Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Saj je priznal, da so otroci njegova strast

Saj je priznal, da so otroci njegova strast

Ravno pred dnevi sva se šalila, da ne poznava prav veliko parov, ki tekmujejo med sabo, kdo bo obesil perilo ali previl dojenčka. ☺ Skratka trudim se biti aktiven očka in žena mi dostikrat pokaže, kako ceni to.

Delo z otroki je moja strast že od vekomaj. Več kot 15 let sem bil otroški animator na različnih koncih. Pišem otroško poezijo in z njo občasno nastopam po vrtcih in osnovnih šolah. Sem katehet v dveh župnijah. Navsezadnje sem tudi študiral razredni pouk na pedagoški fakulteti in bi danes verjetno stal za katedrom, če me ne bi požrlo novinarstvo.

… se ob otrocih učim, prevzgajam, krotim, umirim, prilagajam. Ker mi otroci nastavljajo ogledalo. Ker ni lepšega, kot da z bitjem, ki ti je za nekaj pičlih let dano v “posvojitev”, rasteš od prvega objema takoj po rojstvu do trenutka, ko preraste tvojih 190 centimetrov. Ker ob svojih otrocih navsezadnje tudi krmim otroka v sebi, ki je neprestano lačen.

Kateri dogodek, preizkušnja v življenju sta vam dala najbolj misliti?
Tole odgovarjam s cmokom v grlu. Smrt 14-letnega dekleta, ki sem ga dokaj dobro poznal. Dalo mi je misliti, kako krhki smo. Takrat sem v afektu tudi očital Bogu, kako lahko dopusti, da umirajo mladi, nedolžni ljudje, ki so imeli še vse pred seboj in so na življenje gledali s tako pisanimi očmi, medtem ko množični morilci in pedofili veselo capljajo po tej naši Zemlji …

Takrat sem tudi dolgo razmišljal o tem, kako brezosebna in razčlovečena je danes družba, da si mladi v cvetu mladosti jemljejo življenja. In takrat sem reflektiral tudi sebe, koliko sam prispevam, da bi bila ta družba bolj človeška, bolj sočutna, bolj vedra.

S čim, kje, kako in kdaj se duhovno napolnite?
Oh, malih priložnosti za to je veliko. Lahko je to dobra knjiga, dober koncert, dober film; lahko so to odkriti prijateljski ali zakonski pogovori; lahko pa je to, kar res vse pogosteje opažam, ura z otroki v veroučni učilnici, ki me lahko telesno povsem izčrpa in izprazni, duhovno pa napoji in napolni.

Zakaj je umrla 14 letnica?

Odgovor na objavo uporabnika
msolivija, 29.08.2025 ob 15:37

Zakaj je umrla 14 letnica?

Pogost vzrok samomorov je ravno spolna zloraba v otroštvu.

“Takrat sem v afektu tudi očital Bogu, kako lahko dopusti, da umirajo mladi, nedolžni ljudje, ki so imeli še vse pred seboj in so na življenje gledali s tako pisanimi očmi, medtem ko množični morilci in pedofili veselo capljajo po tej naši Zemlji …”

OMG kako sprevrženo je tole!!!!!

To so ti modeli, ki v javnosti zagovarjajo “za otroke in družino gre”, ko so sami pa sprevrženi do konca. Jih nč ne skrbi kam jih bo bog vtaknil, ko bodo po smrti čakal v vrsti za gor al pa dol?

Zakaj bi ga skrbelo? V nedeljo gre k spovedi in ven pride čist!

Ubogo dekle

Taki so SDS-ovci čez teden grešijo v nedeljo pa k maši na spoved. Pa njihov satelit Primc.

“Ob koncu šolskega leta sem kot pesnik in animator obiskal še par šol in kak vrtec.  Fotke so iz podružnične šole Jevnica, kjer so tapridni bralnoznačkarji za nagrado lahko prespali v šoli.  Zvečer sem bil z njimi, čez noč ne, ker sem pozabil pižamo.  Hvala, Maja, za povabilo, meni je bilo krasno!”

Je pomagal pri preoblačenju.  Potem pa spizdil domov v klet gledat mučenje otrok.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close