Salzburg ali Dunaj
Lep in prijazen pozdrav !Prihaja veseli december v načrtu in mislih imam en enodnevni izlet Razmišljam in oklevam med Salzburgom in Dunajem mi znate vi povedat kje jhe boljša organizacija in na splošno boljše ,lepše bolj mogočno Kje je lepši sejem ,večji in več prosttega časa za proste aktivnosti ?
Hvala za razumevanje in prosim vas za čimveč odgovorov, mnenj in izkušenj
Na Dunaj se je čisto predaleč vozit za en dan in to celo z agencijo. Sem šla enkrat samkrat (izključno na eno razstavo in še malo okoli), mislim, da smo se iz Ljubljane vozili enih 5 ur.
Salzburg je kakih 100 km bližje, še zmeraj kar precej vožnje.
Glede na to, da sprašuješ o organizaciji, domnevam, da imaš v mislih agencijo. Žal s tem nimam izkušenj, niti z enodnevnimi izleti tako daleč. Lahko ti pa predlagam, če si kje blizu Ljubljane oz. na relaciji Lj. – Maribor, izlet v Graz z vlakom. Kupiš karte za vlak (vse informacije na spletni strani Slovenskih železnic), v Gradcu je od železniške postaje do centra 15-20 minut hoje, lahko greš pa z busom (ali tramvajem, se ne spomnim dobro), center mesta je relativno majhen, lahko greš še na grad, kjer je ena izmed božičnih tržnic, spotoma poješ kakšno klobasico, popiješ punč … pa nazaj na vlak in domov. Fajn je edino vnaprej malce na splet pogledat, da v Grazu že veš, kje je kaj in ne zgubljaš časa z iskanjem tega in onega. Luštno majhno mesto in ogromno za videt, sploh decembra.
Salzburg je dosti bolj čaroben v tem prednovoletnem času, samo dan je sedaj prekratek, pa Salzburg je kotlina, skoraj vedno v megli v tem letnem času 🙂
Absolutno se ne izplača za en dan. Vikend paket. Spiš pa v Meininger City Center hotelu izjemno ugodno – odličen za družine, tudi delno je hostel. Peš si do centra iz tega hotela do centra Salzburga en dva tri.
Mi vedno gremo, kadar so tudi kakšni dobri koncerti v Mozarteumu, pa če ima Irena Grafenauer kar recital slučajno, tega nikoli ne zamudim.
Živjo,
Salzburg je krasen, a zelo zelo podoben naši Ljubljani. Več kaj videti in doživeti v Salzburgu, najdete na moji spletni strani https://andrejasworld.com/2016/07/08/avstrija-staro-mestno-jedro-salzburga-3-del/. Če že, bi se jaz res odločila ponovno le za enodnevni izlet.
Forum je zaprt za komentiranje.