Najdi forum

Sadna pica

Hojla,

moja slast so pice. Pripravim jo vsaj enkrat na teden. Večinoma so to klasične s šunko, klobasami, slanino….

Zdaj, ko je poletje bi pa pripravila kakšno osvežujočo, pa nimam pojma katero sadje skupaj zmetat, da bi bilo užitno.

Ima kdo izkušnje, kak predlog?

Hvala….

Nisem še delala sadne pice, ampak mislim, da bi sigurno apsale banane in ananas pa mogoče arašidi – če boš delala v kombinaciji s šunko, sirom,…

Če pa boš delala prav sladko varianto – npr. s čokoladnim prelivom in smetano, potem pa mislim, da pri sadju ne moreš preveč mimo udariti.

LP

Prva pizza, ki sem jo v življenju pojdla je bila sadna. Testo enako, kot pri običajni pizzi. Seveda hladno. Namesto paradižnika je bila prelita z marmelado, povrh je bilo razno sadje, ob robu pa lepo okrašena s sladko smetano. Sedaj si verjetno lahko privoščiš še kepico sladoleda (namesto jajca). Skratka, bila je prava pašta za oči in želodec. Jedla sem jo nekje v Postojni, sigurno pred, verjeli ali ne, najmanj dvajsetimi leti (uf, kako čas teče). in prav zaradi tega se še danes, ko kdo omeni Postojno, spomnim na sadno pizzo in ne na postojnsko jamo…
Poskusi, nimaš kaj zgrešiti. Morda lahko le testo malo bolj sladkaš.
Pa dober tek in poročaj, če je bila dobra!
Arja

Eni naši nekdanji sosedi so meli pizzerijo in včasih so nam ta malim spekli čokoladno pico. Gor je bla čokolada, pa rum, pa smetana, včasih še banane… Prava kalorijska bomba. Kdaj pa se je tud treba pregrešit :))

Se strinjam – glede “grehov” – ampak jaz osebno raje z navadno pizzo (sladoled pa kasneje 😉 )

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close