ženske se ukvarjajo z otroci, moški pa sami s sabo.
No, kar umiri se lepo. Dobra tretina družin je pri nas enostrševskih in tretine enostrševskih družin pač ni videt nikjer ne na morju, ne na drugih počizniških aktivnostih. Torej bo nekaj kar se namerno prikriva v tej superiornosti ločevanja in samozadostnega materinstva.[/quote]
No modrival, spet ga sračkaš…
Kot jaz opažam je zelo malo moških, ki uživajo v izpolnjevanju svojih družinskih obveznosti – raje se jim izogibajo. Sploh v času, ko so otroci majhni – veliko se jih takrat ustraši za svojo svobodo in se začnejo oddaljevati od družine in hrepenijo po luftanju okrog.
Ženska v tem času pridela ogromno enih frustracij – in potem rabi ogromno pozitivnih afirmacij, še posebej če gre iz teh razlogov skozi ločitev.
In ja potem se polovica moških malo strezni in končno prizna svoje potomstvo in se spravi potem v boj za skrbništvo.
Govorim o mladih moških… Starih 20, 30 (40) let.
Jaz osebno mislim, da taka izkušnja koristi moškim, so potem prav fajn, ko so ustvarijo novo družino, ko vedo, da je treba cenit, kar imajo. Tudi pri otrocih iz prejšnjega zakona se potem bolje trudijo. Je pa škoda, da je vse to potrebno…
Niso vsi taki, eni so družinski že v štartu, ampak… Če smo fer, so redki kot diamanti.
Ne govorim, da so ženske mučenice – je veliko auš na tem svetu in zakuhajo svojo usodo same.
Pišem samo zato, ker ti konstantno pljuvaš čez vse ženske, še posebej take, ki se s težkim srcem prebijajo skozi ločitev. In ja – takrat so itak polne jeze in žalosti in se rabijo malce dvignit, pa čeprav s pomočjo lažne samozavesti, za to obdobje mora tudi taka samozavest zadostovati.
Ali bi bilo po tvoje bolje, da se one poderejo in padejo na kolena in se uklonijo svojim bivšim, ki se končno zavejo pomembnosti družine.
No, kar umiri se lepo. Dobra tretina družin je pri nas enostrševskih in tretine enostrševskih družin pač ni videt nikjer ne na morju, ne na drugih počizniških aktivnostih. Torej bo nekaj kar se namerno prikriva v tej superiornosti ločevanja in samozadostnega materinstva.[/quote]
če jih ti ne opaziš, še ne pomeni, da jih ni
pred leti sem bila v vezi z ločenim očetom. je peljal svoje otroke sam na dopust, ravno tako so šli še za 10 dni z mamo in starimi starši.
kolegica, ki je sama z otrokom, je ravno prišla z dopusta.
ti pa delaš državno statistiko na podlagi tega, kar si ti sposoben opazit v tistih 7 dneh, ko si na morju
Kot jaz opažam je zelo malo moških, ki uživajo v izpolnjevanju svojih družinskih obveznosti – raje se jim izogibajo. Sploh v času, ko so otroci majhni – veliko se jih takrat ustraši za svojo svobodo in se začnejo oddaljevati od družine in hrepenijo po luftanju okrog.
Ženska v tem času pridela ogromno enih frustracij – in potem rabi ogromno pozitivnih afirmacij, še posebej če gre iz teh razlogov skozi ločitev.
In ja potem se polovica moških malo strezni in končno prizna svoje potomstvo in se spravi potem v boj za skrbništvo.
Jaz osebno mislim, da taka izkušnja koristi moškim, so potem prav fajn, ko so ustvarijo novo družino, ko vedo, da je treba cenit, kar imajo. Tudi pri otrocih iz prejšnjega zakona se potem bolje trudijo. Je pa škoda, da je vse to potrebno…
Niso vsi taki, eni so družinski že v štartu, ampak… Če smo fer, so redki kot diamanti.
Ne govorim, da so ženske mučenice – je veliko auš na tem svetu in zakuhajo svojo usodo same.
Pišem samo zato, ker ti konstantno pljuvaš čez vse ženske, še posebej take, ki se s težkim srcem prebijajo skozi ločitev. In ja – takrat so itak polne jeze in žalosti in se rabijo malce dvignit, pa čeprav s pomočjo lažne samozavesti, za to obdobje mora tudi taka samozavest zadostovati.
Ali bi bilo po tvoje bolje, da se one poderejo in padejo na kolena in se uklonijo svojim bivšim, ki se končno zavejo pomembnosti družine.[/quote]
Znaš brat ali boš gonila berdarije s hinavskim laganjem sama sebi? Kje na plažah vidiš tretino teh ločenk samih z otroci, ki bi glede na stanje družin, kjer je dobra tretina enostarševskih moralo bit? Ali bo to, da puhlogalvke le niso neke mame, (ne peljejo otrok na počitnice in še marsičesa ne=, ne samo da niso zmožne bit v zvezi in se ravno zaradi tega danes mnmožično ločujejo?
[/b]
Ali bi bilo po tvoje bolje, da se one poderejo in padejo na kolena in se uklonijo svojim bivšim, ki se končno zavejo pomembnosti družine.[/quote]
Znaš brat ali boš gonila berdarije s hinavskim laganjem sama sebi? Kje na plažah vidiš tretino teh ločenk samih z otroci, ki bi glede na stanje družin, kjer je dobra tretina enostarševskih moralo bit? Ali bo to, da puhlogalvke le niso neke mame, (ne peljejo otrok na počitnice in še marsičesa ne=, ne samo da niso zmožne bit v zvezi in se ravno zaradi tega danes mnmožično ločujejo?
[/b][/quote]
Eh pa kaj se razburjaš? Mi kampiramo, tam je res manj samskih mamic z majhnimi otroki, ampak so….
Večkrat so v hotelih ali pa v apartmajih ali pa na dopustu skupaj še s kakšno samsko mamico 😉
Za ženske je še vseeno drugače it na pot sama, kot pa moškemu, pa gredo vseeno…
Je pa res, da se v prvih letih, sploh samska mamica z več majhnimi otroki (npr s starostjo do 5 let) včasih daljših dopustov ne upa lotiti ali pa raje naredi več krajših izletov v Sloveniji oz dopustuje na slovenski obali.
Ti pa povem kaj sem jaz opazila! Da ga ni moškega junaka, ki bi si upal sam na dopust z dvema ali celo tremi vrtčevskimi otroki.
Medtem ko sem take mamice že srečala.
Jooj, jaz pa bla med porodnisko z dvema malima sama dol na morju, kaj so me imel tut za samsko? In celo letos sva si privoscila z najmlajsim en teden zase v hotelu. Vprasu me ni nihce, kak status mam. Zaskrbljujoce?
Drugace pa, ukvarjajte se s svojimi otroki, pustite ugibanje o drugih zakaj in kako so njim. Imate premalo dela, da potem celo leto o tem premlevate?
[/b][/quote]
Eh pa kaj se razburjaš? Mi kampiramo, tam je res manj samskih mamic z majhnimi otroki, ampak so….
Večkrat so v hotelih ali pa v apartmajih ali pa na dopustu skupaj še s kakšno samsko mamico 😉
Za ženske je še vseeno drugače it na pot sama, kot pa moškemu, pa gredo vseeno…
Je pa res, da se v prvih letih, sploh samska mamica z več majhnimi otroki (npr s starostjo do 5 let) včasih daljših dopustov ne upa lotiti ali pa raje naredi več krajših izletov v Sloveniji oz dopustuje na slovenski obali.
Ti pa povem kaj sem jaz opazila! Da ga ni moškega junaka, ki bi si upal sam na dopust z dvema ali celo tremi vrtčevskimi otroki.
Medtem ko sem take mamice že srečala.[/quote]
No jaz sem kar sam na dopustu z otrokoma, vendar običajno edini na plaži, enako kot avtorica opaža. Torej ta tretina ločenih bab , ki se po tvojem skriva v hotelih in so vse tako bogate, da imajo za hotele s petimi zvezdicami, potem sploh ne hodi na plaže ali kako? Sicer bi bile tam. Še enkrat, glede na razmerje družin, bi bilo logično da je tretina enostarševskih, ki obstaja v rteali, vidna tudi na plažah, pa je z izjemo kakega osamljenega primera ni. Razumešš vprašanje in lahko razložiš čemu pripisat ta pojav?
Forum je zaprt za komentiranje.