S škarjami napadel učiteljico
Takle mulc, ki ne prenese krivice/poraza/neuspeha, bo naslednjič morda štihnil vašo ljubo hčerkico, ker ga ne bo marala in bo morda celo prijateljici grdo govorila o njem. Boste takrat tudi rekli, da je bil pač v stiski, pa škarje so bile tope, pa saj je ni res zaklal …. A ne, z učitelji se pa pač lahko počne karkoli … Ni čudno, da jih začenja primanjkovati.
Anonimno 7661, 05.01.2022 ob 15:10
Ne zagovarjam dejanja dijaka – NIKAKOR!! ampak, imam dva srednješolca – 4 in 1.letnik gimnazje. Takšni pritiski, ki se sedaj dogajajo na dijake niso več normalni! Eni profesorji se dobesedo izživljajo nad učenci in nobe nič ne ukrene – po pritožbi vsi držijo skupja, vključno z ravnateljem, čeprav ta točno ve, kakšne težave profesor povzroča dijakom.
Kolikr vem je šlo za učenca z zelo dobrimi ocenami (petkami), ki na ustnem spraševanju dobil nezadostno. No tule sem sigurna, da je učiteljica iskala neznanje. Otroke najbolj boli krivica! Seveda se je tudi na to potrebno znati odzvati.
Meni se otrok smili, ker sem sigurna, da je to naredil iz čiste stiske.
nikakor ne podpiram in ne opravicujem dejanja, ki ga je storil, a stoeil ga je v stiski ocitno.
in se strinjam eni se prav izzivljajo… sama imam iz svojih casov izkusnje… smo imeli učiteljico za ang, ki si jih je v vsakem razredu izbrala enih par, ki se jih je odločila zajeeee… in to so bili ucenci odlicnjaki, prav dobri, angleščino so imeli tisto leto, ko jih je ucila ona popravca… samo tisto leto…
tudi sama sem imela eno tako zlobo, smejala se mi je v faco, ko ke vpisovala ocene in mi komentirala v smehu kaj slab dan… potem je odsla na porodniško in moje ocene so bile kar narnkrat 4 ice pri istem predmetu…
pri takih dejanjih je se kako pomemben vzrok in okoliščine
fant se mi smili…
Desperadodajka, 05.01.2022 ob 15:37
Torej, če starši pričakujejo od njega, da bo postal pilot, mu je treba pilotiranje omogočiti, da ne bo v stisku, tudi če ne bo imel pojma, in bo na prvem poletu zaradi neznanja povzročil katastrofo?
To je to, ocene 1-5 na ruski bife. Komu se bo v življenju tožil za neuspehe. Ali bo zaradi razočaranja po prejemu rezultatov meritev za visoko odgovorno službo udaril izvajalca meritev, ali tam ne bo preganjavice, tesnobnih pritiskov ter ˝jebanja v glavo˝??????
Zal mi je. Dijak je naredil napako z nasiljem. Kaj naj naredi, ce je normalen najstnik? Je v podrejenem polozaju.
Uciteljica pa verjetno ni perla.
Pred 20timi leti me je ena podobno matretirala z cveki, anglescina, nisem in nisem popravil. Danes znam 3jezike .. torej… kako?
Ucenec je v podrejenem polozaju. Ucitelji drzijo skupaj. Zal bolj verjaemem ucencu in se mi smili. Da ne bo pomote, v mojem primeru sem se moral prepisati, ker tudi 3clanska komisija rekla kao za 2 znam in prepis. Moj i struktor takrat ni mogel verjet. Po pogovoru z starsi, instruktorjem sem sel drugam v ss, koncal fax.. pa mi bi lahko ss sola preprecila to.
Pravkar poslusam 24kur in samo krivda na ucenca… ne verjamem.
takle je, 06.01.2022 ob 05:14
Od vseh vas, ki mulca zagovarjate pričakujem, da ko bo kdo ruknil vašega sončka ali sončnico; da takrat stojite trdno za svojimi prepričanji in krivcu oprostite ta ubojček, saj je bil iz gole stiske,…
nihce ne zagovarja njega, niti ne odobrava dejanja, ga pa razumemo…
zdaj vsi njega napadajo kot popolnega in edinega krivca… zdaj pa razmisli, kakse odziv ni bil, če bi ta fant in iste stiske v tistem trenutku odprl okno skocil dol in se ubil ali roko polozil nase usodno. Takrat bi pa te isti novinarji, in ta ista stroka, ki zdaj razpravlja samo o agresiji bila sposibna videt njegobo stisko in bi tudi učiteljico obravnavali, zakaj ni ravnala drugace… in bi ocenjevali njeno delo pod drobnogledom
… zdaj ga ne, veprav vzrok je isti… in to je napaka
… tu se vidi kako grozljivo pristtansko obravnavajo zadevo tudi strokovnjaki in mediji
Smeh, 06.01.2022 ob 07:02
Marsikateri učenec/dijak je v stiski, ker med poukom na daljavo ni delal, ker je pri ocenjevanju goljufal, starši pa so ga pri tem celi podpirali. Zadnje mesece, ko je pouk v soli, sploh zdaj pred ocenjevalnimi konferencami, je pa pac trenutek resnice in padec na realna tla.
omb resno… daj nehaj z neumnimi sodbami
gre za dijaka 1. letnika torej letos se ni bilo pouka na daljavo… torej so tvoje obsodbe neumne in prazne
Zakaj871, 05.01.2022 ob 23:53
Mene pa zanima zakaj je štirikrat popravljal oceno pri njej? Pa še pred celim razredom četrtič ruknit? Če je že trikrat bil neuspešen bi morala učiteljica pripraviti neke vrste komisijsko preverjanje.
Napad Vsekskor obsojam. Je pa dejstvo, da je dijak poskušal popraviti oceno že 4 krat. Verjetno ni šel popravljati brez učenja.
Tudi jaz sem mnenja, da bi morala biti možnost, da popravlja pred neko nevtralno komisijo. Da en učitelj, ki ima neke zamere do učenca, da ga hala namerno. Učitelj mu vedno lahko da vprašanje na katerega ne bo znal odgovoriti čeprav se dotika snovi je pa snov že samo za nadarjene ali na nivoju faksa.
Omogočiti nevtralno komisijo za take primere. Če se učiteljici to v enem letu zgodi večkrat, bi se morala dodatno izobraževati na področju pedagogike. Verjamem da ta dijak zna več kot ostali v razredu ki imajo pozitivno oceno 2 pri njej.
Se enkrat, obsojam njegovo dejanje, je pa v stiski nemoči izgubil razsodnost.
sss715, 06.01.2022 ob 07:31
nihce ne zagovarja njega, niti ne odobrava dejanja, ga pa razumemo…
zdaj vsi njega napadajo kot popolnega in edinega krivca… zdaj pa razmisli, kakse odziv ni bil, če bi ta fant in iste stiske v tistem trenutku odprl okno skocil dol in se ubil ali roko polozil nase usodno. Takrat bi pa te isti novinarji, in ta ista stroka, ki zdaj razpravlja samo o agresiji bila sposibna videt njegobo stisko in bi tudi učiteljico obravnavali, zakaj ni ravnala drugace… in bi ocenjevali njeno delo pod drobnogledom
… zdaj ga ne, veprav vzrok je isti… in to je napaka
… tu se vidi kako grozljivo pristtansko obravnavajo zadevo tudi strokovnjaki in mediji
V Prvi vrsti naj bi stisko opazili starši. Ampak nekateri raje vlečejo odvetnike v šolo, pa motorne žage. Kdo je tu potem v stiski, starši, ki ne obvladujejo sebe, še manj svoje otroke? Če že govorite o stiski, je bila tole le kaplja čez rob. Torej je treba osebo v celoto postati, ne zgolj dogodek, ki je to sprožil.
Za sss715, če citiranje ne bo prijelo.
Če si tako prepričana, 06.01.2022 ob 07:59
V Prvi vrsti naj bi stisko opazili starši. Ampak nekateri raje vlečejo odvetnike v šolo, pa motorne žage. Kdo je tu potem v stiski, starši, ki ne obvladujejo sebe, še manj svoje otroke? Če že govorite o stiski, je bila tole le kaplja čez rob. Torej je treba osebo v celoto postati, ne zgolj dogodek, ki je to sprožil.
Za sss715, če citiranje ne bo prijelo.
‘v celoto povrtati’
eni ste nemogoči… ce je uciteljica taka kot ti, potem ni cudno, da je bil v nemogoci stiski otrok…
kaj razpredas z odvetniki tukaj, ne mlati nekaj na pamet in brezveze… niso starsi spravili otroka v stisko uciteljuca ocitno ga je, in ja, cisto mogoce so starsi to vedeli,, kaj pa naj naredijo, predvsem ocitno je da n8s9 prisli z odvernikom in zahtevali pozitivne kakor ti krivicno sodis… otroku si skoraj upam hotovp trditi, so se ponagali uciti in verjeli, da mu bo s trudom uspelo…
ampak zal je tako da pri “masakr” uciteljih žal ne uspe… ce se prfoks odloci da te bo zmasekriral te bo.. in se izzivlja, tako se je ocitno tudi ta, ker ce se ne bi… bi morala ONA PRVA PREPOZNATI STISKO… UCITELJICA ORVA, CE BI BILA STROKOVNA UCITELJICA… ja, nudo starsi v soli, ONA PA JE IN TO JE TUDI MED DRUGIM NJENO DELO, ce je torej strokovna in odgovorna in zna z dijaki, potem bi to prepoznala in ukrepala… Pa ni… to je se en argument vec v smeri razmišljanja, da je zenski ocitno slo za izzivljanje nad otrokom.
Bodi posteno ucitelj dober, strokoven, si stirikratnega poplavljanja v razredu ne bi dovolil… to z vecih vifikov govori o njegovem slabem in nestrokovnem delu. In ona je prva tudi kruva, da stiske ni opazila, ona bi jo prva morala, ce bi bila strokovna uciteljica v stiku z dijaki.
sss715, 06.01.2022 ob 08:19
eni ste nemogoči… ce je uciteljica taka kot ti, potem ni cudno, da je bil v nemogoci stiski otrok…
kaj razpredas z odvetniki tukaj, ne mlati nekaj na pamet in brezveze… niso starsi spravili otroka v stisko uciteljuca ocitno ga je, in ja, cisto mogoce so starsi to vedeli,, kaj pa naj naredijo, predvsem ocitno je da n8s9 prisli z odvernikom in zahtevali pozitivne kakor ti krivicno sodis… otroku si skoraj upam hotovp trditi, so se ponagali uciti in verjeli, da mu bo s trudom uspelo…
ampak zal je tako da pri “masakr” uciteljih žal ne uspe… ce se prfoks odloci da te bo zmasekriral te bo.. in se izzivlja, tako se je ocitno tudi ta, ker ce se ne bi… bi morala ONA PRVA PREPOZNATI STISKO… UCITELJICA ORVA, CE BI BILA STROKOVNA UCITELJICA… ja, nudo starsi v soli, ONA PA JE IN TO JE TUDI MED DRUGIM NJENO DELO, ce je torej strokovna in odgovorna in zna z dijaki, potem bi to prepoznala in ukrepala… Pa ni… to je se en argument vec v smeri razmišljanja, da je zenski ocitno slo za izzivljanje nad otrokom.
Bodi posteno ucitelj dober, strokoven, si stirikratnega poplavljanja v razredu ne bi dovolil… to z vecih vifikov govori o njegovem slabem in nestrokovnem delu. In ona je prva tudi kruva, da stiske ni opazila, ona bi jo prva morala, ce bi bila strokovna uciteljica v stiku z dijaki.
Ja Pa najbolje,da so učitelji se od učencev starši, psihologi, psihiatri, ostali zdravnik, prijatelj etc. Če bi mu učiteljica dala zgolj eno šanso za popraviti cvek, bi bila pa spet zmaj, kako nehumana je. In če je res četrtič popravljal cvek, a mu starši niso ogli zagotoviti inštrukcij? Kot drugo,kot sem omenila pa je, da je šolanje na daljinsko prineslo svoj minus. Tudi pri pisnih testih. Pred tablo je pacmoral predati samostojno svoje znanje, pri šolanju in ocenjevanju pa verjetno pač ne v celoti.
En ccek pač nikdar ne sproži takega dogodka. Verjamem pa,da se je iz seh koncev vse nabralo in je bil cvek le odskočni gumb za aktiviranje dogodka.
Če je tako lahko prepoznati stiske, kjer maske z namenom na obrazu delajo čudeže, povej mi, zakaj je Slo v samem vrhu po slednjem? Ne prepoznajo ne partnerji, ne starši, a tu bi mogla pa učiteljica ob predhodno eproblematičnem pa jasnovidno predvideti, kaj se kuha v njegovi glavi? Starši so še vedno prvi, ki naj bi kaj opazili. Starševa naloga je tudi, da otroku pove, da so v življenju tako vzponi ter padci. In naj bi bili oni tisti, ki jim razložijo, kako se spopadati, kadar ne gre vse po načrtih. Včasih otroc delajo pizdarije tudi zato, da jih magari tudi zgolj starši opazijo. Drugi izsiljujejo, pa čeprav zgolj samo z jokom, da bi kaj dosegli. Ker jih drugače niso naučili oz. so se naučili, da s slednjim lahko kaj dosežejo.
In če se obrnem zgolj na prvi tvoj začeti stavek. Še enkrat si ga preberi. Torej, če se kdo z vami ne strinja, ste že najmanj v stiski? In bom zaradi tega vsaj klofuto dobila al kako? Zato, zagotovo trditi nekaj, kar ne poznaš, ni v nobenem primeru na mestu. Pa malo manj se deri. ☺☺☺
Ne zagovarjam dijaka. Sem pa prepričana, da je učiteljica iskala neznanje in bila nesramna. Poleg sem prepričana, da ne zna podajati snovi in morajo vsi dijaki imeti inštrukcije, da sploh izdelajo njen predmet. Nato taka učiteljica (ali učitelj) še zaničuje dijaka pred tablo, se izživlja itd. Starši pa se te godlje lotevajo popolnoma zgrešeno in iz pozicije nemoči (z odvetniki ipd. eni popolnoma upravičeno, ampak se jih meče v isti koš z vsemi ostalimi ) Učiteljski zbor drži skupaj, ker so večinoma vsi enaki, dobri učitelji pa so tiho, ker so sicer šikanirani s strani kolegov.
Ne zdi se mi presenetljivo, da se je to zgodilo v prvem letniku. Takrat namreč hočejo učitelji dijakom pokazati, da to pa ni osnovna šola, tlele pa zdej vsak ne bo naredu. Dejstvo je, da so v naših šolah dijaki zafrustirani, ker se piflajo kot nori za slabe ocene, veliko učiteljev si ne zasluži tega imena, z dijaki in učenci nihče ne zna delat, še najmanj socialni delavci in neki psihologi.
Ampak slovenček starš pravi svojim otrokom bodi tiho in zguraj, proti učiteljem je ponižno tiho in udriha po tistih, ki si nekaj upajo reč proti učitelju in drugim vaškim avtoritetam. Ne gre za to, da morajo vsi imeti lepe ocene za neznanje. Gre za to, kako se znanje podaja, kako se sprašuje in kakšen odnos imajo učitelji do učencev. Na prste ene roke se v Sloveniji lahko prešteje dobre učitelje, ki imajo dijake radi in se jim z veseljem posvečajo. Ki jih sprejemajo take kot so in ne jemljejo vsega osebno. Obstajajo, ampak so v manjšini. V zbornici so tudi oni tiho.
Desperadodajka, 06.01.2022 ob 07:58
Ja, vsak pedagog, ki ima na koncu šolskega leta učenca ali dijaka na popravnem izpitu, je kriv za njegovo neznanje, in bi moral na dodatno izobraževanje. Če se pa komu zgodi ponavljač razreda, ta bi moral biti odpuščen zaradi nesposobnosti poučevanja.
To je v bistvu res. Povsod v tujini je tako, da se uspeh šole ne meri z osebnimi ocenami učiteljev, kako fantastični so in kako grozni so dijaki, ki ne znajo, temveč se meri po uspehih dijakov oziroma učencev, oziroma študentov. Meri se po prejetih ocenah in dodatnih aktivnostih, preverjanjih znanj in uspehih vpisov na nadaljnje šolanje.
Jaz sem v službi ocenjevana po tem, kako je moj projekt nekomu všeč, kako dober je, kako zadovoljni so z njim. Ne meri se s tem, da jaz mislim, da sem nekaj super nakvacala skp. Če učitelj ni sposoben doseči, ne samo, da imajo v razredu vsi pozitivno, temveč da dosežejo znanje za več, pa celo, da imajo matematiko radi, ja žal, potem seveda ni dober učitelj. Ni dober učitelj, pa naj se na glavo postavi.
Če učitelj povzroči tak odziv, da je napaden v razredu ob spraševanju, potem je dvakratno slab učitelj. Govorimo tukaj o stiski, ki jo učitelj povzroča pred celim razredom in jo očitno namreno potencira, saj gre za 14letnika, ki je sicer dober ali morda celo odličen učenec. Vsekakor pa noben kriminalec. Dober učitelj bi rekel ok, kaj je narobe, a rabiš pomoč, ne razumeš snovi, kako ti pomagamo, drug teden boš pa imel priložnost popravit.
Pa ne bi bilo nobenega napada.
Če si tako prepričana, 06.01.2022 ob 08:52
Ja Pa najbolje,da so učitelji se od učencev starši, psihologi, psihiatri, ostali zdravnik, prijatelj etc. Če bi mu učiteljica dala zgolj eno šanso za popraviti cvek, bi bila pa spet zmaj, kako nehumana je. In če je res četrtič popravljal cvek, a mu starši niso ogli zagotoviti inštrukcij? Kot drugo,kot sem omenila pa je, da je šolanje na daljinsko prineslo svoj minus. Tudi pri pisnih testih. Pred tablo je pacmoral predati samostojno svoje znanje, pri šolanju in ocenjevanju pa verjetno pač ne v celoti.
En ccek pač nikdar ne sproži takega dogodka. Verjamem pa,da se je iz seh koncev vse nabralo in je bil cvek le odskočni gumb za aktiviranje dogodka.
Če je tako lahko prepoznati stiske, kjer maske z namenom na obrazu delajo čudeže, povej mi, zakaj je Slo v samem vrhu po slednjem? Ne prepoznajo ne partnerji, ne starši, a tu bi mogla pa učiteljica ob predhodno eproblematičnem pa jasnovidno predvideti, kaj se kuha v njegovi glavi? Starši so še vedno prvi, ki naj bi kaj opazili. Starševa naloga je tudi, da otroku pove, da so v življenju tako vzponi ter padci. In naj bi bili oni tisti, ki jim razložijo, kako se spopadati, kadar ne gre vse po načrtih. Včasih otroc delajo pizdarije tudi zato, da jih magari tudi zgolj starši opazijo. Drugi izsiljujejo, pa čeprav zgolj samo z jokom, da bi kaj dosegli. Ker jih drugače niso naučili oz. so se naučili, da s slednjim lahko kaj dosežejo.
In če se obrnem zgolj na prvi tvoj začeti stavek. Še enkrat si ga preberi. Torej, če se kdo z vami ne strinja, ste že najmanj v stiski? In bom zaradi tega vsaj klofuto dobila al kako? Zato, zagotovo trditi nekaj, kar ne poznaš, ni v nobenem primeru na mestu. Pa malo manj se deri. ☺☺☺
kako ves, da ni imel instrukcij… spet sodiš na pamet, brez kakrsnihkoli dokazov…
in se nekje ocitno IMAS MANJKO ZNANJA TI… Učitelj DEJANSKO JE ZA PREPOZNAVANJE TEGA ODGOVOREN IN MORA BITI SPOSOBEN.. ja… bo slo ti razumeti… zato pa ne more iti vsak matematik v razred uciti matematike… je treba zraven ustrezna dodatna znanja pedagogike in dela z otroki…
tako da le ne smesi se s takimi izjavami…
en pregovor gre tako v stilu ne dobesedno, ampak v tem razumevanju… da se dobrega ucitelja spozna po tem, da ga ucenec preraste.
kar samokriticno je treba, da bi bi bila jaz na mestu uciteljice, bi se sama vprasala kaj je z menoj narobe, da ucenec, ki ocitno se uci in ima nek odnos do dela, odgovornost in vlaga trud in pokaze, da mu je mar, da samo pri meni ne zmore za dvojko… potem to mora nekaj o meni tudi povedat… tako o mojem predavanju snovi, tako o mojem prepoznavanju stiske tega otroka, kot tudi o mojem nacinu sprasevanja, preverjanju znanja… jaz na uciteljicinem mestu bi se vprašala vse to…
se kako ni nepomembno, da ne gre za ucenca, ki lufta, sprica, se mu nic ne da in ima povsod cveke… ne kot so povedali ima drugje ocitno ok ocene… torej tudi to kaze v neko smer odgovornosti tudi ucitelja zakaj samo pri tej ima tak problem.
in se ne krivi starsev, ker sem imela eno tako zlobo sama v ss… edina v mojem solanju na vseh solah od os naprej, nic ji nisem naredila, nikoli imela kakega konflikta z njo, samo ocitno ji na pogled nisem bila ok… in mi je talala suse iz zabave in uzivala zraven, na kontrolnih nalogah sem imela sestevek tock, ko je videla ona kaksno oceno mi mora dati na koncu za tak sestevek, ji ni bila vsec ocitno, ocitno predobra za tisto kar si je ona zamislila zame.. in je baba sla in vzela edigs zbrisala sestevek in brisala posamezne dodeljene tocke pri nalogah jih dala manj in sestela skupaj za nizjo oceno… ja taksni so…
ko sem jo imela dovolj in ni pomagalo nic, ne gkede na to koliko sem se ucila doma in dejansko tudi znala, sem jaz rekla mami naj gre v solo in jo prosi, naj ji ona pove, kje je problem… kaksen je bil odgovor: nic ni vedela povedat, mama je rekla, da je lovila nekega komarja po razredu…
taki so, zagrenijo ti tiste dni, in ni vazno koliko znas, ti dajo sus…
mene je resilo to, da je baba sla na porodnisko… in smo dobili drugo prof. in moje ocene so bile z istim znanjem za 4…
tako da vsekakor je za stanje, se posebej, da je prislo tako dalec, da se ni prej strokovno pravilno ukrepalo z vec vidikov, najbolj odgovorna prav uciteljica.
sss715, 06.01.2022 ob 09:27
kako ves, da ni imel instrukcij… spet sodiš na pamet, brez kakrsnihkoli dokazov…
in se nekje ocitno IMAS MANJKO ZNANJA TI… Učitelj DEJANSKO JE ZA PREPOZNAVANJE TEGA ODGOVOREN IN MORA BITI SPOSOBEN.. ja… bo slo ti razumeti… zato pa ne more iti vsak matematik v razred uciti matematike… je treba zraven ustrezna dodatna znanja pedagogike in dela z otroki…
tako da le ne smesi se s takimi izjavami…
en pregovor gre tako v stilu ne dobesedno, ampak v tem razumevanju… da se dobrega ucitelja spozna po tem, da ga ucenec preraste.
kar samokriticno je treba, da bi bi bila jaz na mestu uciteljice, bi se sama vprasala kaj je z menoj narobe, da ucenec, ki ocitno se uci in ima nek odnos do dela, odgovornost in vlaga trud in pokaze, da mu je mar, da samo pri meni ne zmore za dvojko… potem to mora nekaj o meni tudi povedat… tako o mojem predavanju snovi, tako o mojem prepoznavanju stiske tega otroka, kot tudi o mojem nacinu sprasevanja, preverjanju znanja… jaz na uciteljicinem mestu bi se vprašala vse to…
se kako ni nepomembno, da ne gre za ucenca, ki lufta, sprica, se mu nic ne da in ima povsod cveke… ne kot so povedali ima drugje ocitno ok ocene… torej tudi to kaze v neko smer odgovornosti tudi ucitelja zakaj samo pri tej ima tak problem.
in se ne krivi starsev, ker sem imela eno tako zlobo sama v ss… edina v mojem solanju na vseh solah od os naprej, nic ji nisem naredila, nikoli imela kakega konflikta z njo, samo ocitno ji na pogled nisem bila ok… in mi je talala suse iz zabave in uzivala zraven, na kontrolnih nalogah sem imela sestevek tock, ko je videla ona kaksno oceno mi mora dati na koncu za tak sestevek, ji ni bila vsec ocitno, ocitno predobra za tisto kar si je ona zamislila zame.. in je baba sla in vzela edigs zbrisala sestevek in brisala posamezne dodeljene tocke pri nalogah jih dala manj in sestela skupaj za nizjo oceno… ja taksni so…
ko sem jo imela dovolj in ni pomagalo nic, ne gkede na to koliko sem se ucila doma in dejansko tudi znala, sem jaz rekla mami naj gre v solo in jo prosi, naj ji ona pove, kje je problem… kaksen je bil odgovor: nic ni vedela povedat, mama je rekla, da je lovila nekega komarja po razredu…
taki so, zagrenijo ti tiste dni, in ni vazno koliko znas, ti dajo sus…
mene je resilo to, da je baba sla na porodnisko… in smo dobili drugo prof. in moje ocene so bile z istim znanjem za 4…
tako da vsekakor je za stanje, se posebej, da je prislo tako dalec, da se ni prej strokovno pravilno ukrepalo z vec vidikov, najbolj odgovorna prav uciteljica.
Če mu jih morda niso.
Vsak zagovarja svoje, svoj vidik. In prav je tako. Kaj dejansko je pa botrovalo, pa tu zdravo za gotovo nihče ne ve. Kaj bi mi, kaj drugi, je brezpredmetno. Realna reakcija se vedno pokaže, ko je nekdo subjektivno udeležen in ne takrat, ko objektivno od daleč opazuje dogajanje.
Forum je zaprt za komentiranje.