Sama do konca življenja!
Že pol leta je od kar sva šla narazen z mojim takratnim fantom, pa še zdaj pridejo dnevi, ko žalujem za njim. Sicer ne jokam, a ponavadi, ko kdo kaj omeni o njemu me priide kar slabost oziroma nek čuden občutek v trebuhu. Najina zveza se je končala zaradi oddaljenosti, študija, zaposlitve itd. Pobudo za razhod je dal on. Tako, da je na nek način še težje. Nekako sem sicer že sprejela, da ne bova nikoli več skupaj, da se je najina zgodba za vedno zaključila pa vseeno, ko izveš, da ima oseba s katero si mislil,da bosta imela skupno prihodnost, sedaj neko novo osebo te nekako prizadane.
Med tem časom sem že spoznala nekoga, a mi ni všeč, da bi lahko bilo kaj več. Tako, da se je to tu tudi zaključilo. Jaz se ne vidim z nekom, ki ima prav drugačne interese in cilje v življenju kot jaz.
Navsezadnje mi je brezveze, da bi bila z nekom nekaj let in potem bi kar nekega lepega dne rekel, da to ni več to, pa toliko varanja, kregarij in vsega je prisotno, da sem se nekako sprijaznila,da če bom sama do konca življenja z mačko in psom bom prav srečna. Amen. Hvala za Vašo pozornost in lepo sončno nedeljo še naprej.
Kar na začetku si moraš naliti čistega vina in ne iskati izgovorov, zakaj te je zapustil, zato ker se je čustveno ohladil do tebe. In je pošteno, da ni s tabo, če te nima (več) rad. In tu se romantična zgodba konča, je potrebno potegniti črto in iti naprej.
Če pa moškega zaradi nekih nezadovoljenih otroških odvisniških potreb vlečeš nase, da ti “igra starše”, je sedaj priložnost, da te zadeve malo uzavestiš, obdelaš, premisliš, premelješ, tako da bo lahko naslednja zveza zrelostno na višjem nivoju in trdnejša. Če tega nočeš ali nisi sposobna storiti, bodo isti moški prihajali in odhajali v tvojem življenju, katerim bo skupno to, da te bodo vedno zapuščali, zato ker nisi prerasla infantilnih potreb.
In ne vem, zakaj bi rinila v novo zvezo čez pol leta, če ti (še) ni? Razen, če nisi sposobna biti sama, kar je značilnost otrok, ker v tem primeru potem rabiš očeta ali mater v odnosu in ne partnerja.
Hulk, 12.06.2022 ob 12:44
Že pol leta je od kar sva šla narazen z mojim takratnim fantom, pa še zdaj pridejo dnevi, ko žalujem za njim. Sicer ne jokam, a ponavadi, ko kdo kaj omeni o njemu me priide kar slabost oziroma nek čuden občutek v trebuhu. Najina zveza se je končala zaradi oddaljenosti, študija, zaposlitve itd. Pobudo za razhod je dal on. Tako, da je na nek način še težje. Nekako sem sicer že sprejela, da ne bova nikoli več skupaj, da se je najina zgodba za vedno zaključila pa vseeno, ko izveš, da ima oseba s katero si mislil,da bosta imela skupno prihodnost, sedaj neko novo osebo te nekako prizadane.
Med tem časom sem že spoznala nekoga, a mi ni všeč, da bi lahko bilo kaj več. Tako, da se je to tu tudi zaključilo. Jaz se ne vidim z nekom, ki ima prav drugačne interese in cilje v življenju kot jaz.
Navsezadnje mi je brezveze, da bi bila z nekom nekaj let in potem bi kar nekega lepega dne rekel, da to ni več to, pa toliko varanja, kregarij in vsega je prisotno, da sem se nekako sprijaznila,da če bom sama do konca življenja z mačko in psom bom prav srečna. Amen. Hvala za Vašo pozornost in lepo sončno nedeljo še naprej.
Toliko je samskih in osamljenih, ki si želijo koga spoznati…Moj sosed je tudi tak vredu , pošten, normalen, s stanovanjem in službo…z desetletnim sinom…ki pride k njemu na obiske…Se bo trebe potrudit , nihče ne pride na dom…no ja…kaj se ve…
Veš kako jaz pravim, bolje biti sam, kot z nekom, ki ga ne ljubiš, s katerim nisi srečen. Preveč ljudi je skupaj zaradi strahu pred samoto, da se bodo z nekom postaral, da je finančno lažje, ker si želijo otrok,… Zato pa je toliko varanja, kreganja, življenja eden mimo drugega… Ker to enostavno ni pravi razlog, da si z nekom. Zato ti svetujem, da počakaš na pravega…
Jaz sem eno leto in pol samska, pa ne iščem nekoga. Imam druge cilje, ki ne vključujejo moškega. Stara sem čez trideset.
Podruži se s prijateljicami, najdi si kakšen hobi …
Ti bolj iščeš nekoga, da bi bila odvisna od njega? Najprej se postavi zase, zagotovo lahko odkriješ nekaj, kar si si vedno želela početi, a nikoli ni bilo časa in se usmeri v to.
Tiste, ki pa komentirate, da imate sosede samske, čisto v redu, s službo itd.: ne poznate teh moških/ženskih sosed/ov. Lahko je temperament, lahko je karakter …
Z nekom je treba potrpet, sodelovat, se odrekat, prilagajat, pa iz tega tudi skupaj uživat. In pa – predvsem tudi sam s sabo vedet, da je čisto v redu bit samostojen in svoboden.
Moški iščejo samozavest in samostojnost.
Avtorica, pol leta pa sploh še ni veliko. Moj me je zapustil pred skoraj dvema letoma pa ga še vedno pogrešam pa nisva bila dolgo skupaj. Se zavedam, da me noče, da me je skenslal, da mu je mar zame kot za lanski sneg, a vseeno še kar pogrešam. Sicer počasi vse manj, ampak vseeno. Je pa res, da po skoraj dveh letih, kar sem ga nazadnje videla, obraz ni več tako jasen. Nič več ne slišim v glavi njegovega nasmeha. Vse je postalo bolj zamegljeno.
Drugi moški pa me ne zanimajo. Sem že davno ugotovila, da bom za vedno samska. Ti si pa še mlada, glede na to, da omenjaš študij. Tudi, če bo sedaj še par let samska, ni to nobena panika. Še ne rabiš razmišljat, da boš večno sama.
Sam povem, 14.06.2022 ob 11:49
Jaz sem eno leto in pol samska, pa ne iščem nekoga. Imam druge cilje, ki ne vključujejo moškega. Stara sem čez trideset.
Podruži se s prijateljicami, najdi si kakšen hobi …
Ti bolj iščeš nekoga, da bi bila odvisna od njega? Najprej se postavi zase, zagotovo lahko odkriješ nekaj, kar si si vedno želela početi, a nikoli ni bilo časa in se usmeri v to.
Tiste, ki pa komentirate, da imate sosede samske, čisto v redu, s službo itd.: ne poznate teh moških/ženskih sosed/ov. Lahko je temperament, lahko je karakter …
Z nekom je treba potrpet, sodelovat, se odrekat, prilagajat, pa iz tega tudi skupaj uživat. In pa – predvsem tudi sam s sabo vedet, da je čisto v redu bit samostojen in svoboden.
Moški iščejo samozavest in samostojnost.
Podobno kot jaz. Pri meni je že skoraj dve leti. Pa ne samo, da ne iščem drugega moškega, sploh me ne zanimajo. Sem pa starejša od tebe.
Kaj pa vem, mogoče bom pa pri 60ih pogruntala, da pa ni fajn biti samska 🙂 pa bom takrat začela iskat. No, upam, da ne, ker takrat bo še manj izbire kot sedaj.
to še ni veliko, 14.06.2022 ob 11:51
Podobno kot jaz. Pri meni je že skoraj dve leti. Pa ne samo, da ne iščem drugega moškega, sploh me ne zanimajo. Sem pa starejša od tebe.
Kaj pa vem, mogoče bom pa pri 60ih pogruntala, da pa ni fajn biti samska 🙂 pa bom takrat začela iskat. No, upam, da ne, ker takrat bo še manj izbire kot sedaj.
Nekateri rabimo res veliko let, da se poberemo in da spomini popolnoma zameglijo, da lahko gremo naprej. Spet drugi so čez mesec dni že v novi vezi, bivši pa kot da ni obstajal. Eni poberejo res vse, kar leze. Jaz bi tudi lahko bil v teh 4 letih, odkar sem samski s katero spet v vezi, pa mi preprosto ni do tega. Če ne čutim, da je to to, mi je brezveze na silo.
Ah nehaj no! Kar sama boš ostala celo življenje, ker te je nek tip zapustil v teh letih? Deluješ kar bistro, zato realno poglej na stvar: mlada si in tvoje življenje je v dobrem smislu nepredvidljivo, sploh glede ljubezni.
Moraš pa si zastaviti visok cilj in sistematsko izvajati korake, ki vodijo k uspehu. Sicer se boš izgubila v depresivnih stanjih, ker boš pestovala svojo ničnost v nedogled. Počutiš se zavrženo, kot pokvarjena roba, ampak to so le predstave, ki jih moraš obdelati skozi delo na sebi, da bi odkrila svoje človeško bistvo. Ljubezenski porazi so najboljša priložnost za rast zavesti, zato svoje stanje jemlji kot izziv, ki se ga moraš lotiti z vso gorečnostjo.
Samo ne se izolirati in cele dneve razmišljati le o ljubezni vzami si nekaj časa, da se spoznaš. Saj le tako ne boš zabredla v situacijo, kjer boš prizadeta. In bodi disciplinirana in se ne zanemari – v bistvu je zdaj pravi čas za oblikovanje tvoje podobe. Dobro jo oblikuj.
dobra odločitev, 14.06.2022 ob 11:57
Nekateri rabimo res veliko let, da se poberemo in da spomini popolnoma zameglijo, da lahko gremo naprej. Spet drugi so čez mesec dni že v novi vezi, bivši pa kot da ni obstajal. Eni poberejo res vse, kar leze. Jaz bi tudi lahko bil v teh 4 letih, odkar sem samski s katero spet v vezi, pa mi preprosto ni do tega. Če ne čutim, da je to to, mi je brezveze na silo.
No, moje življenje gre naprej, že ves čas :). Ampak brez moškega.
Ja, se vedno znova čudim kako eni skočijo iz ene veze v drugo. Par dni pa že ima drugega oz. drugo.
Jaz živim normalno naprej, imam hobije, grem na dopust, grem smučat pa tako naprej. Ampak, da bi me pa mikal kak moški, to pa ne. Pa ne v smislu, da sem kaj jezna na moške. V bistvu imam v glavi, da je bil bivši super pa me je skenslal, da podobno ok moškega pa nikoli več ne bom našla :). No, ja, tako idealen sicer ni bil. Ampak ok, je bil pa super.
Pa, če si z nekom v ok vezi, gresta narazen, ne vem no, če je normalno, da v par dneh, tednih kar novega najdeš. Težko rečem kaj je normalno, ampak to, ko so v par dneh, tednih že z novim, to mi kaže, da prej ni bilo neke ljubezni, da ga kar tako pozabiš.
To, da ga avtorica pogreša po pol leta, to mi je pa povsem normalno. Kaže na to, da ga je imela rada. Ne rabi pa, da se življenje ustavi, ker sta šla narazen.
vaginos vulvos klitorinos labios minoris, 14.06.2022 ob 11:53
Model žeske, ki se večinsko nahaja na tem forumu, je garant za samsko življenje. Tle so same zahojene babe gor. Pametne pa ko stomater.
Forum je zaprt za komentiranje.