saj vem, ze spet jaz in kokosova torta
Zivjo, drage moje!
Ta teden se bom spet lotila peke te tako popularne torte, a da se izognem se zadnjim pomankljivostim, ki so me prejsnjic motile, me zanima:
– Naj torej, kot pravi spodaj Lina, dam peki papir na pekac, specem biskvit, vlijem nanj kremo, pustim vse dan v hladilniku (saj veste, sem ze porocala, da je torta sele takrat zares dobra), potem pa peki papir odstranim sele naslednji dan, ko bom vse dala na pladenj? Ali pa predlagate kaj drugega?
– In se to: ali torej zadostuje, da pecem torto iz 6 jajc (biskvit iz beljakov, rumenjaki v kremo) ali pa naj se drzim osnovnega Elinega recepta z osmimi jajci?
Zelo bom vesela vseh vasih odgovorov!
In hvala, ker mi takole pomagate ustvarjati super torto za skorajsnji prvi rojstni dan nasega tamalcka!
Vesna
p.s. Upam le, da pol nase zlahte ne visi na tem forumu in ze veselo pece torto, ker potem jih sploh ne bom presenetila, haha!
Vesna, ne vem, če bo šlo potem torto spravit na pladenj-da ne bo razpadla! Jaz sem pekla za domače, pa sem jim potem rezala kar iz modela, ko sem odstranila obod in je šlo super. Mogoče boš res morala podlogo zvrniti na pladenj, odstraniti papir in okoli pladnja namestiti obod, vliti kremo in obod pustiti, dokler ne boš torte postregla. Joj, da ti ne bom kaj narobe svetovala, upam, da bodo še druge kaj rekle. V tem primeru boš dala kremo na toplo testo, če pa boš dal na hladno, je nekdo spodaj opisal hlajenje na rešetki in nadaljni postopek.
Kar se tiče količine jajc, mislim, da jih bo šest velikih dovolj (sploh za kremo) samo kot sem že rekla, meni se je zdelo skoraj preveč kokosa tako, da bom jaz še to zmanjšala. Jaz sem delala iz sedmih beljakov in je prišlo lepo visoko.
Normalno, da sem tudi jaz poskusila narediti to torto, ko pa ste jo vse hvalile.
Ker sem vedela, da dobim obisk, ki ne mara kokosa, sem namesto njega dala isto količino mlčetih orehov -ispadlo je super.
Biskvit sem pustila v obodu in šele takrat, ko se je delno ohladil sem nanj namazala po babijinem nasvetu nad paro zmešano kremo. Moj pekač je fi 28, zato sem pustila 8 jajc. Naslednji dan sem z nožem potegnila med obodom in torto in nato obod odprla. Torta je bila tako dobra kot lepa…..Ah ja, stepla sem rastlinsko smetano in krema je bila zelo čvrsta, kompaktna.
Lep dan
Alenka
Forum je zaprt za komentiranje.