Najdi forum

Salzburg

Odhajamo na enodnevni izlet v Salzburg. Ali kdo ve, kaj si je vredno v mestu pogledat, seveda poleg Mozartove hiše? Hvala in LP

Vsekakor morate na grad, tudi katedrala je čudovita, na trgu v bljižini pa cel kup glasbenikov, ki na raznorazne inštrumente interpretirajo Mozartovo glasbo.
V bljižini mesta je rudnik soli, kar je tudi temelj za nastanek Salzburga. Poleg vhoda v rudnik je keltsko naselje- če si že tam, se splača pogledat.
V bljižini Salzburga (poleg živalskega vrta) je še ena znamenitost, pa se sedaj ne morem spomniti, kako se imenuje- v glavnem- graščina in park, v katerem je vse polno raznih vodnih efektov- vse je mehansko, zelo zanimivo, predvsem za otroke.
V velikem, lepo negovanem parku je paviljon, v katerem so posneli nekaj kadrov filma Moje pesmi- moje sanje. Sicer boš pa videla- res lepo mesto.
lp
L

dvorec Mirabel (kjer so vodometi itd)

Mi smo Salzburg obiskali decembra. Ob prihodu smo si kupili mali vodnik po mestu, kjer je bil zemljevid, na katerem so bile označene najzanimivejše točke, lepo pa je opremljen tudi s fotografijami.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close