Sacher torta
Hehehehehehehehe……ponosno sporočam da je današnaja sacher torta uspela kot še nikoli!!! Biskvit mi ni upadel, pekla pa sem ga v dveh delih – prvo in drugo ploščo posebej. Naredila sem pa eno spremembo in sicer sem najprej stepla beljake s sladkorjem, nato dodala rumenjake, in nazadnje še zmehčano čokolado.
Vendar sem tudi s čokolado ravnala drugače kot piše v receptu – stopila sem jo v pečici skupaj s prb. 1 dcl mleka. Čez nekaj časa sem vzela čokolado ven in jo gladko razmešala v mleku. Nato sem dodala še kakšen slab dcl hladnega mleka in še enkrat gladko razmešala. Čokolada se je fino ohladila. Nato sem tašno gosto tekočo dodala jajčni zmesi. Na vrh sem presejala moko s pecilnim in pomešala.
Pekla sem kot sem že rekla 2x iz polovične mase kot običajen biskvit, se pravi okoli 20 minut in ne toliko kot piše v originalnem receptu.
Seveda pa je bila tista stopljena čokolada z mlekom takoooooo zelooooo dobra, da si nisem mogla kaj in si pripravila enega super napitka, katerega recept sem danes prebrala v Oni, članek o čokoladi. Napisala bom recept, vendar pod posebno temo, ker mislim da si tako dober napitek to tudi zasluži 🙂
tan, res sem vesela tudi zate da ti je glazura uspela, ker marsikomu dela težave. Predvsem je važno, da sladkorni sirup res dobro in hitro mešaš, potem ko mu že dodaš čokolado, da postane glazura lepo gladka. Boš videla, dobra bo pa še bolj.
Danes sem dobila eno super marelično marmelado, takšne res še nisem kupila nikoli. Okus marmelade se zelo pozna in prispeva k okusu cele torte. Kupila sme neko domačo Etino marmelado….če katero zanima, bom natančneje pogledala.
Odslej je zame vsak strah pred peko te totre odveč, “sacher-mrzlice” ni več:)))))
en lep čokoladni pozdrav vsem, Zala
Tan, kupila sem etino marmelado, s takšnim napisom:
“maloenergijaska ekstra domača
MARELIČNA MARMELADA”
Tako zeloooo lepo sem maže, ko jo z žlico samo malo razmešaš, in je sploh ni treba segrevat. Odslej kupujem le še to marmalado – sicer je ne jem, ampak jo imamo samo za sacher.
Sem se pa res nasmejala ob napisu “ekstra domača” :). Malo pa že pretiravajo.
Drugače je pa res superca – ravno prav gosta, sploh ne teče in nikjer ne “uhaja” z robov. In krasno se vpija. Jaz sem jo prej v mali skledici gladko razmešala z žlico, in se je res lepo mazala, ni pa nujno. všeč mi je , ker je malo enrgijska, ker se lepo maže, in ker ni treba umazati še ene posode in je segrevati in skrbeti , da se marmelada ne bi zažgala…..
Aja, prodajajo jo v lončkih s temno modro etiketo in zlatim napisom, takšnim kot sem napisla zgoraj. Teža lončka je 390 g. Jaz ga za torto porabim polovico – namažem samo v sredini.
Pečem dve plošči posamezno in samo med njima namažem. Na začetku sem pekla naenkrat biskvit iz 6 jajc, pa mi ni nikoli lepo uspel. Pa še z rezanjem sem se zafrkavala. Sedaj je super, in tudi biskvit je veliko višji; bi rekla da kar za kakšno tretjino višji v primerjavi s prejšnjimi.
LP in veliko gurmanskih užitkov ob najboljši čokoladni torti (čeprav ne originalni :))
Zala
MHM…boljši kot originalni… Meni pa je biskvit super uspel! Tudi razrezala se je lepo…
Tudi jaz gledam na čimmanj kalorično, pa čim bolj naravno. Kdo ve, če je vse res, kar napišejo…bio, domače… No, jim že moramo verjet:)).
Dobro, da sem jo pekla včeraj…danes me je “zagrabil križ”. Komaj se premikam… Tudi tebi vse lepo!
Pekla sem po Zalinem receptu, res je prišla dobra torta.
Biskvit je lepo narasel, ampak je malo pred koncem peke malce skup padel oz. od zunanjega roba navznoter. Veste mogoče , zakaj?
Pa spet sem padla na finto: v Zalini verziji piše, da doda stopljeni čokoladi žličko mleka, preden jo doda jajčni masi. Kljub temu, da sem vedela, da to ne bi smela narediti – sem. IN seveda se mi je spet čokolada v hipu strdila, vsaj sesirila se mi ni. Potem sem morala dodati še precej mleka in vse skupaj znova raztopiti.
Nikoli več ne dam mleka v stopljeno čokolado.
Forum je zaprt za komentiranje.