Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Saab in njegova žalostna usoda

Saab in njegova žalostna usoda

Ob modelih kot je ta Saab Sonett mi je vedno hudo da je saab propadel … sicer ima novega lastnika, ampak…. kaj mislite, bo kaj, se pobira ali ne? meni so saabi bili res hudi, pojave na cesti, nekaj posebnega, nekaj več, nekaj kar kupiš, če si car in maš jajca 🙂

ga bo že kak kitajc oživel

Volvo je po novem tudi kitajski avto. Kitajci ga niso kupili zato, da bo sestavljen iz (vzhodno)evropskih sestavnih delov. “Strateški nakupi” evropskih koncernov se ne imenujejo zastonj “strateški.” Gre za zagotavljanje toka logistike, ki predvsem pomeni dobavo iz matične države. Verjetno bodo vse evropske avtomobilske firme na koncu pristale v kitajskih rokah, ker so vse prezadolžene, denar pa imajo danes samo Kitajci, Rusi in Arabci. Slednji se ne zanimajo za nakup proizvodnih kapacitet.

to me čudi, da arabci nočejo še tu se igrat in postat močni. oni že vedo?

Volva delajo na Švedskem, Belgiji, in še ponekod po svetu, ne mislit, da ga bodo začeli na kitajskem delati. Niso Volvo take jajce, da bi ga lahko že kar na Kitajskem delali. lp

jasno je da je VOLVo za kitajce vstop v razred dobrih premium avtov. tok so pametni da takšne znamke ne bodo uničevali. zadnji modeli so pa itak top.

Se strinjam.

volvo je ravno tako tolko dober avto kot so volkswagen ali audi, se pravi kvaliteta.

Ali pa kar bolje!

milsim da je to kar na isti ravni vw audi volvo

Jaz mu dajem prednost, ker je drugačen, ni za ovce 😀

ja kakšen avto pa je za ovce.

Za ovce so vse avtomobilske znamke oziroma ovce padajo na marketinške trike in mite o znamkah. Ovce se poistovetijo s tako banalno stvarjo kot je znamka avtomobila. Ljudem odprtega duha je za te potrošniške neumnosti popolnoma vseeno. Posvečajo se bolj ustvarjalnim stvarem v življenju kot je neko bebavo navijaštvo in malikovanje blagovnih znamk.

Se strinjam z volvašico. Volvo ni za ovce, je pa zagotovo kakšen VW ali audi.

ja jest bi imel takoj volvo letnik 2003 2004 ker je kar lepa ladja, samo problem je to ker imajo veliko kw in veliko konjskih moči in pri tem dražja registracija.

imam xc90 letnik 2007 in me pride registracija 380 € (obvezno+potniki + voznik+asistenca)
tko da veliko ljudi plačuje več za tolk stare renaulte megane, fiate stilote, ker plačujejo kasko.

udobno se pa pelješ kot car… dolge relacije vozit je pravi užitek, si spočit tudi po 10 urni vožnji. Volvo ima namreč najbolj udobne sedeže, prilagojene hrbtenici in dobremu počutju med vožnjo.

XC90 koliko pa imaš porabe?

XC90 D5.
Recimo dolga pot 1000 km v eno stran, vožnja vseskozi po AC, 4 osebe v avtu+prtljaga povprečno 8,5litra. Enakomerna vožnja po lokalni cesti, ga spraviš pod 8 litrov.
Pozimi kombinirana mestna vožnja, krajše razdalje, nikoli čez 10 litrov.
Z zelo dinamično, športno hitro vožnjo, bi ga pa verjeten hitro spravil čez 10 litrov, vendar avto v osnovi temu ni namenjen. XC90 D5 je udoben potovalni avto in kot sem prebral, je najbolj varčen v svojem razredu.

pol ti pa ponujajoa sodobne avte letnik 2013 z isto porabo…

New Report

Close