sam.. in srečen?
Pa koga to pravzaprav briga, razen morda naivne ženske, če dobi takšnega moškega, pričakovala pa je tisto, kar ji je obljubljal??[/quote]
Kaj si tako živčen. Sej si sam pred časom priznal, da večina moških, ki išče zvezo, to išče v glavnem zaradi seksa. zdaj pa tu nekaj o bližini itd..
Ne biti tako napadalen, če jaz isto pišem, kot si sam pisal.[/quote]
Se ne strinjam, da je večina moških udarjenih samo za seks, celo tako zelo, da so pripravljeni iti v zvezo, ker potem ne bi bilo prostitucije. Imaš različne tipe moških, tako so tudi različne želje in pričakovanja, ki jih imajo do žensk.
Eh, Robi, daj no. Pa človek si vedno nekaj želi, pa če je v zvezi ali pa samski. Nikoli ni popolnoma srečen, konstantno in v vsakem trenutku ves čas. Govoriš o neki popolni sreči, ki sploh ne obstaja in je nihče ne živi. Takega človeka sploh ni, zato je takšno racionaliziranje popolnoma mimo in neumestno.[/quote]
Debata teče okrog tega ali si lahko popolnoma srečen, če si samski in ne na splošno. Da ne čutiš nobene potrebe po resni zvezi. Da si kot samski nikoli ne želiš biti vezan.
Splošno gledano pa je to seveda res, kar pišeš.
Eh, Robi, daj no. Pa človek si vedno nekaj želi, pa če je v zvezi ali pa samski. Nikoli ni popolnoma srečen, konstantno in v vsakem trenutku ves čas. Govoriš o neki popolni sreči, ki sploh ne obstaja in je nihče ne živi. Takega človeka sploh ni, zato je takšno racionaliziranje popolnoma mimo in neumestno.[/quote]
Debata teče okrog tega ali si lahko popolnoma srečen, če si samski in ne na splošno. Da ne čutiš nobene potrebe po resni zvezi. Da si kot samski nikoli ne želiš biti vezan.
Splošno gledano pa je to seveda res, kar pišeš.[/quote]
Ne, ne teče debata o tem, da si lahko POPOLNOMA srečen. Ker to Robi ne obstaja. Popolne sreče ni, pa če si samski ali pa če si vezan.
Debata pa, kolikor jaz razbiram teče o tem, da je človek lahko srečen kot samski. Ampak ne pa po popolnoma srečen.
Ker to je tako, kot da sem v zvezi srečen, ampak ker grem tu in tam na rekreacijo, mi bo nekdo očital, da hodim tja zato, ker v svoji zvezi nisem srečen. Ker, če bi bil srečen, ne bi čutil potrebe po rekreaciji. Saj pa nisem dojenček, ki mora biti ves čas doma priklopljen na dojko. :)) A jem lahko, če sem v zvezi, ali to pomeni, da sem nesrečen, če jem? :))
Kaj si tako živčen. Sej si sam pred časom priznal, da večina moških, ki išče zvezo, to išče v glavnem zaradi seksa. zdaj pa tu nekaj o bližini itd..
Ne biti tako napadalen, če jaz isto pišem, kot si sam pisal.[/quote]
Se ne strinjam, da je večina moških udarjenih samo za seks, celo tako zelo, da so pripravljeni iti v zvezo, ker potem ne bi bilo prostitucije. Imaš različne tipe moških, tako so tudi različne želje in pričakovanja, ki jih imajo do žensk.[/quote]
Ajde Žaži spet ga biksaš….. Pa saj veš da je Pajkiju ženska sinonim za spolnost. Tu se mu vse začne in konča kar se tiče ž spola….. 😉
Kje neki. Vse se pri seksu konča za VAS, Onete in podobne. Zato vam je pomembna zvestoba, kdo kam vtika in ostale pdorobnosti. Ker če se vam ne bi vse končalo pri seksu, če bi bilo ers še kaj drugega pomembno, bi dajali poudarek tistemu drugemu, ne pa da nenehno bluzite, kako ni primerno, da je ženska s preveč tipi seksala in podobno.
Ok, nisem tega vzel tako dobesedno. Dvomim, da je tudi tako bilo mišljeno. Rečmo, da se je malo površno izrazila.
Celi romani tipov, ki menda niso samski, ampak vseeno visijo ure in ure tu gor. Ja pa ja, taki so pa res v srečni vezah. Kdor je v srečni vezi, ne bo dneve in dneve tule visel. Razen, če je brez službe. Če pa ima službo, če ima partnerja in če ima kak hobi, verjetno ne bo tule ždel. RAzen, če vam je edini hobi, visenje na monu, Potem pa adijo pamet, ker res ne veste kaj je lajf.
“Torej je vaše razpoloženje odvisno od odnosa z možem. To je normalno kot dihanje. Imata otroke, vežejo vaju spomini na mnoga skupna leta, zelo dobro se poznata, domača sta si. Ne bi bilo isto, če bi šla narazen. Zasvojenost bi bila, če bi rekli: ta ali pa nobeden in nič drugega.”
evo odgovor strokovnjaka v forumu “partnerska posvetovalnica”.. torej nisem odvisna od odnosa!! a ne, Skela 😉
Marko, bo treba malo razširiti svojo poučenost. 🙂
Res je to, kar omenjaš eden izmed simptomov za odvisnost. Ni pa edini.
http://njena.si/clanek/lepota/52f8df2f8b4c7/ste-odvisni-od-odnosov
V tem primeru se meni zdi pretirano poudarjanje nekih kvalitet in popolnosti samega odnosa, kar bi lahko nakazovalo na to, da nam to ogromno pomeni in s tem kaže na našo odvisnost od tega odnosa.
Ni odvisnost samo to, ko smo nesrečni in se tistega ne moremo znebiti.
……
V tem primeru se meni zdi pretirano poudarjanje nekih kvalitet in popolnosti samega odnosa, kar bi lahko nakazovalo na to, da nam to ogromno pomeni in s tem kaže na našo odvisnost od tega odnosa.
Ni odvisnost samo to, ko smo nesrečni in se tistega ne moremo znebiti.[/quote]
Saj to knjigo sem bral pred leti. Ampak po prebranem sodeč, je o svojem odnosu najbolje biti tiho oziroma si kaj dobrega o njem niti misliti ne smeš, ker takoj padeš med odvisneže. :)) Se pravi, vsi ki so vezani, so odvisni od odnosov. Ok, saj se hecam, ampak vem da bodo nekateri dobili tak občutek. Tu zraven sedaj zato manjka razlaga, opis odnosa, ki pa ne temelji na odvisnosti.
……
Ni odvisnost samo to, ko smo nesrečni in se tistega ne moremo znebiti.[/quote]
Saj to knjigo sem bral pred leti. Ampak po prebranem sodeč, je o svojem odnosu najbolje biti tiho oziroma si kaj dobrega o njem niti misliti ne smeš, ker takoj padeš med odvisneže. :)) Se pravi, vsi ki so vezani, so odvisni od odnosov. Ok, saj se hecam, ampak vem da bodo nekateri dobili tak občutek. Tu zraven sedaj zato manjka razlaga, opis odnosa, ki pa ne temelji na odvisnosti.[/quote]
Na nek način smo res vsi odvisni od tistega, brez česa ne moremo preživeti ali pa biti srečni. Zato je težko določiti mejo med ne/odvisnostjo, če odvisnosti damo tako širok pojem.
Zato meni primerjava z dihanjem zraka ni na mestu, saj smo ravno od zraka najbolj odvisni.
Neodvisni smo predvsem od tistega, kar ne vpliva konkretno na naše počutje in lahko čimbolj svobodno izbiramo v kakšnem odnosu bomo z nekom ali z neko stvarjo.
Forum je zaprt za komentiranje.