Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija S1 ali A85

S1 ali A85

Odločamo se med nakupom Canona S1 ali pa A85. Sem že čisto zmedena. Vem, da je A85 čisto dovolj za spodobno družinsko fotografijo, mi pa bi radi še kakšen filmček posneli in kakšen malo boljši portretek malčka. Je potem bolje, da kupimo S1.

Hvala in lep pozdrav
Mateja

Za vse nasteto je A85 vec kot dovolj, verjemi….
Skoda denarja, ce noces res kaj vec.

LP – S.

S1 si lahko ogledaš podrobneje tule:

Jaz ga imam in mi žal.

Ce rabis ZOOM S1, ce potrebujes manjsi aparat z vec zmogljivosti in zaslonom ki se obraca A95

10 kratni zoom, ki ga ima S1 pride prav samo v naravi ali pa, če se greš amaterskega parapazza. za ostalo je škoda denarja.

Mislim da A85 za filmčke ni ravno zmogljiv.

V razredu pod 100 kSIT so za filmčke boljši Nikonovi Coolpix-i.

Canon dela tudi video kamere in mu ni do tega, da bi “trotelca” dobre filme snemala.

Smila: če hočeš kolikor toliko spodobne filmčke mora aparat snemati v resoluciji 640×420 pixlov s hitrostjo 30 slik/sekundo. Seveda je najbolje, če je dolžina filma omejena le z velikostjo kartice…

LP
RobI

Kar se filmčkov tiče je vse še neuporabno. Zato se pač uporablja kamera. Na trgu je nekaj digitalnih kamer ki imajo 3 mio pikslov sam so okol 2000 eur. 640*480 je preslaba resolucija pa še z osvetlitvijo je problem… spomina nkol dost… sam sem probal z s1 is pa je blo slabo… vsi videoposnetki ki jih imam od prej še z VHS kamerami so boljši. Oba sta vredna svojga keša.

lp

New Report

Close