Najdi forum

salsa

Mi lahko kdo pove, kako pripraviti salso? Sicer imam zelo rada tudi tisto kupljeno, vendar bi jo vseeno rada pripravila doma.

Hvala

Živjo,
poskusi zmešati nekaj paradižnikkove omake s koščki – (Vallfrutta ima eno res odlično!) in dodaj še kakšen pekoč feferon, ali še bolje, kar tabasco!
drugače pa poglej na etiketo kupljene, katere sestavine se so notri in potem ne bo več težko…

LP, zala

Ja,Zala kar strese iz rokava.Tudi jaz navijam za Valfrutta. lPozdravcek Babi

No prava mehiška salsa je seveda narejena iz svežih paradižnikov. Ampak morajo biti taki z okusom, ki jih je sedajle sredi zime težko dobiti. Najprimernejši so pelati, ker so najbolj mesnati. Pri ostalih je priporoščjivo, če odstranite semenje, ker je drugače salsa preveč vodena oz. tekoča.

Mi jo pripravimo takole:
Enostavno zmešamo
3 ali 4 sesekljane paradižnike
2 žlici zares drobno sesekljane čebule
2 čilija ali feferona drobno sesekljana (včasih jih prevremo, da se zmehčajo, ali pa vzamemo kar tiste iz konzerve)
sol in poper po okusu
in za moje pojme najpomembnejše (a se žal težko pride do njega)
sesekljan svež koriander

Če je salsa pretekoča, jo prelijem v cedilo in pustim kakšno uro ali dve, da tekočina izteče.

Pri koriandru morate biti pazljivi, saj njegov okus vsem ne ugaja. Je tako značilen in tako drugače, da zahteva kar malo prilagajanja.

vidis,sedaj pa vem…koriander!!! nikakor nisem mogla pogruntati,kaj je se 🙂 hvala! lp petra p.s. malo na trakove narezane popecene rdece paprike zelo pase zraven /vsaj meni se tako zdi/

kaj pa zraven postrežeš?

Salsa je mišljena kot priloga :). Postreže se jo npr. k (polnjenim) tortiljam oz. mehiški hrani nasploh.

Lp, mishika

Ups, prehitri prsti :)… Salsa je neke vrste hladna “omaka” oz. nekaj v mehiškem smislu kečapa, majoneze (no, spada v “isto kategorijo”).

Lp, mishika

jaz si jo vcasih dam na makarone. dobro! lp petra

Hej,Misa!
Naj ti povem,kako to moj vnuk je.
Kupi si tisti mehiski cips(trikotniki iz koruzne moke),dve razlicni vrecki;
strese na pekac,posuje z veliko kolicino naribanega topljivega sira in da v pecico,da se zacne sir topiti.Medtem pripravi salso(kupljeno ali domaco) in to pridno namaka vanjo. To bi jedel v nedogled.Je sicer bolj nejesc kot
jesc otrok.Tu se pa ne ustavi.Podobno je s slovenskimi orehovimi struklji. Lep pozdrav Babi

No, pa smo našli še recept:

LP, zala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close