Najdi forum

Salzkammergut

Prosim za nasvet,za 3 dni bi šli v okolico Salzburga,zbiram informacije,kak dober kamp ob kakšnem jezeru,kjer je lepo za kopat.S seboj bomo vzeli kolesa.
Hvala

Nam je bilo zelo všeč ob Halštatskem jezeru (Halstättersee), samo ne vem, če je tam kamp, mi smo vzeli sobo.
Drugače pa imaš tam okoli še Wolfgangsee, Mondsee, Attersee, gotovo so tud kampi ob jezerih. Nam je bilo lepše kot na morju.
Malo pobrskaj z iskalnikom, je bilo že kar nekaj napisanega na to temo.

Hvala za odgovor,veliko sem že brskala in vsa ta jezera poznam po zemljevidu,želela sem kakšen konkreten napotek oz.mnenja,to se pravi povsod v tem koncu je lepo.Nagibam se k Halštatskem jezeru.
Zanima me,kakšna je temperatura vode in koliko se ponoči ohladi.

Mi smo se v Halstättersee kopali, bilo je prav prijetno (sama ne maram mrzle vode). Je bilo pa takrat kar vroče poletje.
Temperature jezer lahko prečekiraš tule:

Sicer je pa Hallstatt prijazno ljubko mestece, luštno za sprehodit, tudi v hrib so kakšne ture, fajn je imet kolesa (to itak večinoma povsod po Avstriji, ob jezerih sploh).

Lepo smo se imeli pa tudi ob Wolfgangseeju (to zna bit malo toplejše), če boste kje tam blizu, priporočam vožnjo z vlakcem na Schaffberg. Pripelje te na cca 1.800m, gor se fino shladiš, če je v dolini vroče, pa prekrasen razgled je na okoliška jezera.

Fajn se imejte, kamorkoli boste šli, v Avstriji skoraj ne moreš falit, lepa narava, vse urejeno, prijazni ljudje…

Hvala za informacije,bom poročala,ko se vrnemo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close